Bu yazıyı
3r3n isimli üye başına gelen olayları anlatmak amacıyla yazmış. Başına buna benzer olaylar gelen oldumu? Servisin ilgisizliği vs gibi?
Bu yazıyı 7000-8000 km GT250R kullanarak yazdım.Olurda almak isteyenler tecrübelerimi yaşayarak değilde masrafsız bi biçimde okuyarak kazansın istedim.
ST Kanuni GT250R ve Bana Öğrettiklere
1) Kesinlikle Japon ve Dört Büyüklerden Şaşma
Bunu ilk motosiklet alacağım dediğimde çok duyardım ve çok saçma gelirdi.Belli markalara karşı gereksiz bir fanatizm olarak algılardım.Çinli ya da işin içinde Türk var abi bu alet alınmaz dendiği zaman bizde ya da Çin de Japonlardaki mühendis yok mu kardeşim diye savunmaya gerçerdim. Ama anladım gerçekten bu işi beceremiyorlar.
2) Servis Baban olsa güvenme
Bunu birkaç kez çok acı şekilde öğrendim. Bir seferinde motorumu bir arabanın sıkıştırması sonucu ufak bir çukura düşürdüm ve sol amortisör keçem patladı. Bende hemen motorum garantide diye illa gittim bulunduğum şehirdeki en yakın yetkili servise.Y----- Motora motorumu teslim ettim.Masraf ne çıkacak diye önce bilgi ver sonra onay verirsem yaparsın dedim ve telefonunu beklemeye başladım.Motorumun ne arızası olduğunu kesin biliyordum ve önceden bir iki yere telefon açıp tahmini bir fiyat aldım.Sonra 2 saat geçti baktım adam aramadı ve meraklandım sonra dedim ben arayayım.Aradım motorun tamamdır dedi usta olacak dengesiz. Dedim ne kadar usta 220 TL ver yeter !!!
Kaynak: Motor Delisi Motosiklet grubu, motosiklet etkinlikleri, gezileri, motor videoları, resimler, yarışlar, 2. ikinci el motosilet ilanları
http://www.motordelisi.com/forum/moto-vitrin/77742-gt250r-ve-bana-ogrettikleri.html
70 liraya hallolacak iş için kavga ede ede 200 tl verdim.Küfürün bini bi para
3) Parça değişecek bi durum varsa değişen parçayı kontrol et
Kaynak: Motor Delisi Motosiklet grubu, motosiklet etkinlikleri, gezileri, motor videoları, resimler, yarışlar, 2. ikinci el motosilet ilanları
http://www.motordelisi.com/forum/showthread.php?t=77742
Motorun gaz teli koptu ve yine en yetkilisinden bir servise gittik.Bahçelievler desem bilen bilir. Bi dünya para verdik adam bisiklet telinden bozma bişey yapıp takmış.Sonradan öğrendik. Atı alan üsküdarı geçmiş
4) Bakımların tam yapıldığından emin ol
Sen bakım yaptıracağım diye bi dünya para ver. Adamlar ön bujiyi sökmesi zor ya onu hiç değiştirmemişler sadece arka buji değiştirilmiş hep.Bunu da başka bi servis kendi ağzıyla söylüyor. Genelde üşenir bizim ustalar değiştirmez sizinki de ona denk gelmiş diye. Suratımda hafif bir tebessüm ve aklımda kocaman bir soru işareti BEN NERDE YANLIŞ YAPTIM?
5) Gittiğin servis yetkili mi? Emin misin
Adamları arıyorum 8000 bakımına geleceğim garanti kağıdından başka getirmem gereken bir şey var mı diye hemde randevu almak için yok diyor sen gelmeden ara malzemelerini hazırlayalım. Bi yerde tesadüfen öğreniyorum Yetkili servisliği elinden alınmış hala tokatlayacak adam arıyor Bahçelievler in Vizyonu geniş servisi.
6) Servisin dediğine güvenme
Motorumu ikinci el aldım 7-8 aylık falandı.Garantisi hala devam ediyor dedi vatandaş bende teyit etmek için servisine gittim dedim motor garantide mi hala sorunu yok değil mi? dedim. Evet bizim motor her şeyini biz yapıyoruz hiçbir sorunu yok temiz motordur dediler. Motorum durduğu yerde arıza yaptı garantide diye 60 km uzağa kamyonet tuttum taşıdım bi dünya masraf yaptım. Motorum garantide değilmiş. Sağolsun o kendini yetkili atamış yetkisiz servis bakımları tam işlememiş zamanında yapmamış yanlış bilgi vererek uygun bakım yapılmasını sağlamamış ve benim garantide sandığım motorum garantiden yararlanamıyor. Ohh ne ala memleket 1000 lira masraf ödesin zevkine düşkün Türk İşine güvenen, enayi gencim benim.Demek ki yetkili servisin lafına güvenerek bakımları yapmayacaksın en az 5 farklı yere sorup öğreneceksin ki kazıklanmayasın.
7) ST Kanuni müşterisinin arkasında mı?
Bu yaşadığım sorunları satış sonrası destek birimine ilettim bana attıklar cevabı direk yapıştırıyorum
Öncelikle S&T Kanuni' yi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Tarafımıza iletmiş olduğunuz konu ile ilgili yetkili servisimizin vermiş olduğu bilgi doğrudur. Aracın bakımları düzensiz yapıldığında garantisi iptal edilir ve garantiden faydalanamazsınız. Aracın bakımları size teslim edilen garanti belgesi üzerindeki km' lerde yapılması gereklidir. Bu konuda bunun dışında vereceğimiz farklı bir cevap bulunmamaktadır. Ayrıca daha önce başvurmuş olduğunuz servis M
.zyon 13/04/2009 tarihi itibari ile yetkili servisliği iptal edilmiştir. Bu servisin vermiş olduğu bilgiler ile değil, yetkili servilerimizin vermiş olduğu bilgiler doğrultusunda hareket etmenizi tavsiye ederiz. Bilgilerinize sunarız.
Saygılarımızla,
S&T Kanuni Müşteri Hizmetleri
KURALKAN Mot. Arç. Ürt. S. Ve Dış Tic.A.Ş.
Ama ben o yazılan tarihten önce Yetkili iken gittim o servise Yetkili servisten aldığım bilgiler doğrultusunda hareket ettim.Sağolsun anında satışa getiriyorlar müşterilerini direk dedikleri gibi Müşterilerini mağdur etmiyorlar direk arkalarındalar Ben ürününü kullandığım firmanın arkamda değil yanımda olmasını isterim. Arkamdayken ne yapacağı belli olmuyor.