Hukuki bir sorun

Sitenin uzun zamandır okuyucusuyum, ama pek bilgi sahibi olmadığım için yazmadım şu güne kadar.
Arkadaşlar başıma bir iş aldım, sizden akıl almak istediğim için buraya geldim.
Park halindeki motosikletime bir araba çarptı, bunun için tutanak da tutturduk. Çekincem şu ama ben motoru noterde üstüme aldım, ama ruhsatı henüz almadım. Acaba karşı tarafın sigortasından para alırken bir sorunla karşılaşır mıyım?

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Noter satışından sonra ruhsatı değişmen için 1 ay süre vardır yasal olarak, bu süreyi aşmadıysan bir sorun olacağını sanmıyorum. Gerçi aşsanda biraz uğraşırsın ve sorun olmaz.

Nihayetinde mağdur durumdaki araç, ruhsatlı plakalı ve trafiğe çıkmaya hak kazanmış durumdadır. Noter satışı kati satışdır, o satış anından itibaren motordan her türlü sen sorumlusudur ve motor senindir.

Sonuç olarak;

Polis çağırılıp rapor tutturduysan,
Karşı tarafın trafik sigortası poliçesinin fotokopisini aldıysan,

Aracının masrafını sigorta firmasından tahsil edersin.

Eyong teşekkür ederim, gerçi 1 ayı geçti ihmalkarlığımdan ama artık benim hatam, sonuçlarına katlanacağım.

Eyong teşekkür ederim, gerçi 1 ayı geçti ihmalkarlığımdan ama artık benim hatam, sonuçlarına katlanacağım.

yanlış hatırlamıyorsam, 1 ayı geçirdiğin için 70 ytl gibi bir ceza ödeyip, ruhsatı adına çıkartacaksın.
fakat zararını karşı taraftan tahsil edebileceksin.
gelişmeleri buradan duyurursan, benzer durumdaki arkadaşlara rehber olacaktır.
kolay gelsin.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
yanlış hatırlamıyorsam, 1 ayı geçirdiğin için 70 ytl gibi bir ceza ödeyip, ruhsatı adına çıkartacaksın.fakat zararını karşı taraftan tahsil edebileceksin.
gelişmeleri buradan duyurursan, benzer durumdaki arkadaşlara rehber olacaktır.
kolay gelsin.

cok tesekkur ederım abıcım...:rendeer: :rendeer:

Ben bilmiyordum :salut: çok faydalı bilgi oldu benim için . Teşekkürler.:)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar