Hyosung Gv 250 Egzoz değişimi?

Katılım
10 Ağu 2013
Mesajlar
525
Öncelikle herkese hayırlı bayramlar(her ne kadar et yemesem ve hayvan katliamının nicin bayram olarak kutlandığını anlamasam da)


Sorum şu arkadaslar Hyosung Gv 250 modelini inceliyorum bu aralar eski enjeksiyon suz modellerinde güzel bir ses çıkıyordu vtwin motor sağolsun fakat benim baktigim motor 2013 model ve tek kelime iile iğrenç bir egzoz ve sese sahip.

Ben bu motora "Custom" egzoz takamaz miyim?
Egzozlarda oksijen sensörü vs var deniyor çünkü.

Hedefim(hayalim)
motoru su hale sokmaktıIR:

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:55 ----------

http://s23.postimg.org/v8wvsoo0r/1186139_10151825177604400_1972302577_n.jpg



mobildeyim becerebildimmi bilmiyorum yukarıda resmin linki var
 
Katılım
13 Ocak 2012
Mesajlar
512
Kaptan enjeksiyonlu ile karburatörlü arasında daplar kadar fark yok yahu. Bence dinlediğin seslerden birisinde özel egzoz vardır.
 
Katılım
2 Tem 2012
Mesajlar
4,753
Motosikleti
Hero X Pulse 200
enjeksiyonunlularda egzos değiştirmek mümkün en kolay yöntemi egzosda bulunan sensörden sonrasını değiştirmek.. boğazdan değiştirdiğiniz zaman enjeksiyon sapıtıyor tabi enjeksiyona gerekli ayarlamalar mutlaka yapılıyordur ama çok fazla yapılmışı yok o yüzden kesin bilemiyorum.

motoru resimdeki hale sokmak biraz zor jantları tel yapmanız demek bütün fren tertibatının değişmesi demek ve tel jant olmadan bişeyede benzemez açıkçası... onun dışında sele ve çamurluklar kolay onlar yapılır devir saati iptal edilir kontak yan kapağa alınır vs yapılıcaklar var bu motora..
 
Katılım
10 Ağu 2013
Mesajlar
525
2 modeli inceledim videolardan.

1i vtwin yazan yanlarda onun sesi gayet tok her videoda

2ncsi efi yazan yanlarda onun çalıştığı bile belli olmuyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:18 ----------

içerisindeki susturucuları cikarsak zarari olur mu motora?
 
Katılım
2 Tem 2012
Mesajlar
4,753
Motosikleti
Hero X Pulse 200
he evet öyle bir durum var çift egzosluların orjinali bile yeterli sese sahip euro5 ten dolayı yeni modeller çok sessiz egzostan çok subap sesi dinliyoruz :)
 
Katılım
2 Haz 2007
Mesajlar
5,075
eskişehire gel canavar gıbı yapalım sorunsuz bin , özel mesaj atma ben mesaj atamıyorum . Egzozu yapa bırde sensor ayarı oooh güldür güldür gez keşke karbüratörlü olsaaaaa
 
Katılım
10 Ağu 2013
Mesajlar
525
Kymco Venox nasıl bir motor?
Onun sesi biraz daha iyi gibi.
Hyosung mu Kymco mu?
 
Katılım
4 Mar 2007
Mesajlar
2,414
Motosikleti
BWS 100
Bayram, katliam falan ne alaka onu anlayamadim. Hic mi burger king'e flan gitmiyorsun kardes?

Neyse soruna gelelim; efilerin sesi iyi degil yeni modellerin iste.
Eskiler nasildi onu bilmiyorum. Yenilerde enjeksiyon sesi cok geliyor.
İlla egzo istiyorsan, soyle yapabilirsin. O son susturucu ustunde krom parca giydirme, yani sac. Onu sokup egzostta kolayca mudahale yapip kapatabilirsin. Bu da demek oluyor ki ne yapsanda goruntu kirliligi yasamayacaksin.
Gelelim ne yapacagina nikelaj giydirmeyi sokup susturucunun icini sokeceksin. Katalizoru bosaltacaksin. Artik sesi nasil etkiler bilmiyorum. İgrenc birbseste olabilir tok bir seste. Oksijen sensorunu etkileyecegini sanmiyorum.
Ben son ucunda ki deligi hafif genisleterek bi seyler yapmaya calistim. Fena olmadi acikcasi. Rolantide ve alt devirlerde ses guzel. Ust devirlerde cok fazla bir degisiklik yok. Sesi cok acarsanda uzun yolda rahatsiz edici olup kafa utuleyici olabilir.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst