Polat sen en iyisi durumu ahmet sarac beye sor, hemen cevap yaziyor, dedigin gibi basinclari ters yazmisim, sende neden oyle anormal yuksek basinclar var? Cross lastikler icin o degerler olmasin?
Telefonda konuştuk, sağolsun katalogdan hemen baktı, 33'er psi diye onayladı. Benim lastiklerin 40'ar olarak yazılmasının sebebi bence kesinlikle pist kullanımı için. Benim motorun orjinali tam arazi motoru. SM modelini de pist şartlarında (düz ve kaliteli asfalt, uygun amortisör ayarları vs,) antrenman veya yarış yapılacağı varsayılarak 40'ar psi önerilmiş bence.
Yoksa WR250X, Duke200 ve hatta 690 SM modellerinin tavsiye edilen basınç değerleri 29~33 psi arası değişiyor. Yani normal bir SM motorun gündelik kullanım için 40psi basması olağan dışı. Sanırım TENERE1200 gibi bir modelde ön38 arka42 değerleri felan vardı, o da lastik yanağı daha kalın ve çok ağır bir motosiklet olduğundan sanırım.
Yani ben yine 30~33 civarı takılcam :wiinkk:
Ben lastik bulamadım beklicem artık.bu gün ne yaptım çok üşüdüm... Lastiklere hava bastım. Arka kırık ve bozuk sinyallerimi söküp orijinaline cok benzeyen 5 liraya aldığım sinyalleri taktım guzel oldu.
Benim motor'u da haftasonu getirebilirsek ustaya bırakcam, baya bir işi var gibi. Nallıhan'da kaldı da birazcık kendileri :cherry: