genellikle motordelisi.com'a uzun yazılar yazarım,çünkü ordaki insanlar nedense burdakilere göre birazcık daha olgun,bilgili ve yeni bilgilere daha açık.Burası biraz daha az samimi ve klişe bilgilere üstüne yoğunlaşmış gibi geldi üye olduğumdan beri..Herneyse lafı uzatmayayım...
Suzuki-Aprilia(motomax)-Hyosung(henüz resmi değil) ve bir kaç çin markası bayi+servisi,onun dışında-çok olmasa bile-30,000 km SS makine deneyimi olan birisi olarak sana tavsiyelerim şu yönde olacaktır: (bu arada yukarda yazdıklarımı ukalalık yada görmemişlik olarak değerlendirmeyin lütfen,sadece fikirlerime değer vermesine katkısı olur diye düşündüm)
Bahsetmiş olduğun 3 motor arasında kişisel tavsiyem Hyosung GTR 250'den yana olacaktır.Dolgun-gösterişli kasası,kolay kullanımı,sağlam distribütörü ve akışkan bir 2.el piyasasına sahip olması onu aprilia ve derbi'den ayırıyor.
Aprilia RS125 şık olmasına rağmen gelip-gelmeyeceği bile meçhul ve motomax firması beni korkutuyor bazen,neyin ne olacağı belli değil.Ayrıca 125cc'lik bir makine ile çok zorlandığın yüksek süratlerde 250cc ile rahat edersin.
2.el 600cc fikrinede gerek tecrübesizliğin gerek piyasada 10 liraya alınabilcek adam gibi bir SS makine bulma ihtimalinin %20-25 oluşu karşıyım.Ayrıca Hyosung ile edineceğin tecrübe ile 600cc makineyi çok ama çok daha ustaca kullanırsın.Bir motoru sürebilmek o motoru kullanabilmek değildir.Motoru kullanmak hakkını vermektir.Hakkını vermek ise limitlerde gitmek değil,acil durumda-tehlike anında motora patronun kim olduğunu göstererek zaptetmesini bilmek ve tehlikeyi atlatmak demektir.Bgn bir 600cc makineye birazcık tecrübeli kimi oturtsan alır biner sürer gider.Hatta karşıya bile geçer geri dahi gelir fakat hızını ayarlayamadığı bir otoban bağlantısında çizgisini koruyamaz,şanslıysa bariyere yapışır şansızsa aşağı da uçabilir daha kötüsüde olabilir.Dediğim gibi Race makine kullanmak onu sürebilmek değildir.Race ölümdür.
30000 km deneyim derken bunun 27-28binin SS makine 1-2bini ise race öncesi scooter ve GS500'ten ibaret.Bende sabırsızdım SS makine kullanmak için,diğerlerinin gözümde motor değeri yoktu.Netekim az bindim ve ilk race makinem 900RRdı sora Hayabusa sora başka bir Hayabusa şimdide GSXR600'üm var ve en çok yolu bunla yaptım.En sevdiğim sürüş taktiğim ise temkini elden bırakmamak,yanımdakiler uçsa gitse bile ben onlara pek uymazdım eskiden beri,son 1 senedir abartmaya başladımsada genede 'ölüm' sözkonusu olduğunda gazı kesmeyi biliyorum.Pistte lastik yanağını sıfırlamış deneyimimde vardır.3,5 yıldır biniyorum.Şimdi gelelim karganın 'GAK' dediği yere,benim 19 yaşında bir kardeşim var,14 yaşından beri sırasıyla Senda 50R (Kros) DRZ350 (Kros) Freewind 650(Enduro) GS500 (touring) kullandıktan sonra şimide yeni bir GSR 600 aldı.İtiraf etmeliyimki yarın pistte çıksak 98 hp makineyle beni harcar,yarın E-5'e çıksak cesareti ve tekniği ile gene beni harcar.Yalnızca TEM'de şansı az o da belli olmaz...Kısacası SS makineden önce küçük CC bir makineyle çok km yapmadığım için PİŞMANIM!
Benim söleyeceklerim bunlar,daha başka sorun olursa özelden sorabilirsin,hatta istersen işyerimede gelebilirsin istediğin zaman,reklam mesajı olmasını istemem bunun ama 0km motorlarda war p.tesi gelenlerle beraber 140küsür tane motor oldu tükanda ::blusssh: beklerim herzaman