Hyosung GT250R de dişli değişimi

Arkadaşlar, hızı artırmak yada devri düşürmek amaçlı olarak zincir dişlisini değiştiren oldu mu aranızda? Olduysa, etkileri nasıl?

sagolun, -t

Evet ben yapmıştım. Tiger 250'nin ön dişlisini büyütmüştüm. Sonuçları son hız arttı, uzun sabit sürüşlerde tüketim azaldı. Motorun tork bandını da daha etkin kullanabildim.

ben cbf 150 nin orj.. 42 arka dişlisini 40 ile değiştirmiştim. Ama motor kaldırmadı. Yani modelden modele değişiyor sanırım bu. Son hızım değişmedi, ama son hızda daha düşük devir kullanmaya başladı. 1. viteste, arkamda 80-90 kg yolcu varken,saatte 5-10 km/h gibi hızlarda dik bayır çıkmam gereken yerlerde sıkıntı oldu. Bu hızları yaparken eski düşliye nazaran daha düşük devir kullanan motor, bu düşük devirde yeterli torku üretmediğinde sıkıntı oldu. Dolayısıyla eski 42 dişliyi yeniden taktım. ama daha önceki motorum 150 hs scooter di. Bunada şöyle bi modifiye yapmıştım. Arka lastik 130-60-13 tü bunu 130-70-13 le değiştirmiştim. Lastiğin çapı 1 cm yükseldiği için hızım da 8-10 km/h artmıştı ve bayır çıkarken vs sıkıntım olmamıştı :) Bu değişikliği yapabilirsin, dişli oranlarında pek abartıya kaçma. arkada 4 diş, önce 2 diş oynayanlar var. Motorun dinamiklerini çok fazla değiştirmeden deniyebilirsin. Bence en fazla önce bir düş büyülterek veya arkada 2 diş küçülterek bi dene. Bu işin bi güzelliğide, memnun kalmazsan orjinallerininin tekrar takılması oldukça kolay. Geçmiş tarihte (Hyosung GT250R ile redline a girmeden 190 km/h) gibi bi başlık hatırlıyorum. Senin motosikletinin modelinde kullanan ve dişli değişikliği yapan bi arkadaşın deneyimleri vardı bu forum başlığı altında. İstersen bi incele.

Evet ben yapmıştım. Tiger 250'nin ön dişlisini büyütmüştüm. Sonuçları son hız arttı, uzun sabit sürüşlerde tüketim azaldı. Motorun tork bandını da daha etkin kullanabildim.

ben cbf 150 nin orj.. 42 arka dişlisini 40 ile değiştirmiştim. Ama motor kaldırmadı. Yani modelden modele değişiyor sanırım bu. Son hızım değişmedi, ama son hızda daha düşük devir kullanmaya başladı. 1. viteste, arkamda 80-90 kg yolcu varken,saatte 5-10 km/h gibi hızlarda dik bayır çıkmam gereken yerlerde sıkıntı oldu. Bu hızları yaparken eski düşliye nazaran daha düşük devir kullanan motor, bu düşük devirde yeterli torku üretmediğinde sıkıntı oldu. Dolayısıyla eski 42 dişliyi yeniden taktım. ama daha önceki motorum 150 hs scooter di. Bunada şöyle bi modifiye yapmıştım. Arka lastik 130-60-13 tü bunu 130-70-13 le değiştirmiştim. Lastiğin çapı 1 cm yükseldiği için hızım da 8-10 km/h artmıştı ve bayır çıkarken vs sıkıntım olmamıştı :) Bu değişikliği yapabilirsin, dişli oranlarında pek abartıya kaçma. arkada 4 diş, önce 2 diş oynayanlar var. Motorun dinamiklerini çok fazla değiştirmeden deniyebilirsin. Bence en fazla önce bir düş büyülterek veya arkada 2 diş küçülterek bi dene. Bu işin bi güzelliğide, memnun kalmazsan orjinallerininin tekrar takılması oldukça kolay. Geçmiş tarihte (Hyosung GT250R ile redline a girmeden 190 km/h) gibi bi başlık hatırlıyorum. Senin motosikletinin modelinde kullanan ve dişli değişikliği yapan bi arkadaşın deneyimleri vardı bu forum başlığı altında. İstersen bi incele.

2 dis buyutebilirim gibi geliyor bir internet sitesindede gormustum more speed veya more torque yaziyordu normalde 15 dis olan on disli 17 yapildiginda hiz artiyor tork dusuyor veya tork isteyene 13 dis oneriyordu.sormak istedigim biir baska soru ise dis buyutunce zincir degistirecekmiyim?ayni zincir olmaz gibi geliyor bana?ve daha kalin bir zincirmi yoksa ayni standartlarda daha uzun zincir kafimidir?

benim 150lik 15 ti 17 yaptım
daha hoşuma gitti tüketim son viteste giderken azaldı
ara hızlanma çok düşmedi son hız da çok az arttı
zincirinde bi miktar sünme varsa değişmeden takarsın ama
yeni zincirse pay yetmez

benim 150lik 15 ti 17 yaptım
daha hoşuma gitti tüketim son viteste giderken azaldı
ara hızlanma çok düşmedi son hız da çok az arttı
zincirinde bi miktar sünme varsa değişmeden takarsın ama
yeni zincirse pay yetmez
acikcasi zincir 15000 km dir kullaniyorum bayagi esnedi zinciride degisecegim bakim yapilacagi icindirki bu olayida arada hallediyim diyorum arka disk ve balata +zincir ve on dislisi+on balatalar degisecek
...

zincir yaklaşık 2 bakla istiyor dişliyi 17 takınca sıfır zincirde bu pay hakkında bi fikrim yok
biraz garip gelecek ama eğer sanayi ye yolun düşüyosa
skf alman malı sanayi zinciri bi sor veya rexnoord liste fiyatı çok çok ucuz
yani sana şöyle söyleyeyim senin zincirinin çin malı fiyatından bile aşağı alırsın
bulursan eğer senin motoya uygun olanını yalnız o-ring li ise bulamazsın
benim motora olanı var
metre olarak satıyorlar fabrika makinalarına sattıkları için istediğin uzunlukta alırsın
inch olarak ölçülerde

Son düzenleme:
zincir yaklaşık 2 bakla istiyor dişliyi 17 takınca sıfır zincirde bu pay hakkında bi fikrim yok
biraz garip gelecek ama eğer sanayi ye yolun düşüyosa
skf alman malı sanayi zinciri bi sor veya rexnoord liste fiyatı çok çok ucuz
yani sana şöyle söyleyeyim senin zincirinin çin malı fiyatından bile aşağı alırsın
bulursan eğer senin motoya uygun olanını yalnız o-ring li ise bulamazsın
benim motora olanı var
metre olarak satıyorlar fabrika makinalarına sattıkları için istediğin uzunlukta alırsın
inch olarak ölçülerde
o ringin tek farki pim ile zincir yanak aralarinda kece olmasi bu kecede yagi emiyor ve surekli yagli tutuyor bu bolgeyi zaten en cok asinma bu bolgerlerde oluyor.daha uzun omurlu zincir yani o ringliler.skf bende biliyorum ama bakicam cunku kocaeli sanayide esnafdaki mantik giydirme mantigi oldugu icin ya istanbuldan alicam yada hazir didlerden alicam eski zincirdende bir iki bakla eklicem en iyi yapabilecegim cozum bu gibi geliyor bilemiyorum ama dedi,ginide goz ardi etmeyecegim.

Moderatör
Konuyu güncelleyelim, belki daha fazla bilgisi olan bir arkadaş vardır aramızda..

artik golcuge ugrarsin:)ara sira dicem ama yalova sahili varkene bu pekde mumkun gozukmuyor.bu arada ben disliyi degisicem+zincir+arka dis+on ve arka balatalar...bakalim ne kadar tutacak fiyatda alamadim hicbiyerden:(

Valla bende luleburgazdan baktiriyom fiyat ama arkadasla haberlesemedim henuz olmassa internetten fiyat alicam toplu fiyat kargo ile gonderirler ben tAkarim ..

Gölcük'ten geçerim arada, İzmit'e giderken, görüşürüz elbet.. Bende Yalova'ya beklerim her zaman.. Gölcükte parça bulmak zor olsa gerek, zira burada da öyle.. Nette araştırmadın mı hiç ? Takip ediyorum bende konuyu dört gözle :)

http://www.sahibinden.com/hyosung_gt250_r_ve_comet_250_zincir-84WQQaXQQ12222204WQQpXQQdisplayitem

98 Yüüro :)

Bu firmanın fiyatlar uçuktur. Aynı zinciri, muadilini vaya farklı alternatiflerini piyasadan daha ucuza bulabilirsin. Kalite kalite değişiyor açıkçası. Ben Hyo kullanırken sirkeciden 80 TL'ye almıştım, bir sorun da yaşamadım. En fazla olacağı, ömrü normalde 15,000km ise belki ucuz olan 10,000km gider.
Hyo için zincir araştırırken kodu "520 HO" (O-Ring'li) olarak sorabilirsiniz.

Bu arada, hayırlı olsun yeni motorun.:rendeer:

2 dis buyutebilirim gibi geliyor bir internet sitesindede gormustum more speed veya more torque yaziyordu normalde 15 dis olan on disli 17 yapildiginda hiz artiyor tork dusuyor veya tork isteyene 13 dis oneriyordu.sormak istedigim biir baska soru ise dis buyutunce zincir degistirecekmiyim?ayni zincir olmaz gibi geliyor bana?ve daha kalin bir zincirmi yoksa ayni standartlarda daha uzun zincir kafimidir?

Bende 2 diş büyüğünü takmıştım. Zinciri değiştirmenize gerek yoktur. Hiçbir zararı olmaz. Yalnız mutlaka zincir boşluk ayarını doğru yaptırın. Yoksa zincir ve dişliler zarar görebilir.

Bende 2 diş büyüğünü takmıştım. Zinciri değiştirmenize gerek yoktur. Hiçbir zararı olmaz. Yalnız mutlaka zincir boşluk ayarını doğru yaptırın. Yoksa zincir ve dişliler zarar görebilir.
bu tur islerini kendim yapiyorum :) iyimi kotumu bilemem ama otomotiv sektorunde calismanin verdigi bir sinerji herhalde motor acma sokme toplama hobi gibi :D

Evet konuyu guncel tutuyorum malzemeleri aldim pazartesi aksamida tornadan İnsallah bi aksilik olmaz ise parca cikacak...
sali yada akabindeki gunesli birguınde ilgili denemeleri yazacagim...

merhaba arkadaşlar yaptığım çalşma sonucu eğer son hızınızı arttırmak istiyorsanız arka dişlinizi küçültmeniz gerekmekte bende skyteam st200 var torkunu arttırmak amacıyla arka dişliyi büyüttüm 40 dişliydi 51 yaptım gerçekten arazide bana cok faydası oldu tepelerde gaz açamaz oldum:D max hızda ve vites aralarında biraz düşüklük oldu ama istedim sonucu elde ettim ben yalovada sanayideyim bu dişli konusunda yardımcı olabilirm herkese tşk...:)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar