arkadaşlar eksantirig ayarını yaptırmak zor birşeymi? Her usta yapamaz mı?
ilandaki makinenin eksantrig ayarı bozukmuş yaptırmış ama olmamış güvendiğin bir usta olması lazım dedi satan arkadaş :S
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-kanuni-kanuni-gt-250-r-119779213/detay
o iş hikaye arkadaş kusura bakma ama bu bir pazarlama taktiği... eksantrik ayarlayayamış usta falan bunlara ,inanma gerrçekten sorun eksantrığin ayarında ise silinidirin arka tarafında gergi ayar yeri var.ve hemen hemen her motorcu bunu bilir ozaman sorun yok göster motorcuya bir ayar versin baktın olmadı ozaman sorun başka. ama sanırım sorun eksantrıkte değil.veya eksantrik zincirinin değişmesi gerekebilir.daha önce 2 tane hyosung piston ve sekmanı yaptırmış birisi olarak bence böyle ( bu motor için demiyorum.motoru sorunlu motorlar için diyorum ) motorlara yaklaşmayın bildiginiz tanıdıgınızdaysa alın.ne ve nasıl olduğu az cok bellıdır.yada sağlam bir ustanız varsa gösterin alın...şöyle anlatayım malum hyo kore malı ve herkes anlamıyor hatta motorcuyum diye geçinenler dahi daha önce hyo motoru yanı v motor sökmemiş tamirciler.ki bunların yaptığı işlerde yarım yamalak olur size tavsiyem 500-1000 fazla verin sağlam tertemiz kurcalanmamış motor alın kaldıkı bir hyonun motorunu actırmanız size fazlasıyla pahalıya mal olur şöyleki diyelimki eksantrik için söktünüz açmışken 2 eksatrık değişecek tanesi 75*80 tl orjinal conta alacaksınız piston sekman saymıyorum silindir tornaya gidecek orjinal piston sekman alacaksınız.motor tamir parası vereceksiniz ustaya 200-300 tl ve bu işler 1-2 günde bitecak iş değil ustaya git gel yaparsınız ve sağlam usta yapmaz ise de piston vurur.bunun ayarını yapmak tahmin ettiiğinizden çok çok zor.sıze tavsiyem motorunu gösterin sorun varsa yaklaşmayın şase yanı grenaj depo falan bunlar sorun değil ama sorun motordaysa 3000 verirse alın yoksa girmeyin bıraz fazla para verip motoru sağlam piston sekman istemeyen motor alın.(not:bunu bu motor için değil genelleme için söylüyorum 2 kuruş ucuz alacaksanız neyse karşılaşacagınızı bilin.hyo konusunda nerdeyse parça fiyatlarını ezbere bilecek kadar uğraşmışlığım oldu daha önce 4 hyo sahibi oldum 5 .motorum yine hyo olacak ama sayının çokluğu sizi şaşırtmasın ben motora sadece nisan-ekim arası binebilirim garaj sorunum var mecburen yaz sonu satıyorum yani sizin anlayacagınız her sene ayrı motor alıyorum.)
http://www.motosiklet.net/forum/mt-atolye-teknik-servis/90068-sente-ayari-acil-yardim-gt250r.html