kardeşim 140km hız ile 280km gitmesi normalmi bilmiyorum normaldir heralde 100-110lada 350 giderdin heralde70km fark edebilirdi tahminim ama o 3 diş tuhafıma gitti nie öle oldu acaba daha önce depo hep dolumuydu aldığından beri yanio zaman benim motor içiyor...
70 liraya depoyu fulledim...
ortalama 140 km hız ile otobandan adapazarına gittim geldim...
toplam 240 km...
sonra geldim şehiriçinde yaklaşık 40 km yol yaptım üsküdardan dönerken sol şeritte birden benzinim bitti..
biterken de 3 diş gösteriyordu:queen:
Olabilir sıkıntı çıkar tamir edilir. Mesele ardı arkası bitmeyen sıkıntılar çıkmasın.
bizim mercedeste yaptı 1-2 defa öyle bir olay napalım şimdi çöpe mi atayım mercedesi
@white34 aga sen yemiyosun içmiyosun burda hyodan bir sorun çıkmasını mı bekliyorsun hemen damlıyosun
Git gez dolaş dışarıda çok güzel şeyler oluyor valla bak![]()
itiraf edin size bir hyomu çarptı kötürümmü kaldınız yada motorunuzla bi parkta siz çimlerin üzerinde yatarken yanınızda yan ayakta duran hyo üzerinizemi düştü bunları söliyorum çünkü bi insan mekanik bi aletle nie bu kadar urasır her fırsatta laf ataryok güzel kardeşim ben geziyorum da yemeğimide yiyorum her türlü faaliyetide yapıyorum,yalnız bu saatlerde evimde olmak zorundayım kusura bakma..
ben hep buralardayım hyo sorun çıkartınca yazı yazmıyorum bakarsan.klasik hyo sorunları neyi inkar ediyorsunuz bende onu anlamıyorum.
o zaman benim motor içiyor...
toplam 240 km...
sonra geldim şehiriçinde yaklaşık 40 km yol yaptım üsküdardan dönerken sol şeritte birden benzinim bitti..
ve işte gerçekleri yazan birisio zaman benim motor içiyor...
toplam 240 km...
açıklama yapayımbende 100kiloyum zaten ayrıca sizinki 0.5lt kadar fazla yakabilir enjeksiyon sistemi ve beyinler farklı zaten anlıycanız bu hyoların yakıtlarıda karbüratörlü oluşları ve enjeksiyon çeşitlerine göre(2011 ve sonrası EFI) değişiyor
ve işte gerçekleri yazan birisi:cherry: bende 30 kuruş yaktı nerdeyse dedim imkansız dediniz
![]()
80 tl 17 lt benzin bölersek 28-29 kuruş yaparben senden biraz daha fazla basmışım sanırım :cherry:
bu motor bu kadar yakıyor işte az yaktırmayı geç gaza arada basmadan kullanacak olsam gider 125lik alırdım bas bas gitmezbende 100 ü geçmiyorum ama ışıklarda son gaz kalkıyorum yükleniyorum 0-90 arası 1-2-3 vites arası dolanıyorum
gayette sömürüyor hevesimi alırsam az yaktırırım inş bende
aynı duyguları paylaşıyoruz depo dibe geldi halen 2-3 diş sallanıyor , kapağı açıyorum içi gözükmüyor ki sırt var ortasında sallıyorum epey bi çalkantı sesi geliyor ama sestende kaç lt var anlaşılmaz))
---------- Post added at 09:17 ---------- Previous post was at 09:04 ----------
açıklama yapayımolay şöyle şimdi ne kadar yaktığı umrumda değil ama sordular harbi bi hesaplayalım dedik 30 kuruş dedim güldüler
ben bunu yaktırdım övünülecek bişey değil tamamen beceriksizlikle nitelendirilir bu ama
kalkıpta burda uzun yolda 14 kuruş yakıyorum derse birileri yanlış derim kendini kandırmaca en cimri adam bile uğraşarak en az 22 kuruş yakıyordur burda
![]()
arabadada öyle benim arabam herkesinkinden az yakıyor soruyo arkadaş ne yakıyo dedim 17 kuruş dizel 1.5 ( bu olay 1.5 sene önce ) onunki benden kat kat çok yakıyor dediki çokmuş ben 14 kuruş yakıyorummazot 3.3 tl 14 kuruş scooterler anca yakıyor bana 14 kuruş dedi güldüm kendini kandırma dedim böylemi tatmin oluyorsun
![]()
ayda 3 kere depo fulluyör yaptığı km ye böldük 23 kuruş çıktı yanlışın var diyor: bu böyle işte bi motorun bi yere 5 dk -10 dk 20 dk gitmesi var
mesefa 20 dk sen basarsın 5 dk gidersin trafik olur 10 dk
yokuşu var zaman süresi rölantide çalışması ışıklar her bişey içine katılır D: yanı sonuçta bu motor benim tarzımla 28-30 kuruş yakıyorkeşke 15 kuruş yaksa yani :cherry:
Pazar günü 300km yol yaptım. Artçı olarak 101kg lık bir arkadaş vardı ben 75kg bu kadar yükle avrupa yakasından anadoluya geçtik. anadolu yakasında giderken 140 150 ile gittim yalovada dağ yoluna girdim. İznik gölüne kadar yine sağlam bastım. Dönüşte İstanbul eskihisardan İkitelliye ciddi trafikte artçımla beraber 40dk da vardım(Bi ortalama hız hesaplayın bakalım).Motosiklet zaten 155km hızı geçmedi o artçıyla
Yine de ortalama 3.75lt /100km yaktım. Daha ne yapılabilir bu motosiklete daha fazla yakması için ?
:S ya demiycem diyorum ama bi kontrol ettirin napıyosunuz 30kuruş çok yüksek bi değer gerçi kuruş hesabı hem mantıksız hem yanlış paso zam yapılıyor hemde taş çatlasa 20kuruş görüşündeyim 30kuruş yakıyosa hyo ya gerek yok 600f alırım 200geçmem oda öle yakar UNdocap bende denedim depoyu fulledim 100km performans takıldım tekrar fullledim 3.78lt aldı aynı değerleri yakalamışız EFI ler böle yakıyor demekkive işte gerçekleri yazan birisi:cherry: bende 30 kuruş yaktı nerdeyse dedim imkansız dediniz
![]()
80 tl 17 lt benzin bölersek 28-29 kuruş yaparben senden biraz daha fazla basmışım sanırım :cherry:
bu motor bu kadar yakıyor işte az yaktırmayı geç gaza arada basmadan kullanacak olsam gider 125lik alırdım bas bas gitmezbende 100 ü geçmiyorum ama ışıklarda son gaz kalkıyorum yükleniyorum 0-90 arası 1-2-3 vites arası dolanıyorum
gayette sömürüyor hevesimi alırsam az yaktırırım inş bende
aynı duyguları paylaşıyoruz depo dibe geldi halen 2-3 diş sallanıyor , kapağı açıyorum içi gözükmüyor ki sırt var ortasında sallıyorum epey bi çalkantı sesi geliyor ama sestende kaç lt var anlaşılmaz))
---------- Post added at 09:17 ---------- Previous post was at 09:04 ----------
açıklama yapayımolay şöyle şimdi ne kadar yaktığı umrumda değil ama sordular harbi bi hesaplayalım dedik 30 kuruş dedim güldüler
ben bunu yaktırdım övünülecek bişey değil tamamen beceriksizlikle nitelendirilir bu ama
kalkıpta burda uzun yolda 14 kuruş yakıyorum derse birileri yanlış derim kendini kandırmaca en cimri adam bile uğraşarak en az 22 kuruş yakıyordur burda
![]()
arabadada öyle benim arabam herkesinkinden az yakıyor soruyo arkadaş ne yakıyo dedim 17 kuruş dizel 1.5 ( bu olay 1.5 sene önce ) onunki benden kat kat çok yakıyor dediki çokmuş ben 14 kuruş yakıyorummazot 3.3 tl 14 kuruş scooterler anca yakıyor bana 14 kuruş dedi güldüm kendini kandırma dedim böylemi tatmin oluyorsun
![]()
ayda 3 kere depo fulluyör yaptığı km ye böldük 23 kuruş çıktı yanlışın var diyor: bu böyle işte bi motorun bi yere 5 dk -10 dk 20 dk gitmesi var
mesefa 20 dk sen basarsın 5 dk gidersin trafik olur 10 dk
yokuşu var zaman süresi rölantide çalışması ışıklar her bişey içine katılır D: yanı sonuçta bu motor benim tarzımla 28-30 kuruş yakıyorkeşke 15 kuruş yaksa yani :cherry:
:S ya demiycem diyorum ama bi kontrol ettirin napıyosunuz 30kuruş çok yüksek bi değer gerçi kuruş hesabı hem mantıksız hem yanlış paso zam yapılıyor hemde taş çatlasa 20kuruş görüşündeyim 30kuruş yakıyosa hyo ya gerek yok 600f alırım 200geçmem oda öle yakar UNdocap bende denedim depoyu fulledim 100km performans takıldım tekrar fullledim 3.78lt aldı aynı değerleri yakalamışız EFI ler böle yakıyor demekki![]()