oncelikle cevap icn tesekkurler.cok blncli sayilmaz,ali arkadasimada sordum 650 ligin jantini alip takican oda ole yapmami onerdi onun jant 1cm daha kalinmis.ozaman cok sorn teskl edermi yada lastge zarar werirmi?hizi dussn onemli degl zaten yuksk hzda yada sikstrrk kullanan biri deglm
selam. bende lastigi UNdocab ' ın dediği gibi 120/60 160/60 yaptırdım gayet iyi oldu.
hatta değiştirmeden önce o kadar araştırdımki hysosung kore ile yazıştım. aşağıya cevabı copy-paste yapıyorum. jant değiştirmeyide sordum. onada olumsuz baktılar. değiştirdiğinde jant bizim arkaya sıgarmı onu bilmiyorum. dikkatli olmanı tavsiye ederim. motorun dengesi gibi konuları değiştirmiş olacaksın. hyosung koreden victory denen kız hemen cevap yazıyor ve yardımcı oldu. aslında tavsiyesine uymadım. koreden gelen cevapta değiştirmeyin hatta 160 lıkda olmaz diyor. bu arada michelin lastiklerin hangi jant genişliğine uygun olduğunu gösteren tablosu var. mesela 650 'liğin jant genişiliği ile hangi lastik uyar bakabilirsin. umarım yardımcı olur. ben yinede 180 ik için süpheliyim.
bu 650 lik jantı 250 lilğe takmak ile ilgili cevap ;
As you can see the below specification of both rims of GT250R and GT650R, the size is different, which means rim of both bikes is not compatible with each other.
If you use rim of GT650R for GT250R, there would be interfered with Fender and generally the quality of bike would be changed and damaged.
GT250R
FRONT: J17 x MT3.00
REAR: J17x MT4.00
GT650R
FRONT: J17 X MT3.50
REAR: J17 X MT4.50
bu da lastik tavsiyesi;
According to JATMA (tire specification book from Japan),
120/60 r17 for front tire à can equip with MT3.00 but not recommendable
160/60 r17 for rear tire à not allowed to equip with MT4.00
à should be MT4.5 or MT5
We recommend you to equip the proper tire for your safety.
michelin lastiklerinin hangi jant genişiliğine uygun olduğunu görmek için ise şu dosyayı incelersin,
http://www.michelinmotorcycle.com/pubs/fitment2012.pdf