motorun bütün elektrik tesisatını elden geçirdim , karbüratörleri temizledim ve jed deliklerini falan hepsini kontrol ettim gerci temiz çıktılar, yakıt ve hava vakum hortumlarının hepsini en kaliteli hortumla değiştirdim, manifoltları tekrar elden geçirdim, yakıt filtresini çıkardım, bujileri söktüm temizledim tırnak aralarını konrol ettim ...buji kablolarını değiştirdim, ateşleme bobinlerinin soketlerini yeniledim. görünürde herhangi bir sorun gözüme takılmadı... ve deneme sürüşü yaptım ..sonuç ani gaz verince yüksek devirlere çıkınca tekleme başlıyor,,, işin ilginç tarafı normal hızlanmak isteyince 190 kadar çıktım hiçbir problem yok(
))
---------- Post added at 17:11 ---------- Previous post was at 17:05 ----------
motoru aldığımda beri sol tarafında statorun olduğu yerden ince çıkıl çıkıl bir ses geliyordu pek duyulmuyordu son günlerde o ses arttı sebebi ne olabilir daha öne başına gelen erkadaşlar varmı acaba .....
Yalçın Bey Selamlar,
Olası tüm noktalara bakmışsınız. Eğer kontrol etmediyseniz geriye tek bir yer kalıyor :
http://www.hyosungsource.com/index.php?main_page=product_info&cPath=70&products_id=542
Bu yakıt vanası, karburatörün emiş gücüne göre açılıp kapanan ve motora yakıt gönderen basit bir zamazingo. Ortasında bez bir diyafram var, motor devrine göre az ve çok açılıyor. Bu diyafram zamanla özelliğini yitirip sonuna kadar gaz verdiğinizde yeterince açılamıyor ve yetersiz yakıttan bizim hayvan öksürmeye ve yavaşlamaya başlıyor. Yukarıdaki linkte bu vananın yeni hali var. Onu veya muadilini bulup takarsanız sorununuz çözülecektir. Aynısını yaşadığımdan yardımcı olmak istedim
Bu arada herkese selamlar arkadaşlar![]()
Merhaba arkadaşlar,
Ben uzun süreden beri GV650 almak için niyetleniyorum. sahibinden.com daki ilanlara da bakıyorum tabi, ancak bütçem kısıtlı. En son http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-hyosung-2006-gv-650-tork-canavari-costumluk-motor-82489004/detay linkindeki motorun sahibi ile görüştüm. Fiyat makul geldi ama birçok sebepten dolayı tırsmıyor da değilim. Hem motorun İzmir'de olması ve dolayısı ile kontrol ettirememek, hem de motorun debriyajının değişmesi gerektiği ve fan motorunun manuel çalıştırılmak üzere modifiye edildiği bilgisini alınca endişe ettim.
Sizlerin yorumları nedir acaba? Ya da GV650'sini satan var mı aranızda? Bu forumlardaki bilgi seviyesdi çok yüksek açıkçası, görüşlerinizi de çok önemsiyorum.
Umarım, yardımlarınız ile ben de yakın zamanda tercihen mavi bir GV650 sahibi olurum
Teşekkürler ...
mavi gv istiyorsan benim makina satılık ama fiatı biraz yüksek buna göre birde uygun bir fiatta arkadaşta var ama arayıp görüşmemiz lazım sana yardımcı olurum .serdar bmw yi alınca buraya ugramaz olmuştun nasıl gidiyor makina memnunmusun
Selamlar,
sisy barını satan, yahut daha önce bizim motora sisy bar yaptırıp memnun kalan arkadaşlar bana yardımcı olursanız mutlu olurum.
bence Marka hiç birşekilde istenileni verebilecek düzeyde değil bu ülkede,
Sevgili Cemal abi,haklısın sen GV 650 den yana şansız dın lakin bildiğim ikinci el almış ve ne yazık ki sorunlu bir motor kısmetine düşmüştü..zaman zaman bir araya geldiğimiz dostlar a senin eski motoru sorduğumuzda ''Cemal abi hiç bir zaman gerçek bir GV 650 kalitesini göremedi aldığı motor sorunluydu..''dediler..özelden açıklamasını yaparım sana abi..bunun yanı sıra yakın çevremde ne Ledo nun ne Kurt un ne Kadir abi ne de ben ciddi bir sorun yaşamadık bunların dışında da bir çok isim var bunlar senin yakınen tanıdıkların sadece..:wiinkk:Bahsi geçen isimler gibi bende çok memnunum motorum dan sıkıntım olsa beni tanıyorsun lafımı esirgemem bu veya şusu kötü derdim..Çevrem de yeni motora başlamış bir çok kişiye GV 650 yi değil durumuna göre 650 sport dragstar,Honda shadow vt 750 gibi makineleri öneren biriyim ancak tecrübesi var ise o zaman bizim makineleri öneriyorum,fanatik olsam bunu da yapmazdım ..:bounce:MOB arkadaşımızın durumunda olsam 2010 model 2sene beklemiş bir motor almaktan sa 2012 model bütceme ve kafama en yakın marka ve model de bir makineyi almayı bende tercih ederdim..zerdüst arkadaşım gv fanatiği olduğundan kötü yazmaz ama benim gv den neler çektiğimide o çok iyi bilir![]()