Honda yedek parçaların iki versiyon olması?

Selamlar herkese, honda'nın yedek parçası için internete yazdığımda fiyatı yetkili servise göre çok daha az ve made in thailand yazılı parçalar çıkıyor ambalaj da honda markası yazılı. Orijinal üründe made in japan yazmakta, fakat bunları orijinal diye satıyolar. Yan sanayimi yoksa oem ürün mü onu çözemedim bilgisi olan yazarsa sevinirim.

Yetkili servis ve bilindik kurumsal satıcılar dışında alacağınız ürünlerin tamamına şüphe ile bakın. Kutusuna vs bakarak orijinalliğini anlamayacağınız düzeyde iş yapıyorlar...

hocam ülkelere göre farklı üretim tipleri oluyor. honda kitapçıklarında bakım kısmında ED tipi ve GS tipi diye iki farklı bakım tablosu olur. bundan kaynaklı olabilir. asya tarafındaki üretimlere farklı parça, avrupa tarafındaki üretimlere farklı parça üretiliyor olabilir.

Selam! Honda’nın bazı yedek parçaları Tayland, Endonezya veya başka ülkelerde üretiliyor ama bunlar OEM olabilir. Orijinal Honda parçalarında genellikle “Made in Japan” ibaresi olur, ancak bazı parçalar Honda’nın Tayland’daki fabrikalarında üretilmiş OEM parçalar da olabilir.

Yetkili serviste satılanlar kesinlikle orijinaldir, ama internette satılan ürünler yan sanayi olabilir ya da paralel ithalatla gelen OEM parçalar olabilir. Güvenilir bir satıcıdan almazsanız sahte parça riski var. En garantili yöntem yetkili servisten almak, ama OEM olduğunu doğrulayabilirsen daha ucuza orijinal alabilirsin. Eğer parça koduyla Honda’nın resmi kaynaklarından doğrulama yapabilirsen daha sağlıklı olur.

Selamlar herkese, honda'nın yedek parçası için internete yazdığımda fiyatı yetkili servise göre çok daha az ve made in thailand yazılı parçalar çıkıyor ambalaj da honda markası yazılı. Orijinal üründe made in japan yazmakta, fakat bunları orijinal diye satıyolar. Yan sanayimi yoksa oem ürün mü onu çözemedim bilgisi olan yazarsa sevinirim.
Honda'nın şuan Tayland vs. gibi ucuz işçilik ücreti olan yerlerde fabrikaları var orijinal ama OEM kalitesinde. 3-4 Ay önce ön çamurluğumu değiştirdiğim de orijinal ön çamurluğun içinde Made In Japan yazıyordu internetten orijinal diye aldığım ön çamurlukta Made In Thailand yazıyor ama kodunu resmi kaynaklarda kontrol ettiğim de parça orijinal.

Parçanın orijinal olabilmesi için illa motosiklet markasının kurulduğu ülkede olması gerekmez, Bmw otomobillerinin hava filtresi Mahle üretir ve üretimi şu an Almanya'da değildir, gidip Mahle'de alsanız aynı Bmw logolu alsanızda. Mesela biraz farklı örnek olacak ama R25 Endonezya'da üretiliyor fakat Yamaha kalitesinden yoksun asla değil. Üreticilerin birden fazla ülkede fabrikası bulunmaktadır.

Ben yurtdışından Honda Pcx için orjinal parça getirtiyorum. Hiç Made in japan görmedim. Hepsi Made in thailand.

Bi keresinde elimde sıfır orjinal Pcx bordo ön çamurluk vardı. Uygun fiyattan işi görene vereyim dedim. Arkadaşın teki geldi bordo Pcx rengi solmuş güneşte dura dura rengi siyaha dönmüş. Benim sattığım çamurluğa bakıp bunun rengi biraz değişik orjinal değil galiba demesin mi.

Buradaki muhabbeti ona benzettim biraz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar