Olası nedenler:
1. Tarzlarını belirlememiş olmaları.
2. Global 2007 senesinden sonra bu motorları s&t kanuni çekişmesinden dolayı
ithalatını yapamadı.Piyasadaki belirsizlik ve 2008 yılında sıfır km olarak
bayiide 2007 modellerin bulunması bayii giriş fiyatından elden çıkarma
telaşına dönüştü.(Bu tür promosyonlar aklınıza gelen her alanda zaten
yapılmaktadır).Full aksesuarlı sıfır km 2007 model 12.000 ytl civarı
müşteri bulurken,S&T 16.000 ytl full aksesuarlı nasıl satabilsin?
Doğal olarak bu pazar ortamı 2. eli olumsuz etkiledi.Örneğin araba
sektöründeki sıra dışı indirimler sıfır araçları 1 veya 2 yaşındaki ikinci
el fiyatına sabitleyince 2. el nasıl bir oranda alıcı buldu!
3. gv650 kullanıcılarının tüm dünyayı etkileyen ekonomik krizden sıkışıp,
2. olasılıklarında olumsuz etkileriyle sahip oldukları motosikletleri satma
gereksinimleri...
Gibi düşünceleri çoğaltmak gayet mümkün. Unutulmaması gereken bir hususta 650 cc motosikleti tanıdığım kullanıcılar markete,pazara veya işine kullanmadığından çok km yapmıyorlar.Şahsen belirttiğim durumlar için günlüğe ben 150 cc scooter kullanmaktayım. Benim gv 650 8 aylık oldu henüz 2900km de haluk hocamın gv650 yanlış hatırlamıyorsam pazar gezileri vesilesiyle 3000 km de. Özellikle az km yapanların ikametleri kar-buz yağmur iklimliyse, motorcu haliyle haziran motorcusu olacaksa bol km nerede yapılacak?
Aksi taktirde yerli yada yabancı motosiklet sitelerinde bu markanın bu modeli ile ilgili müzmin hiçbir arızanın söz konusu olmadığı kesindir.Söylediğim gibi kullanılan teknoloji suzuki sv650-dl650 ile bire bir aynı olup bahsi geçen motosikletlerde de müzmin bir sorun kesinlikle yoktur.
motosiklet bir sevda ve tarz meselesiyse kullanıcı seçimini doğru belirlemelidir. Ben güçten,sağlamlıktan,süratten,kaliteli fren sisteminden,ayarlanılır süspansiyon ve dubless lastik sisteminden yana tercihimi kullandım.
Her ne kadar aynı kategoride tutulmamalıysada sorduğunuz için cevap vermek isterim; bu motosikletten chooper a geçilecekse alternatif olarak sadece Honda shadow düşünülmelidir.Nedeni ise kendi klasmanında en güçlü tork,enjeksiyon ve Dünya pazarında halen üretilip satılıyor olması olabilir.:cat:
(ikinci elde km kıyasına giderken motosikletlerin yaşlarını da göz önünde bulundurmalı.)