- Konu Yazar
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Honda'nın ve Yamaha'nın üzerinde çalıştığı 2 yeniliğe rastladım.
Bunlarla, motosiklet'in geleceği hakkındaki görüşlerini anlamakta mümkün.
Honda Elektikli Motosiklet:
Aşağıda fotosunu ekledim. Gördüğünüz gibi, Motosiklet olmasına rağmen Scooter fonksiyonları var: Scooter gibi önü kapalı, scooter selesi, ve büyük ihtimalle koltuk altında bagaj bölmesi. Belli ki Honda Scooter'ın pratik özelliklerini Motosiklet'in sürüş özellikleri ile birleştirmek istiyor.
Gödüğünüz gibi egzos yok, elektrikli makina çünkü.
Bu modeli yakın zamanda üretmeye başlamayı bile düşünüyorlarmış.
İkincisi, Yamaha FJR1300 modeli. Bunun resmini koyamadım, ama görünüşünde değişik bir şey yok. Klasik Sports Tourer. İlginç olan şey, bu makina için, 4 teker tabiriyle tiptronic bir vites sistemi geliştirmiş. Vites değişimleri yine sol ayaktan, ama debriyaj yok. Bilgisayar kontrollü elektirikli bir motor debriyaj görevini yapıyor.
Sonuç:
Motosiklet ve Scooter, en kullanışlı özelliklerini alarak birleştirilecek???
Motosikletler otomatik yada yarı-otomatik olacak???
Bunlarla, motosiklet'in geleceği hakkındaki görüşlerini anlamakta mümkün.
Honda Elektikli Motosiklet:
Aşağıda fotosunu ekledim. Gördüğünüz gibi, Motosiklet olmasına rağmen Scooter fonksiyonları var: Scooter gibi önü kapalı, scooter selesi, ve büyük ihtimalle koltuk altında bagaj bölmesi. Belli ki Honda Scooter'ın pratik özelliklerini Motosiklet'in sürüş özellikleri ile birleştirmek istiyor.
Gödüğünüz gibi egzos yok, elektrikli makina çünkü.
Bu modeli yakın zamanda üretmeye başlamayı bile düşünüyorlarmış.
İkincisi, Yamaha FJR1300 modeli. Bunun resmini koyamadım, ama görünüşünde değişik bir şey yok. Klasik Sports Tourer. İlginç olan şey, bu makina için, 4 teker tabiriyle tiptronic bir vites sistemi geliştirmiş. Vites değişimleri yine sol ayaktan, ama debriyaj yok. Bilgisayar kontrollü elektirikli bir motor debriyaj görevini yapıyor.
Sonuç:
Motosiklet ve Scooter, en kullanışlı özelliklerini alarak birleştirilecek???
Motosikletler otomatik yada yarı-otomatik olacak???