Honda'nın yeni geliştirdiği teknolojiler

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Honda'nın ve Yamaha'nın üzerinde çalıştığı 2 yeniliğe rastladım.
Bunlarla, motosiklet'in geleceği hakkındaki görüşlerini anlamakta mümkün.

Honda Elektikli Motosiklet:
Aşağıda fotosunu ekledim. Gördüğünüz gibi, Motosiklet olmasına rağmen Scooter fonksiyonları var: Scooter gibi önü kapalı, scooter selesi, ve büyük ihtimalle koltuk altında bagaj bölmesi. Belli ki Honda Scooter'ın pratik özelliklerini Motosiklet'in sürüş özellikleri ile birleştirmek istiyor.
Gödüğünüz gibi egzos yok, elektrikli makina çünkü.
Bu modeli yakın zamanda üretmeye başlamayı bile düşünüyorlarmış.

hondaelectric5yt.png

İkincisi, Yamaha FJR1300 modeli. Bunun resmini koyamadım, ama görünüşünde değişik bir şey yok. Klasik Sports Tourer. İlginç olan şey, bu makina için, 4 teker tabiriyle tiptronic bir vites sistemi geliştirmiş. Vites değişimleri yine sol ayaktan, ama debriyaj yok. Bilgisayar kontrollü elektirikli bir motor debriyaj görevini yapıyor.

Sonuç:
Motosiklet ve Scooter, en kullanışlı özelliklerini alarak birleştirilecek???
Motosikletler otomatik yada yarı-otomatik olacak???

peki fjr yamahanın motoru desem yukarda ne gibi değişiklikler yaparsın?
ama bende hondacıyım bu özellik yamahanın olsada hondadan vazgeçmem! :thumleft:

iyi düşünülmüş.bence çoğu kitleye hitap eder.

Olay budur abicim,önünün kapalı olması,oturuş pozisyonu...Maxi scooterlarda gözüm vardı ama bak tamda benim için motosiklet üreteceklermiş. Süper daha ne diyeyim :flower:

CBR1100XX' Alıntı:
peki fjr yamahanın motoru desem yukarda ne gibi değişiklikler yaparsın?
ama bende hondacıyım bu özellik yamahanın olsada hondadan vazgeçmem! :thumleft:

Doğru söyüyorsun, yanlış yazmışım, düzelttim. :pr: FJR Yamaha'nın motoru!!!
Derimki:
Hem Honda hem Yamaha böyle şeyler yapıyorsa, manuel vites yakında sadece Harley Davidson'da kalır!!! :) Onlarda 15 sene sonra yeni teknolojiyi uygularlar. :bounce:

afterdarq' Alıntı:
Olay budur abicim,önünün kapalı olması,oturuş pozisyonu...Maxi scooterlarda gözüm vardı ama bak tamda benim için motosiklet üreteceklermiş. Süper daha ne diyeyim :flower:

Dur daha yeni açıkladılar. Onlar bunu (yakın zamanda deselerde) üretene kadar sen en az bir maxi scooter eskitirsin :mrgreen:

walla biz o zaman innova kullanır gibi racing motor kullancaz aslında pratik olur ve zevkli olur hızlanması ama ben debriyajlı motorlarla kalkmak bir başka oluyo kalkış çok seri olmaz mutlaka ama 1000cc motora yaparlarsa dehşet tiptironic vites çok manyak olur hayal edemiyom uzun yol nasıl olur allah bilir :) :cat:

otomobillerdeki rahatliklari motosikletlere uygulamanin zamani geldi demekki. bende tiptronik vites var super memnunum eminim motosikletlerde de cok sevilecek, tutulacaktir.

Forumdan Uzaklaştırıldı
yaw ne gereği var bu kadar lüxün bu kadar suyu çıkarılmış teknolojinin.... honda ya para kazandırmak için alınmış tiptroniklerin bilmemneylerin?

mertmertmert' Alıntı:
yaw ne gereği var bu kadar lüxün bu kadar suyu çıkarılmış teknolojinin.... honda ya para kazandırmak için alınmış tiptroniklerin bilmemneylerin?

Bence iyi şeyler bunlar, özellikle de genelde şehir içi kullanan ama arada sırada uzun yol yapanlar için.
Şehir içinde, trafik ışıklarında sol bileğin yorulmuyormu debriyaj sıkmaktan? Tiptronik vites bu problemi ortadan kaldırıyor.
Uzun yol için, bence motosiklet performansı ve büyük lastiklerin vereceği rahatlıkta gerekli.

Eminim arabalarda olduğu gibi motosiklettede biraz lüks ve konfor isteyen kullanıcılar vardır.

arkadaslar herseyı anladımda ben motorundan ses cıkmayan bır tasıtı napayıım yaa... arabanın bıle egzoz larını degıstırdıım. bence o motorları kullanmak hıc zevklı olmaz.... yakında gunes enerjısıyle calısanını yaparlarsa sasırmayıın....

Forumdan Uzaklaştırıldı
hocam rahatlık iyi güzelde , ne biliyim - motosiklet denen şeyin güzelliği orda bence yaaa.... hee diceksiniz ki madem öyleydi nie otumatih makina aldın ??? :)

hocam o da bana kalsın dimi :) :cherry:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar