Motoru sabah zorla dua ede ede çalıştırdım.Belli tek silindir çalışıyor diğerine ateşleme gitmiyor ki dediğim gibi çıktı 15km o şekilde yol yaptım ustaya götürdüm ön silindire ateşleme gelmediğini söyledi bakalım ne olacak.....
Dostum aynı problem bizim de başımıza geldi. Silivri'den İst'a dönüşte (toplam dönüş 75 km) ateşleme kesti motor yarı yolda ist'a 30-35 km kala bir benzinliğe yakın yerde stop etti. İndim baktım motora arka blok sıcak ön tarafı soğuk. Dedim olum ateşleme kesti bu motor ön silindir ateşlemiyor. Sonra 30-35 km yolu tek silindir geldik desem yeri. Arada bir 2 silindir birden devreye giriyor çok kısa süreli 5 dakika felan anca sonra tekrar teke düşüyordu. Arkadaşa 150-200 gibi bir meblağ geçirdiler. Ama bence problem buji piposu çatladı tabi usta da bulmuş tavuğu yolmadan olmaz. Belki de adamın günahını alıyorum ama düşüncem bu. Usta'nın dediğine göre motor zorladığınız zaman böyle bir durum oluyormuş. Arkadaşa motoru çok sıkıştırıyorsun demiş. bla bla. (Ustaya götürdükten sonra tamamen anlattıklarım arkadaşımın ağzından duyduklarımdır. Aksi bir durum söz konusu olursa onun yalancısıyım)
Ustaya mana bulma sebebim de eğer kesin bir problem olsa hiç ateşlemez ama yolda yer yer ön silindir çalıştı, yer yer tekrar kesti. Bence dediğim gibi buji piposu felan çatlamıştı bence çünkü arada temassızlık mı desem ne desem o sebebten tekrar ateşleme gelip gidiyordu. Bir ara florya'ya girdik wolkswagen servisi var arkadaş orda çalışıyordu. Orda oturduk muhabbet ettik motor soğudu 10-15 dk kadar, sonra çalıştırdık tek marşta çalıştı 5-10 km gittik sonra yine tek silindire düştü baya eziyet çektik gelene kadar.
Ama şunu söyliyim tek silindir çalışırken birden çift silindire geçtiğinizde kendinizi 600'lük makinede zannediyorsunuz. Birden herşey değişiyor o gaz tepkisi felan çok acayip oluyor. Çünkü vücut ve beyin olarak yavaş gitmeye alışınca ve tepki birden gelince çok farklı hissediyorsunuz.
Arkanızda artçı varsa ve tek silindir ile gitmek zorunda kalır bizim yaşadığımız sorunu yaşarsanız mutlaka artçınız temkinli olsun tutunmayı bırakmasın. Çünkü birden çift silindir devreye girince düşmemek elde değil ki bizim başımıza geliyordu acemi bir artçı da değilim 15-20.000 km'dir motor üzerindeyim.