Dün ve Bugün yaklaşık 300 km lik sakarya yalova çınarçık termal cıvarlarını gezdim.hem motoru açmak hemde motorla daha bir bütünleşmek için .Dün hava çok sıcaktı terden sucuk oldum.Sıcak havada motor sürmek insanı iki kat yoruyor.Bugün hava hafif rüzgarlı idi dünkünün iki katı sürmeme rağmen dünkü kadar yorukmadım ve terlemedim.Yakıt ortalaması 4,3 lt. Güya enjeksiyonlu bu st ler ama hysunglardan daha çok yakıyor gibi geliyor bana.
Ama asıl sorun şu motor çok ısındığı zaman,kalabalık trafikte dur kalk yaparken ve uzun rampa çıkarken boşa attığımda elektrik kesintisi gibi stop ediyor . marşa basınca çalışıyor,yola devam.Bu neden olur? hysunglardaki beyin sorunu st lerde böylemi tepki veriyor acaba?Tecrübe paylaşımı lütfen .. kalın sağlıcakal..
Eğer aşırı sıcakta yoğun trafikte aşırı dır kalk yapılırsa GV250 lilerin yağ soğutması tam ters mantık ile çalışır. Motorun önünde bulunan radyatöre hava gelmedi mi sıcak yağ motoru bir kat daha ısıtır. Bu da sanırım motor otomatiğini devreye sokup bujilere giden elktriği güvenlik nedeni ile kapatıyor.
1. cisi GV250 liler şehir içinde yağ soğutması dezavanta iken şehirler arası yolds avantaja döenerek bir günde rahatlıkla 600 km yol alabilirsiniz
2.cisi önündeki yağ radyatörüne hava geliyor mu, ön sosis bar çantası filan koyup rüzgar akışını engellemediğinizden emin olunuz..
3. cüsü yağ eksik yada fazla mı? (1.4lt-1.5lt)
4. cüsü yağ radyatörünüz devir daim yapıyor mu yani ısınıp soğuyor mu?
Bu arada GV650 muhteşem bir uzun yol makinasıdır.. Binersin ve gidersin o kadar.. GV650 den sonra gv250 çok zor derim ben..
Bu arada benim GV ile yaptığım yol 10250 km oldu..
Yakıt 3.6 lt sabit 90 km ile red lıne kullanımda 4.3 lt oldu.. Ama sürekli 4.3 lt çıkıyorsa, sebebi olması gerekir derim.. Ortalama 3.85 lt olması gerek...