Bu işler zaman ölçeği ile olmaz, siz süre verdiğiniz için ben 7-8 ay uygun değil dedim.. Bir motosikleti kullanmaya basladıktan belirli bir dönem sonra altınızda oyuncak olduğunun farkına varırsınız ve kendi yorumunuzu kendiniz yapar hale gelirsiniz. Burada herkes bir yorum yapar ama asla %100 gerçeği yansıtmaz.. Çünkü gerçeği siz kendi kabiliyetiniz ve deneyiminiz ile ortaya çıkartırsınız. Seleye İlk oturduğunuz an ile 20.000 km sonraki haliniz arasında karşılaştırma yaptığınızda şöyle komik bir tebessüm ile, ya ben bunu nasıl kullanamamışım acaba ? diye bi güler insan kendine.. İşte o zaman anlarsınız ki siz kullandığınız motosikletten bir sonrakine hazırsınız.. Ayrıca SuperSport bir motosiklet ile öyle her gün çıkamazsınız ( 600 ve 1000 ve 1.300 için konuşuyorum) SuperSport biraz keyif ve zevk işidir, yani aslına bakarsanız bir motosikletten alabileceğiniz bütün zevkleri barındırmaz üzerinde.. Anlayacağınız SuperSport bir motosiklet tutkusu gibi bir şey değildir. Tamamen sürat odaklı çalışır mekanizma.. Dur şunu bi alayım da ortaköye gideyim motosikleti değildir. (Her ne kadar %90 bu şekilde yapsada)
Kendimden örnekleyeyim..
Benim motosikletim kapalı garajımda duruyor, Hafta sonu Cumartesi ya da pazar, keyfim yerindeyse 1-2 arkadaş veya yalnız, otobana çıkılır 50-100 km gazlanır (İstanbul'dan silivriye gidilir ve geri dönülür veya benzeri bir güzergah.)
Demem o ki motosiklet keyfi böyle birşey değil. Daha doğrusu Super Sport motosiklet ile piste çıkmıyorsanız şehir motosikletlerinin sağladığı, pratikliği, rahatlığı , konforu ve ulaşım kolaylığı gibi detayları hayatınız boyunca yaşayamazsınız veya bir tane daha motosiklet alma ve şehirde onu kullanma ihtiyacını duyarsınız. Eğer gerçekten motosiklete aşık ve tutkuluysanız.. Bir kaç dez avantaj saymak istiyorum.
1- Super Sport motosiklet oturuş pozisyonu olarak en konforsuz motosiklettir.
2- '' '' şehir içersinde kullanılabilecek bir motosiklet değildir.
3- '' '' çok yüksek hızlara çıkar ve frenleri gerçekten çıktığı hızda durabilecek düzeyde değildir.
4- '' '' ciddi deneyim ister.
5- '' '' asla sizi sevmez ve hatanızı kollar,
6- '' '' sinirli ve sabır taşı çatlamış bir '' Anne ''den kat be kat daha agresif ve tahammülsüzdür.
7- '' '' yaptığınız hatayı asla affetmez. ve bunların sonuçları genel olarak bellidir.
8- '' '' kendisinin masraflı pahalı olmasının yanında kullanmak zorunda olduğunuz ekipmanları da kendisi kadar pahalıdır.
9- '' '' yakıt konusunda bir motosiklet olduğunu hiç bir zaman hatırlamaz ve orta ölçekli bir dizel arabadan 2-3 kat fazla yakar
10- '' '' bakım maliyetleri yüksektir.
11- '' '' her yaz dönemi bir lastik yersiniz ve çifti aşağı yukarı 1.000 tldir.
12- '' '' yazın oluşturmuş olduğu sıcaklıktan ter bezlerinizi iflas ettirir, bunalırsınız.
13- '' '' yanlışlıkla arka arkaya 2 trafik ışığına takılırsanız motosiklet 100 dereceyi geçer ve fanlar açılır, bu fanlar sıcaklığı doğrudan vucudunuza vurur.
14- '' '' Kullandığınız kaskın vizör parasi ile normal insanlar kendilerine kask alabilirler.
Saymaya devam edersem daha 100 tane olumsuz tarafını çıkartabilirim. Aslında bu mesajımda anlatmak istediğim şey SuperSport motosiklet yarış motosikletidir. Şehirde kullanmaya uygun değildir. Motosikletten keyif almak icin tercih edilecek bir motosiklet değildir. Ayrıca bu motosiklet için feleğin çemberinden geçmil olmak bile bazı durumlarda yetmeyebilir. (Herkes için söylemiyorum)
O yüzden keyif alabileceğin bir motosikleti seçmeye özen göster. Ülkemiz şartlarında herkes Tepeden başlamak istiyor ama, o işler öyle göründüğü gibi gitmiyor malesef, 1. vitesinde 128 km hıza 2.7 saniyede ulaşan bir motosikletten söz ediyoruz burada.. Ne kadar gerekli, buna siz karar verin. Dipnot: Amacına göre kullanacaksanız o zaman işler değişir. Ama dediğim gibi önce ciddi bir deneyim, ne zaman hazır hissederseniz kendinizi o zaman zaten beyniniz sizi olması gerektiği motosiklete götürecektir.