geçenlerde yaşadığım sorundan bahsedeyim transalp te gözü olan niyetlenen arkadaşların da bilgisi olsun
uzun süre kullanmadığım TA mı üzerindeki kirlerden kurtarmak için arkadaşlarımın sürekli gittiği yıkamacı ya götürdüm yıkandık paklandık otoparka geldik ertesi sabah calışırken bayaa bi nazlandı çalıştı ama bi gariplik var neyse doğru honda servis in yolunu tuttuk. inceledi baktı etti "abi beyin sizlere ömür" dediler
nasıl yani dedim (motorumun eski sahibi de bu servise getiriyormuş motoru tanıyorlar yani ) daha önceden cdi ünitesine müdahale olmuş yabii yıanınca da suyu almış zavallım .. nasıl etcezde beyin bulucaz derdinde interneti falan talan ederken bir sürü bilgiye ulaştım neler gibi derseniz
eski modellerde zamanla selenin bu parçaya baskı uyguladığını ve soket dibinden kırılma olduğunu o yüzden çoğu eski model TA nın beyninde(cdi) müdahale olduğunu
serviste bu parçanın tanesinin 598 ytl olduğunu (2 tane var )
internet üzerinde yaklaşık 250ytl + ulaştırma bedeli ile alınabileceğini
servislerin vermeye yanaşmadığı parça kodlarının internet üzerinden çok rahat bulunabileceği ( özellikle hondanın

)
bu ve benzeri bilgileri bu topikte paylaşacağım gelelim hikayenin kalanına başka bir sitede sorunuma çare buldum bir şekilde bir arkadaş ın elinde eski TA sından kalan beyni satınalarak "red sonja" mı hayata döndürdüm
TA ile ilgili bilinen sorunları bu sayfalardan öğrenebilirsiniz
http://www.ta-deti.de/ta/
cdi sorununu kalıcı olarak çözmek için bu parçaları daha aşağıda konumlandırmal gerekli bunun da aparatı satılıyor 9 $ +kdv gibi bir fiyatla alabilirsiniz tabii bulabilirseniz "cdi relocation kit" olarak aramak gerek ben rastlamadım bulan olursa burada paylaşsın lüfen
edit
tr de 40 eur olan ön amortisör keçesini ebay den 11 $ ye almaimkanı var ve mektup gibi zarf ta geliyor
Honda XL600 V Transalp Fork Seals diye ebay de aratın