herkese merhaba,
Husaberg yedek parca konusunda oldukça sıkıntılıydı. gectigimiz aylarda yeni distributoru devraldı. ilerleyen gunlerde ne olur bekleyip gormek lazım. Denge olarak hondalardan daha iyidir. Güç olarak net degeri bilmiyorum ama 450x ile 450 R arasındadır. Elden marşlıdır. Enduro olarak geçer. 450 R motocross tur. vites oranları kısadır, eletrik tertibatı yoktur dolayısı ile kick-startlıdır.
Honda lar da yedek parca olarak sıkıntılıdır. isminin honda olduguna bakmayın çoğu Honda servisi hiç bu makinaları görmemiştir bile. Hangi parçaya ihtiyacınız var ise yurtdışından siz getirtmek durumundasınız.
Enduro yapacaksanız 4 zamanlı makineler herzaman masraflıdır. 100-150 saatte piston değiştirmek durumundasınız, yağ yakmaya başlarlar. hondaların şim ayarı derdi vardır. Husaberglerde subab ayarı şimler ile değil eski sistem ayar yapılır. Şim ayarınız bozulmuşise mümkün değil çalıştıramazsınız.
o yüzden enduro için 2 zamanlı makineler daha mantıklıdır. 2 zamanlı motorlar 4 zamanlılara göre daha basittirler. Sübap, egzantrik, egzantrik zinciri,gergisi, yağ pompası vs. gibi parçaları olmadığı için uzun vadede masrafsızdırlar. Bu sınıfta yakıt tüketimleri hemen hemen aynıdır. Arazideki en önemli avantajları hafif olmalarıdır. titreşim zaten bu klasmanda dikkat edeceginiz en son seydir. hepsinde vardır. Motor ömürleri 4 zamanlılardan daha kısa kesinlikle degildir. tek yapmanız gereken kaliteli yağ kullanmaktır.
Kullanım maliyetleri kesinlikle 4 zamanlılardan daha ucuzdur.
@ero verdiğin bilgiler için teşekkür ederiz.
İstanbul trafiğinde sürekli supermoto kullanmış biri olarak, safkan supermoto arayışım devam ediyor. Eskisi kadar aktif kullanmaktan öte sadece pazar günleri kullanabileceğim. Belkide haftanın belli günleri sadece birkaç saat içerisinde motorun üzerinde olacağım. Bu bağlamda @erodesing; benim 4 zamanlı seçimim ne kadar sağlıklı olacaktır? Bahsettiğin gibi piston olayından yırtmak mümkün değilmidir? Tabi bu listeye Husquvarnayıda eklemek istiyorum. Ama oda ayrı muamma sanırım...
650 SMr:...
Derbi Senda 125 SM (4T), Suzuki DRZ 400 SM ve birkaç marka daha kullanmışlığım var. Lakin DRZ ile muhabbetim zoraki sebepten dolayı kısa sürdü ve yakın zamandada Derbiye de veda ettik. Açıkçası kullandığım motorlardan hiçbirinde sıkıntı yaşamadım. ero'nun dediğine göre 4T'ler masraflı ve bu masrafı sınırlı zamanda kullanarak sıyrılmamız mümkün müdür diye sormuştum. İşin kötü tarafı teknik anlamda teorik bilglere kısmen sahibim ama pratik anlamda bu tip kompetisyon makineler beni korkutuyor!!!
Husaberg'in, bu 3 model arasında en iyisi olduğunu söyleyebilirim..Neden derseniz, KTM gibi dev bir firma Husaberg'i bünyesine kattı. Tabi ki Husaberg'in motor kısmından bilgi almak için... Ktm bu motoru bünyesine kattıysa,ve KtM de bu dalda (cross/off-road) liderse...Eee anlatçak bişi kalmadı diyebiliriz...Yedek parça olarak şunu söyleyebilirim,Ktm servisleri getiriyor diye biliyorum...
Al bi Yamaha YZ 125...42 beygir... Parçasıda var..Senin işini de çok rahat görür...
125 cc bir motor 42 beygir ! kaç bin devirde yakalıyor bu gücü 40000-50000 arasındamı yakalamakta böyle bi şey yapan mühendis varsa varımı yoğumu satıp onu türkiyeye getirttireceğimAl bi Yamaha YZ 125...42 beygir... Parçasıda var..Senin işini de çok rahat görür...