Koruma demirine ihtiyacı olan link'e tıklasın lütfen arkadaşlar.
http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/76360-95-transalp-koruma-demiri-ihtiyaci-olan-varmi.html
Benim de bir önceki motorumda Michelin Anakee II lastik vardı. Çok memnun kaldım. Islakta da çok iyi yol tutuyordu..barıs52 selam ben michelin anakee aldım gayet memnunum bir daha almam gerektiğinde herhalde anakee II alırım
Konu iyice gömülmüş.Gönlüm razı olmadı. Arkadaşlar ha gayret.
Yakıt konusunda 155 km.de 43,50TL yaktı bu nasıl bir yakış anlamadım.Ben aslında gayet düzenli ve 90-110 aralığında kullandım.
Dezavantaj olarak Yan çantalar vardı ve bende 88 Kg.
Bujileri yeni değişti,hava filtresinide temizlemiştim.
Yakıt hakikatten zorlayacak gibi.
Konu iyice gömülmüş.Gönlüm razı olmadı. Arkadaşlar ha gayret.
Yakıt konusunda 155 km.de 43,50TL yaktı bu nasıl bir yakış anlamadım.Ben aslında gayet düzenli ve 90-110 aralığında kullandım.
Dezavantaj olarak Yan çantalar vardı ve bende 88 Kg.
Bujileri yeni değişti,hava filtresinide temizlemiştim.
Yakıt hakikatten zorlayacak gibi.
Olursun tabii. Nasılsa Falcon seni kesiyo, oh! arka tekerde de karar kıldın deymeyin keyfine![]()
Arkadaşlar merhaba;
forumu baştan sona kadar okudum ama sanırım arkadaşlar TA yı kullanmaktan foruma pek girmiyorlar yada motor o derecede sorunsuz çalışıyorki, kimse teknik değişimlerden bahsetmemiş :mrgreen:
kullanıcı arkadaşlardan birkaç şey öğrenmek istiyorum mümkünse..
aylık 800 tl bütçesi olan birisi ( alırsam eger her ay 400 ü krediye gidecek) için TA nın bakım masrafları için yeterli olurmu ? günde ortalama 35-40 km civarı yol gideceğim..
yani işin özü bu motorun bakımı kaç km de bir oluyor ve değişen neleri oluyor ?
Şimdiden tşk.ler..Herkese Kazasız Sürüşler Dilerim..
Öncelikle TA kullanıcılarının foruma pek girmeyip çok gezdikleri doğrudur ama buna ben pek dahil olamadım işlerim dolayısıyla. Şimdide motoru satma arefesinde olduğumdan. Neyse sorularına geçecek olursak nacizane fikirlerim şöyle.
Öncelike ortalama 50 TL'lik benzinle 250-280 km şehiriçi yaptığını hesaplarsak, aylık 200 TL benzinle 1000-1120 km yol yaparsın bu km.lerde senin için yeterli olur sanırım.
Bakımları 6000 km.de bir yapılıyor ve elinden geliyorsa kendin bile yapabilirsin bakımlarını. İnternetten çok ucuza parçalarını ve bakım sarf malzemelerinide bulabilirsin. Değişenler klasik şeyler zaten, yağ, yağ filtresi, hava filtresi temizliği (gerekiyorsa değiştirilmesi), balata kontrolleri, hidrolik kontrolleri vs. vs. motorun teknik kısmıyla ilgili kontroller diyebiliriz.
merhaba öncelikle;
vermiş olduğun bilgiler için tşk ederim.. yağ değişimi, buji değişimi hava filtresi değişimini yapabilirim (balataları da değiştirebilirim öğrenmeye meraklı birisiyimdir kurcalarım kesin) şu anki motorumda yapıyorum ama çok iyi teknik bilgim yok zamanla yeni birşeyler öğrenmeye çalışıyoruz okuyarak ve görerek..
ayrıca motor 50 tl lik benzinle 280 km gidiyorsa süper valla..benim motor şehir içi dur-kalk dahil 330 km civarı gidiyor.. benzin masrafından korkum yok.. sadece rutin bakımlardaki parça fiyatlarından dolayı kafam kurcalanıyor..