Hyosung GT 250 Naked Akü Problemi

Selamlar;

Bir süredir motorda akü problemi yaşıyorum. Motoru çalıştırmak istediğim zaman marş basmıyor ancak vurdurmak sureti ile çalışıyor.
Motor çalışmıyor iken korna, far, sinyaller vs. çalışmakta. Sonuç olarak yeni bir akü almayı planlıyorum ve GT 250'nin özelliklerine
baktığım zaman akünün özelliklerinde 12v 12ah yazıyor.

Bugün aküyü söktüm ve içinden 12v 10Ah lik bir akü çıktı. Özellikleri ve fiziksel boyutları aşağıda.

829506303.jpg

1440236931.jpg

841889696.jpg

1163148880.jpg

2064599221.jpg

532708065.jpg

584060434.jpg

sonuç olarak benim almam gereken 12v 12ah olmalı değil mi?
ayrıca marka ve model önerilerinizi de paylaşırsanız çok memnun olurum.

Saygılar

Yaşadığın sorunun direkt aküden kaynaklandığını marş basmamasından anlayamazsın. Belki marş motorunun kendisinde sorun vardır?
Akünü multimetre ile test etmen lazım. Kabloları söktükten sonra 13V'a yakın bir değer okuyorsan aküde sorun yoktur. 12.3 volttan düşükse de şarjı azalmıştır. Biraz sürdükten sonra tekrar ölçüm yap. Eğer şarjı tutamıyorsa o zaman değiştirirsin evet.

Alacağın akü motora sığdığı sürece dilediğin kadar yüksek ampere sahip bir ürünü seçebilirsin. Bunun motoruna negatif bir etkisi olmaz asla (ağırlığı arttırmaktan başka). Soğuk havalarda marş motorunu döndermede sorun yaşıyorsan CCA değeri yüksek bir akü seç.

Piyasada alabileceğin en kaliteli akü markası Yuasa'dır.

12v 11ah lik bir akü aldım. jell akü imiş, ustanın önerisi üzerine aldım artık.
taktım motora bastım tek seferde çalıştı, özlemişim valla. :)
sorun şimdilik çözüldü.

Motosikleti
Suzuki GSX-S 1000 F ...S..... CGSUKİ 250 MELEZ KROSS
dolu akü ile sorun çözüldü diyorsunuz da... motor düzgün şarj ediyor mu etmiyor mu... onu ölçtürdünüz mü...:silent:
motor şarj etmiyorsa yada düşük şarj ediyorsa bir süre sonra bu aküde boşalacak...
inşallah şarj sisteminde sıkıntı yoktur...

aküyü almaya motorla gitmedim, eski aküyü götürdüm, onu ölçtü tamamen işi bitmiş dedi. şarj konusunda sorun yok diye biliyorum ama
tabi nasıl emin olabilirim onu bilmiyorum.

dolu akü ile sorun çözüldü diyorsunuz da... motor düzgün şarj ediyor mu etmiyor mu... onu ölçtürdünüz mü...:silent:
motor şarj etmiyorsa yada düşük şarj ediyorsa bir süre sonra bu aküde boşalacak...
inşallah şarj sisteminde sıkıntı yoktur...

İzmir İl Temsilcisi
Şimdi sana eski hyom ile yaşadıgım problemden örnekler vereyim.

Aynı senin gibi akü sorunu bendede vardı tabi ilk aküden sandım. Aküyü güzelce degiştirdim.

Aradan 1 ay geçti geçmedi motor yine aynı şeyi yapmaya başladı. marşa basıyor tık tık tık tık..

Akü bitmişti. ozaman anladım konjektörde sorun oldugunu. konjektör ya hiç doldurmuyordu yada az dolduruyordu.

Şimdilik endişe etme motoru kullanmaya devam et. Eger akü kısa zaman içinde biterse ozaman elektirik tesisatında bir problem oldugunu anlarsın.

genelde hyolar statör ve konjektör patlaması yaşar. Umarım başına gelmez.

Motosikleti
Hero X Pulse 200
Şimdi sana eski hyom ile yaşadıgım problemden örnekler vereyim.

Aynı senin gibi akü sorunu bendede vardı tabi ilk aküden sandım. Aküyü güzelce degiştirdim.

Aradan 1 ay geçti geçmedi motor yine aynı şeyi yapmaya başladı. marşa basıyor tık tık tık tık..

Akü bitmişti. ozaman anladım konjektörde sorun oldugunu. konjektör ya hiç doldurmuyordu yada az dolduruyordu.

Şimdilik endişe etme motoru kullanmaya devam et. Eger akü kısa zaman içinde biterse ozaman elektirik tesisatında bir problem oldugunu anlarsın.

genelde hyolar statör ve konjektör patlaması yaşar. Umarım başına gelmez.

aynen öyle benimde konjektör "patladı" patladı diyorum çünkü altındaki plastik hakikaten patlamış :)
neyse sadede gelelim benimde akü bitti bir süre kullandıktan sonra.. sonra konjektörü değiştirdim 100 liraya bir daha problem olmadı aküyü falanda değiştirmedim..
motorda dandik çinli bir akü var sanırım ama gidiyor şimdilik yeni 1 sene olmadı daha..
bir süre bekleyelim inşallah sorun aküdedirde uğraşmazsın bir daha..

içime kurt düştü şimdi :)
neyse yapacak bişey yok, bekleyeceğiz sanırım. konjektör akünün hemen üstündeki ufak kutu mu?
somunla bağlı ve aküyü sökmek için önce onu çıkarmak gerekiyor. bu parçadan mı bahsediyoruz?

aynen öyle benimde konjektör "patladı" patladı diyorum çünkü altındaki plastik hakikaten patlamış :)
neyse sadede gelelim benimde akü bitti bir süre kullandıktan sonra.. sonra konjektörü değiştirdim 100 liraya bir daha problem olmadı aküyü falanda değiştirmedim..
motorda dandik çinli bir akü var sanırım ama gidiyor şimdilik yeni 1 sene olmadı daha..
bir süre bekleyelim inşallah sorun aküdedirde uğraşmazsın bir daha..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar