selam herkese, uzun süredir yazamıyordum. baya yoğunduk iş tarafından. konu baya ilerlemiş, statör problemlerine falan geçmişiz

benim motor 11000'de ama henüz bi statör problemi çıkarmadı. en yakın zamanda göstereyim ben bi ustaya. gerçi edirne taraflarında da pek birine göstermek istemiyorum, geçen bi ustaya gösterdim motoru, egzosta gaz kesince pat pat ses geliyor diye, adamın bana verdiği cevap şu: "böyle makinalarda hep olur o, takma kafana." "hmm... anladım sağol" diyip kaçtım hemen. istanbul tarafına şöyle uzun soluklu bir gezim olursa sağlam bi ustaya gösteririm artık.
bu arada, 23 nisan cuma günü sabahı, yoğun iş temposunun bitmesini fırsat bilerek meriç'ten bi kaçayım dedim. atladım motoruma, attım kendimi adapazarı'na. uzun yolda karşılaştığımız motorcu kardeşlerimizle selamlaştık sürekli. tekirdağ'da bir grup motoru sahil yolunda park halinde görünce bi selam vermeden geçmeyim dedim ve yanaştım yanlarına. anatolian tigers diye bir klüpmüş kendileri. ayak üstü muhabbet ettik biraz. motorları da şahane makinalardı hani, shadow'lar, harley'ler, intruder'lar vardı. bizim makinalardan göremedim ama. sonra devam ettim yola, istanbul'da hiç duraklama yapmadan adapazarı'na ilerledim. ertesi gün de, adapazarı'ndan bursa'ya geçtim. iznik üzerinden gittiğim dağ yolu tek kelimeyle muhteşemdi. zorlu virajlar ve bozuk yol sayesinde motosiklet becerilerimi geliştirdiğimi hissettim açıkça

yol boyunca muhteşem bir doğa ve göl manzarası eşliğinde ilerledim. ne yazık ki fotoğraf makinam yoktu (çok büyük bir eksiklik...) olsaydı, büyün o güzellikleri çeker burada paylaşırdım. iznik yolu bitip de orhangazi-bursa yol ayrımına varıp, bursa tarafına döndüm. gemlik körfezinin manzarasını doya doya izledim ve bursa'ya vardım. iki gün de bursa'da takıldıktan sonra yalova üzerinden istanbul'a geçip meriç'e döndüm. dönüş yolu baya rüzgarlıydı, hani bizim motorları bile yatıracak seviyedeydi. tekirdağ sonrasında rüzgar kesildi ve ben de bunu fırsat bilerek gazı kökledim

160'tan aşağı inmedim, hatta bir ara 220'leri bile gördüm. motorun performansı harika. özellikle yüksek süratlerde geziye doyum olmuyor. sonuç olarak, 1100 km civarında bir geziydi ve bu süre içinde bir kez olsun sıkıntı yaratmadı motor. çok şükür diyorum.
bu arada, nurettin_ arkadaşın bahsettiği vurma problemini ben bi 20-25 sayfa önce dile getirmiştim. çoğu arkadaşın vuruntusu motor ısınınca geçiyordu ama benimkisi de sürekli devam ediyor. debriyaj çanağını açtırdım, bağlantısını biraz sıktırdım. ilk başta ses kesilmişti fakat bi 100 km yaptıktan sonra aynı sesin biraz daha yumuşağını çıkarmaya devam etti. şimdi de yapıyor yine aynı sesi. çanağın değişmesi gerekebilir bana kalırsa. bu konuyu da adam gibi bi ustaya göstermekte fayda var.