yaw arkadaşlar çok kararsızım sizce 2. el TA mi, yoksa biraz daha bekleyip (seneye oluyor) yeni kasa TA mı?
slm ben 2008 yeni kasa transalp kullanıyorum yakıt konusunu bilmiyorum enjeksiyon lu olduğu için muhtemelen bi önceki modeline göre sanırım az yakıyor, abs ve dual brake fren mevcut üzerinde yani arka frene bastığnızda her iki freni de sıkması gerçekten çok hoş bi olay, bisiklet kadar kullanımı rahat, fakat yukardada sormuştum bu son modellerde bence hararet sorunu var yabancı forumlarıda takip ediyorum istanbul trafiği tmm yoğun ama max 20 dakikada fan devreye giriyo uzun yolda sıcaklık 75-77 arası geziyo ama en ufak yavaşlamada yani gişelere yaklaştınız birazcık trafik sıkıştı 3dk da hararet hemen 100 ,
1 senedir kullanıyorum fan kaç sefer devreye girdi saymıyorum artık. kitapçığında max 120 diyor sıcaklık için , 101-103 arası bu fan devreye giriyo ve düşürüyo tekrar. Yeni transalp de kullanılan motor Deavülle üzerinde olan motor yani yıllardır honda transalpde kullanılan motor değil bi takım oynamalarla bu motora adapte edilmiş yaklaşık 60hp güç ve aynı oranda tork var ki bunu çok güzel hissettitiyo, ama deavül motoru nun orjinalide sanırım 70 hp civarında yani bu motor da safkan bi bi transalp motoru yok belkide bu hararet sorunu bundandır bilemem.Varedora da mesala bu durum yok fan çok zor devreye giriyo yada hiç girmiyo ki bundan çok daha güçlü motor.
daha önce NX falcon 4 , kısa bir süre varedora, fazer kullandım 98 hp 4 silindir ne trafikte ne zor şartlarda fan devreye girmedi.Onun haricinde motor tamam çok yakışıklı ama ben sıf bu hararetin çabuk çıkması yüzünden bu motordan soğudum çünki çok kişiye sordum yeni transalp de herkes aynı konudan bahsediyo, eğer bu forumda başka yeni trasnalp kullanan varsa onların da fikrini almak isterim. benim aktaracaklarım bunlar umarım yardımcı olmuşumdur siz yinede başka kişilerde sorun, herkese iyi bayramlar.