Hurdayı Yaşatmak! :)

Katılım
23 Ara 2021
Mesajlar
23
Hayırlı akşamlar arkadaşlar, mutlu haftasonları. Elimde bir scooter var, kenarında GLX ELİTTE yazıyor ama markasını tam kestiremiyorum. Arkadaşımın babasının motoruydu. Şimdi arkadaşlar biz bu motorla yaklaşık 6 yıl önce kaza yapmıştık. Alt motorunda herhangi bir arıza yoktu ama kaza yapınca babası depoya kaldırmıştı motoru. O gün bugündür yatıyor o motor. Arkadaşım başka şehire taşındı ben de babası ile anlaşarak motoru kendime çektim. Kaporta tamamen çöp, ön kontaktı elektrik aksamıydı aküydü zaten saymıyorum bile onları. Geri kalan çarpık çurpuk kısımları da ben çıkardım. Şimdi arkadaşlar ilk sorum ; bu kadar yıl yatmış ama alt motoru “son bıraktığımızda” sıkıntısız olan bir motor yatarak ne gibi kayıplar yaşamış olabilir? İkinci sorum scooterlerin çalışma prensibi nedir? Ve arkadaşlar bu motoru nasıl canlandırabiliriz? Parça parasına satabileceğim yerler var ama maneviyattan dolayı ne gerekiyorsa yapıp motoru yürütmek istiyorum. Motor yürüsün , kaportasıydı aksesuarıydı tüm projeyi tasarladım. Yardımlarınız ve değerli fikirleriniz için şimdiden teşekkür ediyorum.. :)
 
Katılım
29 Tem 2015
Mesajlar
18,465
Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Sorularınızın cevapları bende yok ama madem bir yola giriyorsunuz imkanınız ölçüsünde video çekin, foto alın forumda paylaşın, hepimizin takip ettiği yaşayan bir proje olsun. Forumda geçmiş güzel örnekleri var.
 
Katılım
19 Haz 2021
Mesajlar
7,589
Motosikleti
Ns200 15"
Skuterlerin mekaniği bana kalırsa vitesli motosikletlere göre daha basit olarak görüyorum, büyük ihtimal bujiyi, motor yağını ve tüm filtreleri değiştirin marşa basın büyük ihtimal kompresyon kaybı yoksa çalışacaktır. Karbüratörü temizleyin temizlemeyi unutmayın, daha sonra şanzıman yağını değiştirin çünkü eskimiş yağ onunda değişimi iyi olur.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst