Hondasının da Japonunun da..

Geçen sene güç bela bi kuba cristal almıştım. 2.5k km kullandım, servislerin rezilliği yüzünden sattım. Çin malına da tövbe ettim. Gittim borç harç honda CB125F aldım. Aynı güçte motorlar, 3 kat fazla para ödedim. Kafam rahat olsun, kaliteli hizmet alayım, derdim olduğunda çözüme gidilsin diye. İnsan yapımı araçlar sonuçta, elbet kusur olabilir, önemli olan servisler.

1000km rodaj bakımını İzmir Yükseliş de yaptırdım. Hızlıca bakım yapıldı, ücret makuldü, motorum yıkanıp bana teslim edildi. Oh dedim galiba artık servis sorunu yaşamayacağım. 1500km ye geldiğimde; üst kapak, yağ filtresi kapağı ve yağ çubuğu etrafında yağ sızıntıları gördüm. Baya canım sıkıldı. Bunları yaşamayı göze alsam gider raider satın alırdım, 50k fark vardı aralarında. 3000 bakımında hallettiririm dedim. Daha sonra subap sesi çok belirgin olmaya başladı. Baya çatır çatır vuruyor yani, blok sesinden çok subap dinliyorum. Dayanamadım, 2500 km de servisin yolunu tuttum. Hem 3000 bakımı yaptırır, hem de derdimi çözerim diye.

Manisa'daki Honda Ordu ya gittim, evime yakın olduğu için. Derdimi anlattım, motoru bıraktım. Ertesi gün motoru almaya gittim, 1982 tl fatura çıkmış. 955 tl+kdv işçilik almış arkadaşlar. 1 saat 4 dakika sürmüş. Aynı işi İzmir de 24dk da mı ne yapmışlardı. Kendim o işi 15dk da yapıyorum kapının önünde de, garanti meselesi işte.. Akşama kadar bu işi yapan ustalar 1 saat 4 dakikada değiştirebilmiş yağ ve yağ filtresini..

Gelelim asıl meseleye. Motordaki subap sesi normalmiş, düşük cc olduğu için. Yersen.
MOTORDAKİ YAĞ KAÇAKLARI NORMALMİŞ. Çok daha kötü olursa conta değişirmiş.. Yani sen bi yolda kal, rezil ol, ondan sonra yardımcı oluruz diyor arkadaşlar. BU YAĞ KAÇAĞI NORMALMİŞ.

Fıkra bu kadar arkadaşlar. Bu ülkede motosiklet alınmaz da sürülmez de. Servisi dolandırıcı, trafiği canavar. Yıllardır motor aşığı olan ben, cc yükselticem diye günde 14 saat mesai yapan ben, buz gibi oldum artık. Parasıyla dahi hizmet alınamıyor. Japonu bile ne hale getirdiler. Gel de kafan rahat yola git.

Buyrun, NORMAL olan yağ kaçakları. 2500km de motor.

Motosikleti
Husqvarna Svartpilen 250
Geçen gün de KTM'yi gömmüştük forumca, Kawasaki'yi zaten gömüyorduk. Hadi şimdi de Honda'yi gömelim, elimizde başka hangi marka kaldı? :) Sorun markalar değil arkadaşlar, sorun muhattap oldugumuz servisler maalesef...

Geçmiş olsun dostum, diyecek başka lafım yok. Belki Honda Türkiye'ye konudan bahsetmek senin işlerini biraz kolaylaştırır...

Geçen gün de KTM'yi gömmüştük forumca, Kawasaki'yi zaten gömüyorduk. Hadi şimdi de Honda'yi gömelim, elimizde başka hangi marka kaldı? :) Sorun markalar değil arkadaşlar, sorun muhattap oldugumuz servisler maalesef...

Geçmiş olsun dostum, diyecek başka lafım yok. Belki Honda Türkiye'ye konudan bahsetmek senin işlerini biraz kolaylaştırır...
Tamam da İzmir'deki servis aynı gün motoru teslim yapamıyor. Ta oradan geri dönmek, bir daha oraya gitmek falan mümkün değil. En yakın servis bu, bunun da yaptığı ortada. Kaldı ki aynı cevabı alıp almayacağım da belli değil. Yağ sızdıran 3 aylık bi Honda ya binmekten başka çarem kalmadı:)

Honda Türkiye ve honda europe a mail at açıklayıcı bir şekilde. Oradan sonuç çıkmazsa tüketici mahkemesine başvur. Subap keserse hem çok daha fazla masraf çıkar hem de motordan tamamen soğursun. Bence o şekilde kullanma. Fotoğraf, video filan çek sorunu gösteren, elinde kanıt olsun. Markalar alanının en iyisi olsa da çalışan ve işletenler maalesef şark kurnazı Türkler.

hocam yağ blokta aşağı süzülmedikçe sorun olacağını sanmam. terleme de olabilir. Honda'nın bu bloğu öyle sıkıntı çıkaracak bir blok değil

Sorun markalarda değil, orada olup kendini usta sanan çalışanlarda. “Olur öyle, o normal, bu modeller böyle” diyen biri görürseniz sakın motorunuzu elletmeyin. Gerekirse 200-300 km yol gidin, düzgün iş yapcak ustayı bulun.

Motosikleti
Bmw R 1300 Gs
geçmiş olsun, elbette aksilikler çıkacak ama güzel yurdumun yandan yemiş ustaları böyle yapınca bide işten anlamayınca bu durumlarda kalmak canınızı sıkabilir. Artık herkes kendi malının ustası olması gerekiyor. söylenecek çok söz var ama anlayan anlayan olmadıktan sonra neyse...

dedınız sıkayetlerı sym markasında aratsan ondada yaşayan cıkcaktır,suzukıdede,yamahadada,dıger motor markalarındada.
sımdı sıkayet wara honda yazsan neler cıkar neler.
ne kadar ıyı olursan ol %100 kusursuz degılsın aradan 3 5 tane çürük cıkıyor.
ama nedır dıger markalarda %30 sa bu hondada %10 dur.
kımse honda %100 kusursuz demıyor zaten dıyemezde.
o yüzden size geçmiş olsun kötüsü denk gelmiş yada kötü usta denk gelmıs.

Motosikleti
cbf 150
Ufak cc motorle honda ama honda değil. İsmini bile bikmediğiniz bir güney asya ülkesind eismini bile telefuz edemiyecrğiniz honda fabrikası denileb aslında lokal bir fabrikada üretilir. Ufac ccler böyledir r25 aralarında en kalitelisi görece

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Değerli kardeşim yeni bir motorda bu tip terlemeler üzücüdür ama sıkmayın canınızı, bakım aralığınız zaten kısa. Bir şey olmaz. Sadece görsel olarak kötü.

Sanki terleme gibi, hiç temizlediniz mi?

Temizleyip bir müddet daha kullansanız.

Sıfır olduğu için kuruntu yapıyor olabilirsiz.

125 cc olduğu için ufak terlemeler normal olabilir abileri ile kıyaslamayın.

Honda Türkiye ve honda europe a mail at açıklayıcı bir şekilde. Oradan sonuç çıkmazsa tüketici mahkemesine başvur. Subap keserse hem çok daha fazla masraf çıkar hem de motordan tamamen soğursun. Bence o şekilde kullanma. Fotoğraf, video filan çek sorunu gösteren, elinde kanıt olsun. Markalar alanının en iyisi olsa da çalışan ve işletenler maalesef şark kurnazı Türkler.

Site üzerinden form doldurdum, 2 saat sonra aynı servis geri aradı. "Vaktiniz varsa bi daha gelin, bu sefer büyük usta(?) baksın" dediler:)
Değerli kardeşim yeni bir motorda bu tip terlemeler üzücüdür ama sıkmayın canınızı, bakım aralığınız zaten kısa. Bir şey olmaz. Sadece görsel olarak kötü.

Bu motoru araştırırken, çok daha kötüsünü yaşayan bir iki kişiye denk gelmiştim. Bildiğiniz motorun her tarafı yağ içinde kalmıştı videolarda. Bütün contalar patates oluyordu. O hale gelmekten korkuyorum. Bu sefer bi dünya parça değişecek, satarken bi ton açıklama yapmak zorunda kalacağım vs. Yolda kalıp mağdur olmak da cabası. Bilsem ki o raddelere gelmez mevzu, inanın hiç umrumda olmaz. Siler geçerim.
Sanki terleme gibi, hiç temizlediniz mi?

Temizleyip bir müddet daha kullansanız.

Sıfır olduğu için kuruntu yapıyor olabilirsiz.

125 cc olduğu için ufak terlemeler normal olabilir abileri ile kıyaslamayın.

Bi kere temizledim, yine aynı oldu. Bi daha motoru yıkamadım bile, servise durumu kanıtlamak için. Ama contadan baloncuk çıktığını gözlerimle gördüm:)
dedınız sıkayetlerı sym markasında aratsan ondada yaşayan cıkcaktır,suzukıdede,yamahadada,dıger motor markalarındada.
sımdı sıkayet wara honda yazsan neler cıkar neler.
ne kadar ıyı olursan ol %100 kusursuz degılsın aradan 3 5 tane çürük cıkıyor.
ama nedır dıger markalarda %30 sa bu hondada %10 dur.
kımse honda %100 kusursuz demıyor zaten dıyemezde.
o yüzden size geçmiş olsun kötüsü denk gelmiş yada kötü usta denk gelmıs.

Usta değil, çırakla muhatap oldum zaten, 20 yasında ya var ya yoktu. Ama böyle söylememin sebebi yaşı da değil, anlatamadım derdimi çocuğa. Ben üst kapaktan yağ kaçırıyor diyorum, o "O Ring" değişti diyor ısrarla. Çok başka yerlerdeydik yani. Garanti bununla ilgilenmez diyor. Yahu sen üstüne düşeni yap, bildirini yap, bırak ilgilenmezse ben direkt markayla muhatap olurum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar