HYOSUNG GT250CC COMET Karşısında YAMAHA YBR250CC

Arkadaşlar uzun bir süredir Türkiye Şartlarının en iyi motosikletini arıyordum. Net.te bu konu üzerinde sohbet bile açmıştım. Sonuçta bu iki naked model üzerinde yoğunlaşıldı. Şimdi bu iki modeli teknik ve kullanım ve fiyatlandırma ile karşılaştırıyorum. Buyrun bakalım. Fikirlerinizi birbirimizi kırmadan bekliyorum.

Hyosung GT 250 Comet 2005

Submit a photo of the 2005 Hyosung GT 250 Comet.

2005 Hyosung GT 250 Comet

--------------------------------------------------------------------------------
Discuss this bike
Rate this motorbike
This bike's rating
Write a review

Sell this motorcycle
Such bikes for sale

Tip a friend
List related bikes

Hyosung's profilation of this bike
This is a South Korean maker with very competitive pricing

General information
Model: Hyosung GT 250 Comet
Year: 2005
Category: Naked bike
Rating: Do you know this bike?
Click here to rate it. We miss 2 votes to show the rating.
Safety: See our safety campaign with the high safety rated bikes in this category.
Engine and transmission
Displacement: 249.00 ccm (15.19 cubic inches)
Engine type: V2
Stroke: 4
Max RPM: 10000
Compression: 10.2:1
Bore x stroke: 57.0 x 48.8 mm (2.2 x 1.9 inches)
Fuel system: Carburettor
Valves per cylinder: 4
Fuel control: OHC
Ignition: CDI
Starter: Electric
Lubrication system: Wet sump
Cooling system: Oil & air
Gearbox: 5-speed
Transmission type
final drive: Chain
Clutch: Wet multi-plate
Physical measures
Dry weight: 170.0 kg (374.8 pounds)
Overall height: 1,120 mm (44.1 inches)
Overall length: 2,080 mm (81.9 inches)
Overall width: 760 mm (29.9 inches)
Ground clearance: 180 mm (7.1 inches)
Wheelbase: 1,455 mm (57.3 inches)
Chassis and dimensions
Rake (fork angle): 25.5°
Trail: 85 mm (3.3 inches)
Front suspension: non-inverted forks, not adjustable
Rear suspension: swing-arm adjustable single shock
Front tyre dimensions: 110/70-17 54H
Rear tyre dimensions: 150/70-17 69H
Front brakes: Single disc. 2-piston calipers
Rear brakes: Single disc. 2-piston calipers
Exhaust system: Y-pipe, single chromed muffler
Speed and acceleration
Other specifications
Fuel capacity: 17.00 litres (4.49 gallons)
Color options: yello, red, gray
Modifications compared to previous model: Optional sport muffler, double-disk font brakes, center stand, tiny carriage rack but pillion box
Comments: Great engine performance, nice sound; factory brake pads, chain and tires are crap. Had electronic ignition box fault (flat spot at 80km/hr), neutral gear impossible to swith to while stopped with engine running. Good handling.
Further information
Parts and accessories Check out parts and accessories from our partners.
Ask questions Join the 05 Hyosung GT 250 Comet discussion group,
the new Hyosung forum at Bikez.name or
the new Naked bike forum at Bikez.name.
Insurance, loans, tests Check out insurance here. Search the web for dealers, loan costs, tests, customizing, etc.
Related bikes List related bikes for comparison of specs

General information
Model: Yamaha YBR 250
Year: 2007
Category: Allround
Rating: 69.2 out of 100. Show full rating and compare with other bikes
Safety: See our safety campaign with the high safety rated bikes in this category.
Engine and transmission
Displacement: 249.00 ccm (15.19 cubic inches)
Engine type: Single cylinder
Stroke: 4
Power: 20.65 HP (15.1 kW))
Torque: 20.50 Nm (2.1 kgf-m or 15.1 ft.lbs) @ 2100 RPM
Compression: 74.0:1
Bore x stroke: 74.0 x 58.0 mm (2.9 x 2.3 inches)
Fuel system: Injection
Ignition: TCI (digital)
Starter: Electric
Lubrication system: Wet sump
Cooling system: Air
Transmission type
final drive: Chain
Clutch: Wet, multiple-disc coil spring
Physical measures
Dry weight: 138.0 kg (304.2 pounds)
Seat height: 805 mm (31.7 inches) If adjustable, lowest setting.
Overall height: 1,065 mm (41.9 inches)
Overall length: 2,025 mm (79.7 inches)
Overall width: 745 mm (29.3 inches)
Ground clearance: 190 mm (7.5 inches)
Wheelbase: 1,360 mm (53.5 inches)
Chassis and dimensions
Frame type: Steel double cradle
Front suspension: Telescopic forks
Front suspension travel: 115 mm (4.5 inches)
Rear suspension: Bottom link swingarm
Rear suspension travel: 120 mm (4.7 inches)
Front tyre dimensions: 100/80-M17
Rear tyre dimensions: 130/70-M17
Front brakes: Single disc
Front brakes diameter: 282 mm (11.1 inches)
Rear brakes: Expanding brake (drum brake)
Rear brakes diameter: 130 mm (5.1 inches)
Speed and acceleration
Power/weight ratio: 0.1496 HP/kg
Other specifications
Fuel capacity: 19.20 litres (5.07 gallons)
Further information
Parts and accessories Check out parts and accessories from our partners.
Ask questions Join the 07 Yamaha YBR 250 discussion group or
the new Yamaha forum at Bikez.name.
Insurance, loans, tests Check out insurance here. Search the web for dealers, loan costs, tests, customizing, etc.
Related bikes List related bikes for comparison of specs

Hyosung GT250 Yamaha YBR250'ye göre düşük kaliteli olsa da,güç ve gösteriş yönünden çok daha önde.Aynı şekilde GT250,yedek parça fiyatları yönünden de YBR250'ye göre çok cazip.Ancak GT250'nin YBR250'ye göre vibrasyonu malesef ki fazladır.Yine de GT250'nin artıları çok daha fazla olduğundan GT250 almak daha mantıklıdır.:wiinkk:

hepsını bı tarafa bırakalım arkana yolcu aldıgın zaman gt 250de yolcu fren yaptıgın zaman tepene bınıyor zaten sofor selesıde kotu helekı uzun mesafe gıdıyosan yandın sadce ve sadece tek artısı var oda guclu ybe derım ben kalıte farkı var rahatlık var

Sevgili Selka, en iyi cc diye bir şey yoktur, olamaz.

İstanbul'dan Edirne'ye otobandan gideceksen YBR250 de Comet de bayar, ikisinin de son hızları 140-150km/sa.

Diyarbakır'dan Hakkari'ye gitmek istiyorsan YBR de Comet de amortisörlerini patlatabilir.

İstanbul'dan Hakkari'ye gideceksen ikisinin de selesi malum yerlerini rahatsız edecektir.

Naked, enduro, cruiser, racing, street bike, scooter gibi çok sayıda motor tipinin olması rastlantı değil. Sen bu motoru ne için kullanacağını söyle, ona göre model seç. Sen diyorsun ki "ayakkabı alacağım". Dağcı ayakkabısıyla koşmaya, Converse ile toplantıya, kösele ile dağa gidemezsin. Amacına uygun bir motor alman gerekli.

Her 2 motosikletin de diğerine göre artıları mevcut. GT 250 daha güçlü, daha hızlı, daha heybetli ve şekil olarak daha güzel bir motor(bana göre tabiiki :) ) YBR 250 ise malzeme kalitesi olarak biraz daha kaliteli , yaygın servis ağına sahip ve artçı için daha uygun bir motosiklettir.
Ben şahsen tercihimi GT 250 den yana kullanırdım eğer devamlı artçıyla yolculuk yapan biri değilsem.
Şehiriçinde YBR 250 nin daha ufak boyutları nedeniyle avantajı olabilir ama uzun yolda 120 km/s ve üzeri hızlar için uygun olmaması sebebiyle özellikle otobanda can sıkabilir.

Moderatör
29 Hp olayını da göz ününde bulundurmak lazım bence :) Ha yedek parça fiyatına gelirsek Yamaha dan farkı kalmadı Hyosungların distribütör değiştiğinden beri.

Hyo Dahaa CAzip Gibi.. Ybr 250 lere bir Türlü Kanım Isınmadı gitti...

Bildik topic sazanlığı iki motorada binmeyen herkes kafasına göre takılmış.

Arkadaşlar yapmayın böyle bilmediğiniz konularda konuşurken bunun kendi düşünceniz olduğunu da ayrıca belirtin. Varsa tecrübeniz denemişliğiniz paylaşın ama yoksa çok yanıltıcı sonuçlar çıkıyor ortaya.

Bugun Gv 250 ekibi ile Yeni aldığım GT 250 Comet le Toplamda 350 km yol yaptım.
Emin olun bir 350 km daha yapacak kadar kendimi iyi hissediyorum. O kadar konforlu o kadar rahat o kadar sessiz her yonu ile beni şaşırttığını söylemek istiyorum.

Almadan önce cok kararsız kaldım niyetim buyuk makina idi. Er5 - Transalp - F650 GS - Cbf 500 - Cbf 250 - Ybr 250 Seçenekler arasında idi

Buyuk makinaları test ettim hepside guzel ve güçlü makinalardı. Er 5 le f650 gs yukek devirlerde titreşimli idi. Transalp se cok pahalı bu nedenle üçünüde elemek zorunda kaldım.

Cbf ve Ybr de tek silindirli oldukları için tamircimin bana verdiği biligiler doğrultusunda vazgeçtim ( al taş gibi makinalar ama yuksek devirlerde titreşim var dedi iki makina içinde. Piysanın en iyi bilinen makinaları oldukları için tamircime güvendim ve vazgeçtim )

Gt250 comet i de denedim ve asla bu motoru alamam dedim ( Oturuş pozisyonu yuzunden ) Sonra verdiği rahatlık ve sessizlik titreşimsiz yağ gibi akan o suruş keyfi beni cezbetti ve gidon dahil birkaç yerinde modifiye yeparak ekonomik bir enduro yada tourung gibi bir motor ortaya çıkarabileceğimi düşündüm ve aldım.

Almadan önce bu motorun arka selesinde küçük bir seyahat yapmayıda ihmal etmedim.

Çok hoş arka taraf gv den bile rahat. :)

Anlatılması çok zor biliyorum ama bayıldım ben bu motora

Arkadaşlar değerli yorumlarınız için teşekkür ederim...
Bende bildiğim kadar bu iki motor hakkında bi'şeyler söylemek isterim...
Bugün bir GT250 ve YBR250 kullandım.. Kısa bir sürüş ve alıcı gözü ile baktıktan sonra...

HYOSUNG GT250cc
Artıları;
... Çok kalıplı bir motor, tok ve kaslı; kesinlikle bir üst cc gibi duruşu var..
... Yan ve arka çantalar takıldığı an dev gibi ve çok gösterişli bir NAKED motosiklet ortaya çıkar
... Motoru çok güçlü; racing ile motoru aynı. 30 HP güç var. Son hız 160 km ye kadar çıkmakta. Yağ soğutması var..
... Yakıt tüketimi çok ideal en fazla 4 litre ve fiyatı çok makul. 7000 YTL nakit ile acenta sıfır 2008 model alabilirsin..

Eksileri;
... Çanta ve aksesuarları zor takılır gibi; epey uğraşmak ve model incelemek gerekir. Hatta yan çantalar için yukarı yönlü ekzos aşağıya alınmalı..
... Gidon yarış motosikleti gibi olmasa da alçakta. Sele hizasına yakın bulunan gidonu tutmak için az da olsa öne yatış gerektiriyor. Uzun yolda o gidon sürücüyü yorar... Yükseltilmesi gerekir...
... Ayaklarını koyma yeri racing gibi geride. Tam aşağıda değil...Uzun sürüşlerde ayak bileğini yorabilir..
....Zayıf 2.el

Yamaha YBR250
Artıları
.... Mükemmel oturuş. Tam konfor ve ideal 200 km motoru.
.... Ayak bileği 90 derece aşağıya konuyor. Uzun yolda bileğe kan hareketi çok iyi.. Uyuşma olmaz..
... Motor Hyosung kadar performans ve tork vermesede bence tatminkar... 125 km son hız bence makul..
... İkinci el de süper... Bulunmaz reşat altını misalı... Nerdeyse aldığınız fiyatın üzerinde bile müşteri bulabilirsiniz. Kesinlikle zarar edilmez..
... Aksesuarları bol ve çeşitli, üçlü çanta sistemini ve diğer aksesuarları 10 dakikada kurabilirsin..
... Yakıt tüketimi 3.5-4.0 lt Çok daha iyi...

Eksileri
... Zayıf duruş, cılız görüntü...
.... Tek silindir....
.... Çok pahalı.... 9750 imiş 8750 olmuş. Ama bence 7500 lira olması gerekli... El yakıyor..

Son düzenleme:
Beni GT250 Comet le ilgili planlarım

1. Gidon değişecek oturuş pozisyonu dikleştirilecek

2. Muhakkak ön cam takılacak

3. Ayak pegleri öne alınacak alınamasada uzun yolda kullanmak için seyahat pegleri takılacak.

4. Enduro lastikler takılacak.

5. 3 lü çanta sistemi takılacak ( olmazsa eksoz da aşağı bukulerek yapılacak ) Gerek kalmayabilirde depo üstü çantam çok iş görüyor.

ybr uzun yıllarbinilir hyosung un kronik sorunları var. krank problemini göz ardı etmemek lazım. 30 hp gücü çıkarmak için icabında motor kendi kendiniyiyor.bende virago 250 var artık60 bini devirdi.bir de bu viragonun çinli kopyaları var. çinliler beni geçiyor. ama benim motoruma 60 binde anahtar değmedi onlar bu şekilde 60 bin yapabilirler mi yapamazlar. benim daha debriyaj balaatam bile değişmedi. yani hesabınızı kendiniz yapın japondan şaşmayın.

ybr uzun yıllarbinilir hyosung un kronik sorunları var. krank problemini göz ardı etmemek lazım. 30 hp gücü çıkarmak için icabında motor kendi kendiniyiyor.bende virago 250 var artık60 bini devirdi.bir de bu viragonun çinli kopyaları var. çinliler beni geçiyor. ama benim motoruma 60 binde anahtar değmedi onlar bu şekilde 60 bin yapabilirler mi yapamazlar. benim daha debriyaj balaatam bile değişmedi. yani hesabınızı kendiniz yapın japondan şaşmayın.

60.000Km çift silindir yapar ama debriyaj balatası bi kere dayanmaz ama diğer yerleri dayanır.Kullanıcıdan kullanıcıyada değişir.:)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar