Hussar 6.8litre ile 110km...

Motorumun sesi iyi,çekişi guzel,siyah duman cıkmıyor egzostan. yani her sey mukemmel bir tek yakıt sorunu var.
Yardım edecek kimse yok mu..?
Aynı sorun bendede var çok yakıyor 11 lt ile 220 km gidiyorum motor egzost patlatıyor sıcakken zor çalışıyor

Motorumun sesi iyi,çekişi guzel,siyah duman cıkmıyor egzostan. yani her sey mukemmel bir tek yakıt sorunu var.
11 lt ile 220 km gidiyorum motor egzost patlatıyor sıcakken zor çalışıyor

Son düzenleme:
Arkadaşlar herşey normalse birde km göstergesini kontrol edin bende kanuni classic 125 var gecen çok yaktı gibi geldi bana hemen kontrol ettim 17 km yolu (herzaman gittiğim yol bu) 6 km gösterdi ölçtüğümde şimdide hiç çalışmıyor km teli ya çıktı yada koptu baktırcam bi ara dediğim gibi aynı yolu başka bir motorla bi ölçün bence arada fark varmı bakın herşey normak diyorsunun okudum topiği belkide sorun km göstergesi bozuk olabilir selamlar saygılar...

sat gitsin
çin malı değil mi
yakıtı düzelir çekişi düşer
çekişi düzelir yakıtı artar

Hussar 125 çin malı değil türk malı değilmi kanuninin web sitesinde varda http://www.kanuni.com.tr/tr/Default.aspx

Zealsun 150 cc şuan bindiğim benim motor çin malı gayette memnunum motorumdan
kanuni classic 125cc türk malı motorumdan memnunum selamlar saygılar...

Son düzenleme:
Arkadaşlar herşey normalse birde km göstergesini kontrol edin bende kanuni classic 125 var gecen çok yaktı gibi geldi bana hemen kontrol ettim 17 km yolu (herzaman gittiğim yol bu) 6 km gösterdi ölçtüğümde şimdide hiç çalışmıyor km teli ya çıktı yada koptu baktırcam bi ara dediğim gibi aynı yolu başka bir motorla bi ölçün bence arada fark varmı bakın herşey normak diyorsunun okudum topiği belkide sorun km göstergesi bozuk olabilir selamlar saygılar...

Hussar 125 çin malı değil türk malı http://www.kanuni.com.tr/tr/Default.aspx

Zealsun 150 cc şuan bindiğim benim motor çin malı gayette memnunum motorumdan
kanuni classic 125cc türk malı motorumdan memnunum selamlar saygılar...

2005-2006 hussarların alayı çin malıdır arkadaşım.ilk scooterimdır kendileri oradan biliyorum. Problemi olan arkadas istanbulda ise eger Kadıköy tepe nautilus un karşısındaki kanuni servisine gitsin Muharrem usta 10 numara bir ustadır problemini çözer!

2005-2006 hussarların alayı çin malıdır arkadaşım.ilk scooterimdır kendileri oradan biliyorum. Problemi olan arkadas istanbulda ise eger Kadıköy tepe nautilus un karşısındaki kanuni servisine gitsin Muharrem usta 10 numara bir ustadır problemini çözer!

Merhaba , hussar taiwan malıdır...Bu arada benim motor kanuni bobcat 7 litre benzinle 200 km gidiyor.Genelde agresif kullanıyorum sakin kullansam daha da fazla km yaparım...

http://www.cpi-motor.com.tw/scooter.htm

Son düzenleme:
Neyse arkadaşlar karıştı ortalık :)) kim üretiyorsa üretsin ben kanuninin web sayfasında gördüğüm için öle dedim ben değiştireyim dediğim cümleyi ok dogrusu çıkar herhalde

Neyse arkadaşlar karıştı ortalık :)) kim üretiyorsa üretsin ben kanuninin web sayfasında gördüğüm için öle dedim ben değiştireyim dediğim cümleyi ok dogrusu çıkar herhalde

:) ortalık falan karışması yok bilgilerimizi paylaşıyoruz..:) zaten hussarın iç parçalarına da bakasanız cpi diye yazar..Bu arada hussar , deer152 , popcorn ve speedy modeli orda üretiliyor....

öle tabi arkadaşım bilgilerimizi paylaşıyoruz bilmeyenlerde öğreniyor bu arada

selam arkadaslar
ustaya goturdum motoru. bakti ve manifolttan olabilir dedi. onu degistirdi. 15 ytl aldi. birkac gun gecsin,bak simdi ne kadar harcıyor ve hala ayni ise bi daha gel dedi.
bakalim nasil olacak....

selam arkadaslar
ustaya goturdum motoru. bakti ve manifolttan olabilir dedi. onu degistirdi. 15 ytl aldi. birkac gun gecsin,bak simdi ne kadar harcıyor ve hala ayni ise bi daha gel dedi.
bakalim nasil olacak....

yakıtı tekrar ölçtüğünde bize de haber verirsen çok iyi olur çünkü benimde pek kullanmadığım bi hussarım var çok az bindiğim için ne zaman yakıt koyduğumu falan unutuyorum ama bana öyle geliyo ki benimki de çok yakıyo bi de hangi tamirciye götürdüğünü de belirtirsen sevinirim

sen bi bakıma götür kardeşim bendede hussar war bendeki 2700 km de daha 10 ytl benzin attırıyorum 140 150 km gittiği zamanlar oluyo ama arkadaşın dediği çok doğru gaz kolunu çok bükme ne kadar çok oynarsan o kadar çok çeker benzini bence yine adama akıllı işi profesyonel yapan bir moto tamircisine götür...

aradaşlar...!
burda arkadaşımız yardım eden yokmu bilen varmı diye soruyor çoğu kişi kafasından bişey sallayıp gidiyor...
aynı problem bendede var. Hatta bir senedir uğraşıyorum bu sorunla..
benim ilk önce karbüratörümde sorun vardı motor boğulma yapıyordu. servisi geçtim artık normal işinin ehli ustaya gidiyorum..
karbüratörüm değişti.herşey normal gayet performanslı motor.. fakat gel görki bir depo benzinle siz bırakın 150 km yi ben 100 km yi bile tamamlıyamıyordum.. şok oldum. bu olay bi uzun yola gidip gelmemden sonra normal şehir içi kullanımımda oldu.. karbüratör memesini değiştirttim..ondan sonra km de 0.07 kuruş yaktı bi anda bi şok daha yaşadım motorum ilk defa bu kadar az yaktı... ve o yakıt sırasında haliç yokuşunu inerken tek kişi ile 90-100 giderken iki kişi ile 117 gördüm.. ama ne yazıkki oda uzun sürmedi.. şimdi tekrar çok yakmaya başladı.. bu birazda psikolojik olsa gerek.. birazda motorun dengesizliği desek.. bi anı bi anını tutmuyor..

benim ricamda şuudur. ustanında ban demesine göre bu karbüratörler çok hassas. içini açıp ayarıyla oynadıktan sonra bir daha iflah olmuyormuş.. bu hava ayarını bilipde anlatmak isteyen bi arkadaş varsa memnun kalırız..benim motorumda bazen eksoz çok patlama yapıyor.. normalde performans olduğu için yapıyorda.. bazen çok anormal aşırı yapıyor.. motor boğuluyor gibi böyle çok benzin püskürtüyormuş gibi geliyor bana... bunun bi ayarını bilipde anlatmak isteyen varsa seviniriz.. büyüksevap işlemiş olur :cherry: karbüratörü söke taka bizde yarım usta olduk :p

ne ilginç bi hikayen var senin öyle yaa... motoru değiştir bence bütün parçalar yalama olmuş nerdeyse...:p

manifoldu degistirdim son olctugumde 4-4.5 litre ile 75 km yaptım hala bazen full gaz verdigimde onu almıyor.

benim motorun o sorunu hala devam ediyor birde tamgazı yemiyor motor yarımgazı azbişiy geçittiriyorum tamgaza yakınlaşıyor motor çok rahat 105 yapıyor tam gaza asılıyorum hep aynı motor hiçbir hareketlenme yok motorda

gördügümüz gibi çin malının yavaş yavaş foyası ortaya çıkıyor bir motor nasıl olurda o kadar benzin yakabilir? tamam honda yamaha gibi kaliteli motosikletlerde bazen teknik hatalardan dolayı sorunlar olmuştur fakat bu biraz garip.. aslında servise ilk gittiginde servisin snei bişey yok diyerek göndermeleri ilginç çin motorların servisini bile yetenekli ustalara vermemişler sen daha iyi usta bul bence motor da kullanabişldiğin kadar... satarken de başına dert olacak maalesef...

slm arkadaşım senin motorun karbüratör ayarı gerekli sanırım karbüratörün içinde benzin ayar iğnesi var onu en sonuna kadar getirmiş olmalı motorunu yapan usta sen onu ayarla

Dostum, maalesef Hussar bu yaşta çok yakıyor. Yakma sebebini ben de bilmiyorum.
Şu anda 7.000 km'de kullanmadığım bir Hussar motorum var. Son durumu aynı şekilde 1 depo benzin ile 150 km fln gidiyordu.
Subaplar, piston, silindir, karbürator vs vs herneyse yakışı etkilediği kesin.
Ayrıca 5.000 den sonra son hız da düştü.[/QUO

ben hussar düşünüyorum abicim bana ne önerirsin.tavsiyelerin neler.motoru satarsan kaç verirsin?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar