Merhabalar. Daha önce üye olmadan defalarca yararlandığım bu foruma ancak üye olabildim. Antalya'da yaşıyorum, 32 yaşındayım. Ressam ve grafik tasarımcısıyım. Motosiklet tutkusuyla geç tanışanlardanım.
1 yıl önce aldığım Ramzey 150cc cross motorumu satıp nihayet hayallerimdeki basamaklardan biri olan xl 200'ümü aldım (2004 model beyaz, 16000). Sahibi arkadaşımın tanıdığı bir bayandı. Motor anladığım kadarıyla çok az kullanılmış, yaklaşık 2-3 yıldır havadar bir depoda üstü örtülü beklemiş. Aldığımda doğal olarak çalışmıyordu. Neyse temel bakımlarını filan yaptırdık. (yeni akü, yağ değişimi, karbüratör ve depo temizliği, hava filtresi vs.). Dün ve bugün motorumun görüntüsünü güzelleştirmek için kendim bişeyler yapmaya çalıştım. Ön çamurlukta düşmeden kaynaklanan bariz çizikler var. ayrıca zincir dişlisinin bazı ulaşamadığım yerlerinde ve zincirde (özel temizleyici uygulayıp biçok yerini temizlememe rağmen topraklar var ve çıkmıyor). Çizikler için biraz kulaktan dolma biraz içgüdüsel bilgiyle önce kalın zımpara sonra ince zımpara ve daha incesini kullanarak daha iyi hale getirdim ama hala bişey eksik. Acaba pasta gibi bişeymi uygulasam ne dersiniz. şimdiden teşekkür ederim. Bi konu daha var. Bu beklemeden dolayı lastikler bozulmuşmudur. Çünkü çok yeni duruyor.