Selam arkdaşlar neredeyse ilk mesajdan beri konuyu takip ediyorum 3-4 senedir falan hyo severim ama yaşı bekledim para durumun bekledim birde bu kasa ve arka görünüm değişsin die bekledim ve bu yıl bu hayal ettiklerim oldu ve işim güxümde var artık paramıda biriktirdim 2013 kasa 0 hyo almak istiyorum MUĞLA/Ortaca da yaşıyorum küçük yer olduğu için teşirde yok tesk edip süremiyosunuz motoru. İstanbul motor fuarına gittim güzel bindim elledim yokladım
baktm içime sindi gibi birtek elciklerin olduğu yer bana kalitesiz gibi geldi plastiği falan birde belki teşir de olduuğu için gaz kolunda boşluk vardı birderacing ler belki hepsi böyle ama koltukları sert yumuşak değil 3 dk oturdm o bile rahatsız etti sanki
burada anlaştım kanuniyle 10.000 TL ye vericek
Almadan önce son defa siz ne diyosrsunuz yeni hyo lara sevisini sordum burada ustamız yeni istenbuldan geldi anlıyo yapıyo ediyo dedi ki başka zaten şansm yok malum küçük yer zaten
* Vitez geçişleri sertmi kolay mı ?
* en çok kafama takılanlardan ve anlamadığım vitez başamı düşünüyo neden düşüyo yolda giderken durduk yeremi düşüyo ??
* Titreme ne oranda hiç sevmediğim dir ayağın uyuşur gider uzun yolda varsada kaç bin devirden sonra rahatsız edici bi titreme var ?
* Rodaj süresi varmı kaç km ye kadar ?
* alınca şunu mutlaka değiştir dediğiniz varmı ?
* üzerindeki kötü lastikleri bi süre kullanıp rodaj falan bitince michlen pilot la falan değiştirmeyi düşünüyorum
* yağ konusunda herkez birşey söyemiş ama sanırım castrol en iyisi gibi duruyor.
arkdaşlaar 2013 hyolarla ilgi yada genel sorun problem vs önerilerinizi düşüncelerinizi bekliyorum almadan önce sizin yazıklarınız benim için çok çok önemli :cat:
Fuardan bir kaç kare
http://img477.yukle.tc/images/6709IMG_1990.JPG
http://img475.yukle.tc/images/4929IMG_2111.jpg
Selam,
Vites geçişleri şu an için ilk 2 viteste biraz sert, diğerleri oldukça iyi, herhangi bir sertlik söz konusu değil. Fakat Chronix'in dediği gibi boşa almak bu dönemde biraz sıkıntı, 2-3 denemede anca oturtabiliyorsun fakat süreklilik arz etmiyor, bir zaman sonra düzeliyor.
Vites boşa düşmüyor, en azından benim başıma hiç gelmedi. Sadece soğuk havalarda motor iyice ısınmadan ilk binişte vitesler geçmiyor, motor stop ediyor. 2-3 dakika kadar ısıttıktan sonra vites geçişi sağlamak gerekiyor.
Titreme yok denecek kadar az, tek seferde yaklaşık 60km uzun yol kullanabildim, beni hiç yormadı yani titreşim var ama cidden az rahatsız etmiyor.
Rodaj süresi her 0 motorda var, servis ile görüştüğümde 500-600km kadar yorma dediydi ama bu kullanıcıya bağlı, kimisi 1000km der kimisi 400-500, lakin bu dönemde kullanıcı çok önemli, olabildiğince motoru zorlamamak gerek, 4-6bin devir arası idealdir, alacağın bayiye sorarsan bu konuda sana yardımcı olacaktır. Benim için sağlıklı rodaj dönemi 1000km'ye kadardır.
Herkes herşeyden şikayetçi oluyor, insanlara birşey beğendirmek çok zor, Shinko lastikleri herkes kötülüyor değişmesini söylüyor fakat geçen hafta salı gününden bugüne yağmurda/karda/güneşte kullanıyorum, mumları üzerinde olmasına rağmen sıkıntı çıkarmadı, sadece ilk gün ön frene biraz sert basmam sonucu ön teker kaymıştı fakat ilk güne veriyorum.
Yağ konusunda birşey diyemeyeceğim, birçok marka var, herkese göre kendi kullandığı yağ iyidir, bana kalırsa Motul kullan =)
Bunların haricinde racing motor alıyorsun, üzerine sadece çıkıp bakınmak yeterli olmuyor, ilk motorun olacaksa sana tavsiyem oturuş pozisyonuna özellikle dikkat etmen. 1.82 Boy, 80kiloyum, ilk 2 günüm bel ağrısı ve sol bilek ağrısı ile geçti oturuş pozisyonuna bağlı. Alacağın motor daha önce arkadaşlarında yazdıkları gibi 600RR'dan dahi daha fazla yatarak kullanacağın bir sürüş pozisyonuna sahip.
Koltukları yazmışsın fakat koltuklar sıkıntılı değil bence, hiç rahatsızlık vermedi, çok uzun yol yapacaksan birşey diyemem dediğim gibi en uzun 60km sürdüm hoş buda şehir içiydi ve yormadı.
Bunların haricinde birşey sormak istersen kullanıcı olarak yardımcı olmak isterim,
Şimdiden hayırlı olsun.