Arkadaşlar motorumun sorunlarını sayenizde hallettim. Şimdi de satıyorum ilanı verdim sahibinden.com a. Onaylandığında sizlerle paylaşırım.
2007 model gv650 26 bin km de sorunsuz. motor aydın-söke de. Piyasa araştırmasından sonra 15.000 tl fiyat biçtim motoruma.
http://www.sahibinden.com/246717430 ilan burada.
Konjektor ve stator sorunu vardı. Stator yanmış 3 faz çıkıştan 2 si çalışıyordu bu da konjektoru yakmış. Bu elektrik problemi bu motorlarda iki taraflı çözülmesi gerekiyor zaten. Yani stator arızalıysa stator konjektoru bozabiliyor, konjektoru komple kapatabiliyor yani hiç elektrik cikisi olmuyor aküye o durumda akü bozulmuyor bitiyor yolda kaliyor benim öyle oldu, ya da konjektor görevini yapmadan statorun elektriğini aküye verebilir bu durumda akü de bozulur. Bu forumdan tanıdıgım haldun kaya abimiz sayesinde koreden orjinal stator getirttik, üzerine güzel bir yalıtım yaptı, yalıtımlı orjinal statore uygun bir konjektor gönderdi daha once de bu arızaları komple çözmüş abimiz benim problemimi de çözdü. Evladiyelik giderildi yani bu elektrik sorunu. Konjektorden cikan elektrik akımı şuanda rolantide 11 bucuk - 12 arası, yüksek devirde 13.3 civarı. Bu da en ideali.
Debriaj balataları değiştirildi ve motor sıcakken debriaj ayarı yapıldı.
Motor ilk aldığımda biraz fazla yakıyordu, karburator temizliği ve senkronizasyonu, benzin deposu temizliği, hava filtreleri yağ filtreleri ve iridyum bujiler değiştirilerek yakıt sarfiyatı en aza indirildi. Benzin hava karışımının zengin karışım olması sağlandı. Az yakarken de performans konusunda bir problem çıkarmadı yani az yaksın az gitsin degil az yaksın boğa gibi gitsin gibi düşündük.
Ayaklık müşürü iptal edildi, sürekli antifiriz kullanıldı, radyator bakımı yapıldı, ileride arıza çıkarmaması için benzin hortumları değiştirildi.
Aklıma gelmeyen ufak tefek problemlerde vardır hallettiğimiz.
Hocam kötü bi haber vericem ama ne yazıkki durum bu. "Statörüm yeni" dediğin için söylüyorum.Takılan konjektör de sıkıntı var muhtemelen. Yada akün çok ölü o bozacak konjektörü.
13.5v altında akün asla düzgün şarj olmaz. 14.5V üstünde ise akünü haşlar. Motosikletin voltajı bu aralıkta olması lazım. Konjektörün görevlerinden biridir bu. %99 Konjektör güç olarak uyumlu değil veya bitik bi konjektör.
Rölantide 13v-13.3v arası olmalı. Sebebi de dolu akü 12.7 ile 13v arası olur. Rölantide beklerken akü ne dolsun ne boşalsın.
Yuvarlak olarka 2000rpm den sonra da 13.5 ile 14.5v arası olmalı.Ama 13.8 aşağısı görmemek lazım.
Mesela enjeksiyonlu motosikletlerde ise 13.8 den aşağı asla inmemeli sistemin stabil çalışması için.
Bak bu benim motorun rölantideki bi fotoğrafı. Göstergenin altında kırmızı 13.9 yazısına dikkat et. Bu rölanti değeri. birde akü biraz far açık kaldı diye düştü. Tam dolu aküde
Her zaman, rölantide de giderken de 14.4v elektirik üretiyor
http://i.hizliresim.com/djbbZL.jpg
Çok kolay bir işlem ve bence motosikletin olmazsa olmazı.Yolda kalmaktan kurtarır insanı.
Aslında direk aküye uçları bağlanan bir çinmalı 2$lık volt göstergesi. Ama birde sigorta koyuyoruz ki eğer bi şekilde bozulursa yada kabloları kesilip kısa devre yaparsa motorun sigortası atmasın.
Son ek olarak da ben kontağı açınca çalışacak şekilde bi röle taktım. Usta dediğin adam hakikaten ustaysa yarım saatini alır en fazla.
ŞİMDİ DEĞİL, 3 ay sonra motoru alacağın zaman almadan bana düşündüklerinin linkini at beraber bi inceleyelim.Motorun geçmişini soruşturalım