Arkadaşlar herkese merhaba. Dün itibariyle aranıza katılmış bulunuyorum

hem motorda hemde gv 250 de yeni sayılırım. bilgi almak istediğim birkaç konu var ;
1) motoru çalıştırıp bir süre bindikten sonra ve/veya motor sıcakken durduğu yerde çalışır durumdayken ön taraftan sanki tıslama gibi bir ses geliyor. dün deneme amaçlı 50-60 km kadar kullandım motoru, herhangi bir sorun olmadı. sıfır olmasından kaynaklı olabilir mi yoksa götürüp göstermek mi iyi olur ?
2) zinciri ne kadar sürede bir yağlamam iyi olur (km bazında), hangi yağ benim için daha iyi olur, zincir ıslanacak kadar mı yağlamak yeterli midir ?
3) rodaj aşamasında devir saatinde 6-7 yi geçmemeye özen gösteriyorum. maksimum 70-80 yaptım. bu şekilde de devam edeceğim ilk 1000 km. dikkat etmem gereken ekstradan birşeyler var mıdır ? debriyaj kontrolünde sorunum yok. sadece motora alışamadığım için tam anlamıyla nadirde olsa kalkarken stop ettirebiliyorum
4) malumunuz havalar soğuk olduğundan kaskın vizöründe buharlanma oluyor. bunu önlemek için yapabileceğimiz herhangi birşey var mıdır ?
5) sissy bar ve yan çanta için uygun bir adres tavsiye eder misiniz ?
6) arka fren lambası frene basıldığında bana yetersiz kalıyor gibi geldi uyarı için. ayrıca öndeki lambaları da 3 lemek istiyorum. bunları da çinden almayı düşünüyorum ama "kardeş ne uğraşacan bak bizim caminin orada bi adam var baya uyguna veriyo" diyeceğiniz bir yer varsa alırım adresini
7) birkaç yorumda bujileri değiştirirsek yakıt tüketiminde olumlu sonuç getireceği yazıyordu sanki. değiştirecek olursak, hangi marka buji almamı önerirsiniz ?
çok fazla soru sordum kusuruma bakmayın

dahası da var ama elzem olanlar bunlardı

teşekkür ederim şimdiden.