Hyosung GV650 GPS Montajı
Arkadaşlar Selam,
Şu GPS mevzusunu nasıl hallederim diye biraz araştırdım. Sonuç olarak şöyle bir tablo çıktı ;
1. Bizim alette touring ler gibi bir ön panel olmadığından gömülü bir montaj şansımız yok.
2. Tank üstü vakumlu veya mıknatıslı bağlantılar özellikle bilmediğiniz yollarda bakışı sık sık aşağı indirdiğinden tehlikeli.
Geriye bir tek gidon tipi bağlantılar kalıyor. Bu tip ürünleri profesyonel olarak sunan "RAM" ve "HAMA" gibi ön plana çıkmış markalar var. Fakat GPS siniz benimkisi gibi bilinmedik bir marka ise size uygun ürün bulmak zor. Ve bu ürünler de hep 100$ kotunda fiyatlara sahip.
Benim çözümüm 50 kuruş :wiinkk: Bisikletçiye gidilir, oradan çıkma bir tane lamba, korna, vs.. için gidon bağlantı kelepçesi alınır. Tabi burada kalınca ve sağlam görünümlü olan bir tane bulmak önemli. Evdeki alet çantası karıştırılarak bir adet musluk contası bulunur. Biraz elektrik bantı alınır. Bir adet tornavidayla motorun yanına gidilir. Önce GPS'in orjinal bağlantı aparatının son eklemi sökülür. Bakınız fotoğraf ;
Daha sonra musluk contası kelepçeyi sıkarken eklem çatalını kırmayalım diye çatalın arasına koyulur. (Çok cinsel oldu galiba :queen

. Resimde arada kalacak olan contayı kelepçe civatası üzerinde görebilirsiniz;
Şimdi gelelim işin püf noktasına. Bu kelepçelerin içinde kelepçe kaymasın diye lastik bant olur. Burada mesele hem gidonu hem de GPS eklemini aynı anda sıkıbilmek. Burada devreye elektrik bantı girecek. Lastik parçanın üzerine deneme-yanılma yoluyla bant sararak her ikisini aynı anda sıkacak kalınlığı bulmalısınız :wiinkk:
Daha sonra şarj için daha önceden alınmış çakmak soketinin montajını yaptım Üst taraflara koydum ama görüntüyü açıkçası beğenmedim. Aşağıda gördüğünüz çok dikkat çekmeyen bir yeri daha uygun gördüm;
Soket :
http://www.tekneyatshop.com/index.php?js987a9b=3224&%C7akmak_Soketi_Siyah_Polikarbonat
Sonra GPS takılı halde envayi çeşit çukura girilir, sert fren yapılır, sağa sola iyice motor yatırılır ve testten başarılıyla geçilir
Herkese kaybolmadan gezmeler dilerim :king:
---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:18 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:55 ----------
Otobur eğer pazar akşamı saat 8 gibi atakulenin önünden geçen sen değilsen Ankara'da 1 tane daha siyah GV650 var demektir
Serden hocam davet için teşekkürler program süpermiş, katılma fırsatım olursa kaçırmam.
Herkese keyifli sürüşler.
Adaş beni karıştırma diye sana benim motorun birkaç fotosunu yolluyorum :bounce: