honda yedek parca uyumu

bilgidiniz gibi honda 2003-2005 arası 250 cc clasmanında honda twist 250 yi cıkardı ve daha sonra cbf 250 ye cevirdi.Şimdi ben bu cbf ten almak istiyorum.2003 model buldum.fakat motorda birkaç sorun var. grankında cizikler varmış.motorun grank zinciri kopmus [egzantrik zinciri oluyor heralde ] grankında cizikler varmış. birde yag yakması varmıs ama motor yapılmış 1 sene önce. simdi sizlere danısmak istedigim.bu moturu alsam bi bakıma soksam ne kadara patlar.2'ci el parca kullansak orjinal sorun yaratır mı. birde cbf 250 nin parcaları twist e uyuyor mu?

Şimdiden yardım eden etmeyen Benime merak ettigim konu oh buldum bi cevap diyip arayan arkadaşlar için Teşekkür ediyorum. Yorumlarınızı bekliyorum.

Cbf 250 ile Twister 250' nin mekanik aksamı ( krank, piston, segman , egzantrik ziniciri, egzantirik gergisi gibi motor aksamı ) birbirleriyle aynı olmakla birlikte aralarında fark olarak grenaj farkı birde 2 hp fark var.
Çizik dediğin sanırım krankda olmaz , silindirde çizik vardır bunun için aracın rektefe olması gerekli. Bunlarda ister cbf250 olsun ister twister olsun kronik sorun olarak egzantrik gergi ve zincir çabuk bozar , ve masrafları cidden ağırdır. Kanaatimce uzak durulması gereken bir motosiklet.

şimdiye kadar 2 tane sessiz çalışanına rastladım. geri kalan şakşuka idi. ben de kesinlikle tavsiye etmem..

Eyvallah

bende bugün honda bayine sordum.adamlar motor parası fiyatı cıkardı.Ustama sordum Hayatını söndürceksen al ben sana iyi bi fiyat cıkartıyım sonra baban evden kowsun dedi :). anlasılan bu motorun devri bitmis.Bizim Can Cin Con lar 250 tl ye rektefiye oluyo.Valla Bedavaya motora biniyoz galiba :D

honda bu motoru üretmekle büyük hata yaptı...%90 ı problemli,şakır şukur ötüyor,yedek parçaları cbf serisinin en pahalısı...kesinlikle uzak durulması gereken bir motor.ama illa alınacaksada 2006 model ve üstü(kuyruk tasarım,depo grenaj vs.daha güzel) 20.000 km den fazla olmamak kaydı ile olabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar