arkadaşlar merhaba.sizlerden yardım bekliyorum.2006 hyosung um zincir atmasından dolayı karter saplamasını kırdı.dolayısıyla yağı boşalttı.servis komple motorun sökülüp karterin kaynak olması gerektiğini masrafındda işçilik 400 tl + masraf olacağını söyledi.
servise yaptırmaktan vazgeçtim.kolları sıvadım söktüğüm gibi takmak için her bölgeyi asetatlı kalemle işaretledim fotoğrafladım.şimdi volanı çektirerek sökmek için bir aparat olması gerekiyor.tamircileri dolaştım volan çektirme satılmıyormuş ve tornada yapılacağını 40-50 tl gibi tutacağını öğrendim.nette şöyle bi aparat var
http://www.camgoz.com.tr/asp/product/21748/CUP-VOLANT-CEKTIRME-APARAT benim işime yarayacak parça buna benziyor ölçüleri nasıl bilmiyorum.ve şuan motoru açtım sayılır 27 000 de motorum. ve piston sekman değişikliği yapmalı mıyım açmışken sizce.pistonlar çizikler var gömlekte de çizik gördüm.biraz masraftan kaçıyorum açıcası.
peki volanı 3 kollu çektirme ile sökülebilirmi.o bölgeye büyük bir somun bulsam.arkadaşlar fikirlerinizi esirgemeyim lütfen...