Hacı yok ya bariz yakıyordu motor dişlerin eksilişini. Resmen tek tek takip ettim yolda. Birazdan gidip depoyu fullliycem. İçinde ne kadar kalmış görücez.
Motora yakıt alırken yan ayakta bırakıp alıyorum diklemeyi bikere yaptım ekstra olarak ne kadar aldığına dikkat etmemiştim.
Yan ayaktan dik konuma alınca ne kadar daha yakıt alır bilen var mı?
Dün gece sabah 6 ya kadar oturdum. Korider sitesini kurcalıyordum. Adamlar motor üzerinde müthiş denemeler yapıyorlar ve motorun ideal modifikasyonlarını bulup tek tek yazıyorlar.Motorum hala garantili olduğu için hiçbiryerine dokunamıyorum. Tahminen 2 yıl dolmadan 30.000km yol yaparım ondan sonra motorda müthiş olaylar yapıcam
Ufak bir bilgi. Açık hava filitresi kullanan arkadaşlar genelde sadece filitreye delik açıyorlar ama sonuç olarak araçları çok yakıyor fakat iyi sonuç alamıyorlar.
Sebebi: Bu işlemde 3 olay vardır 3 ü de yapılmazsa iyi sonuç alınmaz.
1 Hava filitresine 3-4 delik açmak
2 Daha iyi çıkış veren bir eksoz kullanmak
3 jetleri değiştirmek
Kimse jetleri değiştirmiyor. Bizim motorun standart jetleri ön 95 arka 92,5. Koriderda bir psikopat motordan en iyi verimi almak için jetleri kademe kademe büyüterek en iyi performansı ölçmüş ve sonuç ön 97,5 arka 95 lik olarak çıkmıştır. Daha fazlasında motor boğuluyor diyor.
Bu 3 işlemi yaparsanız motorda inanılmaz bir performans göreceksiniz. Hem de taktığınız o eksozlar 100km de boşu boşuna 1 lt yakmamış olacak.
İngilizceniz iyiyse mutlaka korider sitesini takip etmenizi öneririm