HAYDA BRE PEHLİVAN, DEVİR ŞU ZİNCİRİİİİ...! ))
Canıma tak eden zincir pisliğinden, karatısından ve de bolluğunda gına gelmişti. Uzun süre birbirimize bakıştıktan sonra aslında hatanın bende olduğunu anlamıştım. Çünkü Würth çakması, "amaaan ne eksiği olacak canım, aynısıdır, okadar para vermeye gerek yok" diyerek aldığım Forch(2si de Alman ya) marka zincir yağı idi bütün bu soğukluğun sebebi. Çok yanılmışım. Bu lanet olasıca yağın, zincirimi ve güya sıçratmadığı jantlarımı ve şaseyi bukadar kirli tutacağını tahmin edememişim. Marka ismi vermeyecektim ama üzgünüm, bu markayı deşifre etmek zorundayım artık. Yağlama özelliğine birşey diyemiycem ancak teflon tarzı bir özelliğe sahip olduğu için biraz yapış yapış olduğundan sıçramayacakmış gibi duruyor. Belki uzun süre yağlı tutuyor zinciri bilemiyorum ama şu bir gerçek ki zinciri ve etrafını aşırı kirli tutuyordu. Hemde yağladığım ilk günden itibaren.
Motoru yıkıyorum parlatıyorum, sol taraf bildiğin
darkside durumundaydı hep. Ben de arkadaşı çağırıdım. Hem zinciri gerdirelim hem de temizleyelim diye. Malum bizim modellerde orta ayak yok. O yüzden zinciri gerdirmek için motoru havaya mı atsak, amuda mı kaldırsak, yoksa yan mı yatırsak, en iyisi suya batırmak diyerek düşüncelere daldık. sonra 4 adet priket işimizi gördü. Sağolsun
GaCCaLL çok iyi kaldırdı motorun arkasını :mrgreen:
İşte biraz fotoğraf size....;
Aslında burada zinciri çoktan sökmüş, kola kutusu içinde bir dolu mazot ile epey bir çalkalamış, bekletmiş, sonra çıkartıp diş fırçası ile GaCCaLL arkaşım tek tek baklaları temiz mazot ile temizlemiş(bu sırada ben de dişlileri temizledim), bu yorgunluğun üzerine sandalyeye kurulup bir sigara çaktıktan sonra benim resimlerimi çekmeye başlamıştı. Ben tekrardan zinciri fırça ile temizliyorum...

Haketti bunu bu zincir
Bi kedi gördüm sanki...
Çatalı göstertmem ağa !!! (içimde şort varmış Allahtan :mrgreen

Gördüğünüz gibi gayet nizami bir şekilde yapıyoruz işimizi, hiç bir şey etrafa saçılmış değil, özellikle bezler...:cherry:
Evet evet gördüm, bi kedi gördüm !!
Ve işte zincirimizin misler gibi temizlenmiş hali. Takma da koynunda yat valla

Buarada tekrar hatırlatırım, aletimiz O-ring zincire sahip.
Ve arka dişli. En büyük hatamız işe başlamadan önce resim çekmemiş olmamız. Aradaki farkı arkadaşım bile gördüğünde birkaç kez, "çok iyi oldu" dedi. Halbuki "ne gerek var bukadar temizliğe" diye mırıldanıyordu 2 dakka önce :mrgreen: Aradaki farkı bir de bana sorun...
Meme kanseri korkutuyormuş bu arada

ale:
Garajdan çıkardık artık motorları. Ben üstümü giyinmeye gittiğimde fotoroman arkadaşımız kendini geliştimeye, motorlarımızı resmetmeye devam ediyormuş...
Aynı resim değil, aradaki 7 farkı bulasınız diye koyduk...
2 adet cingirlop gibi motür
Meşhur arka tekerimiz
Burada zincirimiz henüz yağsız. Aynı zincir yağını sıkıp herşeyi mahvetmemek için zinciri yağsız bıraktım.
GaCCaLL'ın evine gidicez, yakın bize. Onun zincir yağı ile yağlıycaz. Fazla zorlamıyoruz motorumuzu, "yollar yokuş aşağı, çek debriyajı" yapıyoruz
Bu operasyonda çooook emeği ve anlatım da sıkça adı gecen
GaCCaLL arkadaşımıza teşekkürlerimi sunarım. :cat: Daha süpap ayarı yapıcaz...Çok yakında...:bounce:
@%%1;
[YT480]GaCCaLL[/YT480]