benim integra baktığım zamanlar (1.5-2 yıl önce) fiyatı 30.000'e yaklaşıyor pahalı diyip vazgeçmiştim. 45.700'e çıkmış.
Hocam gümrük vergisinden dolayı üretim yeriyle alakalı olabilir. Tam emin değilim ama..Crossrunner fiyatı Africa dan düşük olması gerekmiyor muydu ? Honda bize defolu Africa mı gonderiyor napıyor anlamadım.
Bu zam sadece ek gümrük vergisi değil ama. %20 ek gümrük 800cc ye kadar geldi ama maaşallah gl1800 bile 4bin TL zam görmüş.
Zam gelince ötv ve kdv miktarı da artıyor ne kadar güzel , devletimize daha çok para ödeyebiliyoruz.
Olaya bak efkardan içsen onda da kol gibi vergi var![]()
ÖTV ve ÖTV+KDV her şeyi anlatıyor aslında.
Honda'nın 35.500TL'ye sattığı africa twin'den, devlet hiç bir şey yapmadan 22.000TL kar ediyor.
22.000 TL! Neredeyse ikinci bir vergisiz africa twin parası. Yani 10 arkadaş toplanıp hepimiz birer tane africa twin aldığımızda, 6 tane de devlete almış oluyoruz.
bugün bir haberde okudum doğrumu bilmiyorum ama cumhurbaşkanlığı açıklamış. Cumhurbaşkanının 36 danışmanı varmış ve herbiri 6.400 tl maaş alıyormuş. Ekonomi bakanıda açıklama yapmıştı çoşmuş bir ekonomimiz var diye![]()
vay arkadaş pcx fiyatına geçen yıl burgmanımı almıştım peh olaya gel. Allah garibanın yardımcısı olsun.