100 km de 5-5.5 litre civarı tüketim var. Eksozla oynarsanız,yakıt tüketimi artar ve çekiş düşer.Karbüratör orjinal ayarlarıyla oynamaya gerek yok gibi
Bu değerlerdeki motorlar hernekadar güzel vede performanslı olsada benim açımdan makul değil.
Motosikletin en buyuk artısı ekonomik oluşu iken birden ibre tam tersine dönüyor.
Şu an piyasada bulunan benzinli araçlar 9-10 litre tüketiyor dizeller 5-6 litre.
Arabayla kıyaslamamın nedeni hem iş hem gezi amaçlı kullanan insanların daha fazla oluşundan.
TR de zevk için motosiklete binen insan cok az zaten onlarda fazla km yapmadıkları için tüketim değerleri önemsizdir.
650 cc bir motosiklet 4 litreden fazla yakıyorsa dusunmek lazım.
Araba kullanmaktan nefret edıyorum. Trafikten nefret edıyorum. İşim gereği hergun yoğun trafiği çekmemek için motosikleti tercih edıyorum. Ayda 1000 km den falza yol yapıyorum. Uzun süredir 650 cc almaya karar verdim bir türlü hangi motor karar veremıyorum.
F650 GS - XT660R - Transalp - GV 650 - Burgman 400 - X9 500
Hepsinin de işletme maliyeti Yakıt tüketimleri acısından cok değişken.
Motosiklet tarzları cok değişik gelebilir size aldanmayın buna ben her yıl değişik tarz motosiklete binerim henuz 2 yıl bindiğim motorum olmadı. Bunedenle tarz onemli değil yuksek cc li olmasını istiyorum.
F650 GS= 3.5-4.0 litre yakıyor XT660R =5-6 litre yakıyor. Transalp =6-9 litre yakıyor - GV 650 =4.5-6 litre yakıyor- Burgman 400 6-7 litre yakıyor- X9 500=4.5-6 litre yakıyor
Hepside kullanımla doru orantılı değişen değerler. Günlük kullanım için Bmw dısında ideal olanı yok.
Demekkiiiii kesenin ağzını biraz açmak lazım :queen::queen::queen: