- Katılım
- 24 Haz 2006
- Mesajlar
- 164
geçmiş olsun startörü kurtarmışın belkide genelde kayış sürtüp kısa devre ile kavrulmaya sebeb oluyor acele kapagı açıp bende kontrol edeceğim.2 tip hava filitresi var enjeksiyonlu modellerinki dikdörtgen geniş ve 115 tl karbüratörlülerinki dikdörtgen kutu gbi derin 25 -30 tl civarında merkez yedek parçada vardı 3 gün önce sormuştum ordan bakabilirsin bulamazsan beni ara araştırayım
---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:30 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:25 ----------
nurettin kardeşim ben senin yerinde olsam bakımını yaptırdıgım servisi bir güzel haşlardım filitre o hale gelinceye kadar değişmezmi nasıl bakıyorlar bence iyi bir servis bul birde kayış nasıl sürtüyor kablolara kayısın gerdirmemişlermi bolmu yoksa onuda kontrol et bence
merhaba abi( bir yıl farkla) vallahi ben önce regal raptor kullanıyordum onun servisine bir uğrayayım dedim baktı bu görülen yanıktan ziyade sürtünmedir dedi ve statorda bir şey yok , ben kabloları onaracağım sadece dedi fakat inanamadığım için illa açmasını istedim . açtı ve hakikaten stator sapasağlamdı üstelik kaliteninde hiç söylendiği kadar kötü olmadığını söyledi ve hatta çokta beğendi. dediğine göre kablolar sürtünmeye bağlı gömleklerinin yırtılması sonucu kısa devre yapıp konjektoru yakmış bir güzel bakım yaptı,ayrıca kapağın açılmasında ustaların geçirdiği conta olayıda yaşanmadı ve aynı conta kullanıldı ve conta değişimi sadece para almak için yapılan bir şey olduğunu söyledi.
motor yağıda yetersiz bulundu(300 m'ye kadar)ve tamamlandı. hava filitresine de yine o baktı,şimdilik kafes şeklinde olan bölümü yırtık ince bir sünger geçirdi(filitre alınana kadar)
kabloların çıktığı yeri korumaya aldı yarın resmini koyarım






