15 gün kadar önce , Motoruma uydurabilirmek için ,harley Davidson veya honda selesi bulabilme umuduyla , hurdacı celal'e uğradım.
İlki, adam felaket aksi birisi , motor parçaları sattığı , dükkanda durmuyorsa hemen yanındaki , antikacı dükkanında duruyor.
bu dükkanda aynı adama ait.
İkincisi adı gibi hakikaten sattığı motor ürünleride tamamen hurda , korozyondan bırakın motorunuzda kullanmaya , çoğu parçayı tutmaya bile korkarsınız. dükkanda herhangi bir düzen yok , sanki bir buldozerle herşey bir kenara yığılmış gibi , bir parçayı tutup çektiğiniz zaman herşey tepenize yıkılıyor.
Üçüncü ve en önemlisi , adam ya yedek parça fiyatlarını bilmiyor , fiyat verirken yüksekten uçuyor.ya da altın kaplama ürün sattığını zannediyor. döşemesi ve süngeri bitik bir seleye 650 TL istedi. kendisiyle , 5 dakika kadar pagusa sele tarifi üzerinden tartıştan sonra , pagusa olduğunu iddia ettiği ,mobiletten , saşesiyi keserek ,sökmüş olduğu bir seleye de 250 TL fiyat çekti.( mobiletin kendisi kaç para yaw ? )
Neticede kendi teknik servisimden, custom yapılmış bir sele alıp , selemi değiştirdim. fenada olmadı.
Buradan parça almaya çalışacağınıza , aynı parçayı Cnc tezgahta yaptırmak daha akıl Kar'ı .
-----------------------
Not: Pagusa sele nedir ?
Eski tip motorsikletlerde kullanılır ve Mobilet selesine benzer , ama arkada veya altında , 2 adet yay olur. benim gibi kantara çıktığınızda üç haneli rakamları görüyorsunuz. çukur veya kasislerde , darbeyi daha az hissetmek istiyorsanız . bu tür bir sele , darbenin sizi daha az etkilemesine yardımcı olur.
genelde bobber tarzı motorlarda , saşenin arka kısmı kesilip , arka amortisörler çıkartıldığı için , Bobber tarzı motorların olmazsa olmazıdır.
Çevrenizde bu tarz bir sele satan varsa , lütfen adresini yazın. ardçım için bu tarz bir sele almak istiyorum.