arkadaslar gt250 r nin bujileri uzun mu kısa mı?
CR8E de olur CR9E de olur.
CR9EK taktık birkaç gün önce GT-R'a. Çift tırnaklı oluyor sonundaki K ibaresini taşıyan bujiler.
CR8E 10 lira ise çift tırnaklı olanları 20 lira.
Aralarında performans olarak pek bir fark olduğunu zannetmiyorum. Çift tırnak bujiler muhtemelen daha az kurum kaplıyor ve haliyle daha sağlam bir ateşleme sağlıyor.
asm kardeşim seni can-ı gönülden tebrik ederim.insanlık budur işte.keşke motosiklet camiasındaki insanların yarısı senin kadar duyarlı olabilse.:cat:bende ağustos ayında satmıştım benim çinliyi sattıgım arkadaş da sagolsun servis yerine bana gelir,yapabilecegim birşey olursa mutlaka yardım ederim yapamıyacagım birşeysede mutlaka servise kendi ellerimle götürürüm.bu arada sevgili kardeşlerim hyosung yada yeni adıyla s&t kanuni ikinci el alacak arkadaşlar motor işinden iyi derecede anlamıyorlarsa mutlaka yanlarında bir bilen abileri olsun.bugün mahalleden bir kardeşim aradı abi bir hyo var gittigim tamircide kazalı adap hertarafını yapıp çalışır vaziyette 4300 tl ye veriyor tiko para dedi.gittik bakmaya motor yan yatıp baya bir iki takla atmış hem sol hemde sag tarafdan darbeli.aynalar yok ön cam kırık sag gidon ve kütüklük kırık sag tarıfın kuyruk dadahil komple granaj 8-10 yerden çatlak patlak sag yan motor kapagı içine bayagı göçmüş büyük ihtimal devriyaj tasıda hasarlıdır.egzsoz yok vites kolu sag ve sol ayaklıklar yok artçınınkilerde ön sinyaller yok fren ve devriyaj manetleri kırık ve şasinin ana gövdesinde kaynak yerlerindeki boyalar kalkmış şasinin solalt kolu yamuk ve adam ben bunu 1000 tlye yürütürüm diyor.kibarca işi yokuşa salıp arkadaşı çeke çeke götürdüm buarada motorun kmsini bile söylemiyor adam.neyse ertesi gün ögrendim kibenim servisin perte çıkardıgı motoru 2250 ye almış yedek parça diye, toplayıp 4300 e geçirecekti.böyle çok motor var bişey olursa getir biz buradayız abi garantisine kanmayın yolda bulmadıgınız canınızı yolda kaybetmeyin hepinize iyi akşamlar..:cat:
cr8e bulundugun yer çok soguksa cr9e de takabilirsin
Estağfurullah. Herhalde çoğumuz bu şekilde yardımcı olurduk.
Motoru sattık ama motorla hasret gidermek için epey görüştük arkadaşla.
Aman ufak tefek şeyler olsunda yardım noktası çok mühim değil.
Her ucuz motora sarılmayın diye ikaz ediyoruz arkadaşları ama ben motoru sattığım sıra da bu ikazlarda bulunduğum için kendi malımı pazarlıyormuşum gibi oluyordu.
Mesela Ankara'dan bir GT-R alacak arkadaş varsa motora beraber bakmaya gidebiliriz.
Ben bile 1.5 sene bu motoru kullanmama rağmen şöyle kısa bir turda az buçuk nasıl hisler verdiğini anlayabilirim. Sağına soluna bakınca dengesizlikleri de anlarım evvelallah.
Ki yıllardır işi motor tamiri olan ve elinden bir sürü motor geçmiş ustalar var. Güvenilir bir usta ile motor almakta fayda var her zaman.
Ustayı motora götürme değilde motoru ustaya götürme şeklinde olabilir motoru gösterme işi. (farklı bir şehre gidilmezse)
Ya da farklı şehirlerdeki güvenilir ustalar buralardaki arkadaşlar aracılığı ile bilinebilir.
Forumlar dayanışma açısından faydalı bir oluşum.