Ben 2012 modelini kullanıyorum, şuan 24 bin km civarına yaklaştı. Çok memnunum. 250cc alacak olsam tekrar Hyosung alırım.
Şu ana kadar bir buji piposu çatlaması ve akü bitmesi dışında bir sorun yaşamadım.
-2013-2011 arası kronik buji piposu çatlatma sorunu var, NGK buji başlığı ile değiştirirseniz sorun temelli çözülüyor. Maaliyet 40 TL.
-Amortisör patlatma sorunu çok dillendiriliyor, bunun sebebi de çoğunlukla fabrika ayarlarında artçılı sürüş yapılması. Zaten fabrika ayarında binerseniz motorun arkasının çok çökmesinden belli oluyor bir yanlışlık olduğu. Artçılı sürüşte amortisör sertliği ayarlanırsa süspansiyon sorun çıkarmıyor.
-Elektrik işi biraz hassas Hyosungda. Akü sürekli sağlıklı ve yüksek kondisyonda olmalı. Konjektör sorunu da genelde akünün yeterli akımı iletememesinden kaynaklanıyor. Yani "bu akü beni bir sene daha idare eder" işi tatsızlık yaratabiliyor. Şayet konjektör sorunu her motorda bir süre sonra olabilecek bir durum.
-Grenaj parçaları, far vs bulmak ölümdür. Sıfırını zaten bulamazsın Türkiyede. Çıkmasını ararsın, onlar da pahalıdır. Bunun dışında tüm parçalar mevcut. Ayrıca Hyosungsource.com ve Hyosungwholesale.com gibi sitelerden 7 gün içinde en ufak civatayı getirebiliyorsunuz.
-Grenaj ve far grubu bulunabilirlik açısından 2012 ve öncesi çok daha avantajlı. 2013 ve sonrasının çıkmasını ve sıfırını dahi aylarca bulamayabilirsiniz.