[email protected]
İngilizce mail atın. bakın ne oluyor.
bakın bu hideto abiyi atlamayın. alpboz'a teşekkürler. not etmek gerek bir yere...
Bir makine mühendisi ağabeyim var. Honda Türkiye pazarına ilk geldiğinde patronu civic almış. düşünün işte yerli arabanın 2 katına satıyorlardı falan...
araba zamansız olarak gaz kesiyordu. defalarca servise soktular çözülmedi olay diye anlatır. yani internetin ilk yıllarında geçiyor olay düşünün.. Fikri Ağabey Japon hondaya email atıyor ve şasi numarası sorunu falan yazıyor. ne oldu tahmin edin? Fikri Ağabeyin anlatısı ile aktarıyorum:
2 gün sonra sabah iş yerine geldiğimizde Honda TR nin genel müdürü, satış müdürü, servis müdürü falan 4 kişi kapıda bizi bekliyorlardı. kendilerini tanıttılar biz de içeri davet ettik. ilk sordukları siz bizi kovdurmak mı istiyorsunuz oldu dediydi. evet demiş kovdurmak istiyorum biz ölsek hesabımızı kim soracak diye cevap vermiş. sonrasında bu honda " MÜDÜRLERİ " aracı alıp götürüyorlar ve sorun çözülüyor. civic 1,6 nın motoruda bir daha teklemiyor.
şunu demeye çalışıyorum az da olsa Japonlarla çalışma imkanım oldu. bizim yani Türklerin inanamayacağı kadar disiplinli ve işlerine sahip çıkıyorşar. Ve şeflerin altındaki mühendisleri dövmesi bile onlarda olağan karşılanıyor. Adamlarda eğer 2 kere işten ayrıldı isen sana bozuk gözüyle bakılıyor. yani 2 firmaya girmişsin ve başaramamışsın.

kötü yani. o yüzden işlerinde o kadar başarılı olmaya çalışıyorlarki anlatamam...
şimdi bu Hideto Abi eğer hala Japon onuruna sahipse sizin sorununuzla ilgilenir; belki de çözer. ama eğer çözmez ise ne yazıkki sancılı bir Türk adalet sistemi pardon adaletsizliği sizi bekliyor.