Honda Honda Wave 110i (Yeni 2012)

Cryptonmu,Wavemi kararsız kaldım ya :S

HİÇ DÜŞÜNME TABİKİ WAVE

---------- Post added at 09:37 ---------- Previous post was at 09:34 ----------

Arkadaşlar selamlar ,

Yakıt ölçümü yaptım hayretler içindeyim bu kadar bir cimri motor yoktur heralde yeryüzünde. Acayip sıkışık trafik ve e-5 110 -115 km hız ilk ölçüm 100 km de 2 lt km de ise 0,086 krş /////////// ikinci ölçümüm 100 km de 1,86 lt km de 0,079 kuruş HONDA nın verilerini tutturmama 0,003 krş kaldı :queen:

Bu mıotoru sakin kullanın 1 lt ile değil 56 66 km bile gider çok ciddiyim. Bu kladar performanslı bir motorun bu kadar az tüketmesi beni açıkcası hayrete düşürdü. 90 kg yum bu arada .

Bu arada innova ile yanyana geldik innovanın sesini bir dinleyin bir de Wave nin sesini.

Wavenin çok tok bir sesi var bazen üstünde kendimi büyük motorda gibi hissediyorum

Ayrıntılı yazılarımı ve resimlerimide paylaşacağım yakında ......

Umut_gsr cryptondan ne farki var crypton kac hp ?

Özellikler aşağıda yazılı bunlara ek olarak HONDA SERVİS VE KALİTESİNİDE EKLEMEK GEREKİYOR. Yamahada kaliteli bir marka ama servis problemleri var. Honda türkiyenin neresine gidersen git aynı kalitede hizmeti alırsın. Ben kısa süreli arkadaşımın yamahasınıda kullandım Hondanın yanından bile geçemez kalite olarak öyle olsaydı zaten gider daha ucuza Yamaha alırdım. En önemli ayrın YAKIT SİSTEMİNDE BİRİ KARBÜRATÖRLÜ DİĞERİ PGM-FI elektronik yakıt enjeksiyon sistemi. Bence incele TEKNİK ÖZELLİKLERİ.

Yamaha Crypton Teknik Özellikleri:

Tipi Hava soğutmalı, 4 zamanlı, öne eğimli tek silindir, SOHC
Hacim 110 cc
Çap x strok 51.0 mm × 54.0 mm
Sıkıştırma oranı 9.30 : 1
Azami Güç 7.8 bg - 8.000 dd
Azami Tork 1.02 Nm - 5500 dd
Yağlama sistemi Islak karter
Yakıt Sistemi Karbüratör
Debriyaj tipi Islak, çok diskli santrifüjlü otomatik
Ateşleme sistemi C.D.I
İlk Çalıştırma Elektrikli / ayak marşlı
Vites kutusu Yarı otomatik / 4 vites
Son aktarım sistemi Zincir tahrikli
Ön süspansiyon Teleskopik çatal
Arka süspansiyon Maşa
Ön çatal esneme mesafesi 95.0 mm
Arka çatal esneme mesafesi 76.0 mm
Ön fren Tek disk
Arka fren Kampana
Ön lastik 70/90-17 38P
Arka lastik 80/90-17 50P
Boyutlar (U x G x Y) 1.885 mm×675 mm×1.040 mm
Sele yüksekliği 770 mm
Tekerleklerarası mesafe 1.200 mm
Minimum yerden yükseklik 130 mm
Islak Ağırlık 101 kg
Yakıt kapasitesi 4.2 l
Yağ kapasitesi 1.0 l

HONDA WAVW 110İ

Motor Hava soğutmalı, 4-zamanlı, SOHC tek silindirli
Motor hacmi (cc) 109cm3
Silindir çapı x strok (mm) 50 X 55,6mm
Sıkıştırma oranı 9,0:1
Yakıt sistemi PGM-FI Elektronik Yakıt Enjeksiyon Sistemi
Maks. Güç (kW@dev/dak) 6.28/7,500(8,4 ps)
Maks. Tork (Nm @ dev/dak) 8,65 /5.500
Ateşleme Bilgisayar kontrollü, dijital transistörlü, elektronik avanslı
Çalıştırma Elektrikli ve ayak marşlı
Şanzıman 4 vitesli
Güç aktarımı Zincirli
Boyutlar (UxGxY) (mm) 1,870 X 709 X 1,080mm
Tekerlekler arası mesafe (mm) 1,227mm
Sele yüksekliği (mm) 760mm
Yerden açıklık (mm) 135mm
Yakıt kapasitesi (litre) 3,7 lt.
Tekerlekler
Ön Alüminyum döküm
Arka Alüminyum döküm

Ebatlar

Ön 70/90 17
Arka 80/90 17
Süspansiyon
Ön 26 mm teleskobik çatal
Arka Klasik tip çift Amortisör
Frenler
Ön 220 mm disc
Arka 110 mm'lik kampana
Ağırlık (kg) 99,1 kg (Ön : 42,2 Arka : 56,9)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Cryptonmu,Wavemi kararsız kaldım ya :S

Wave!

Crypton tipik Cub ama Wave yakışıklı makine... Hacılar.. Ben 510 KM'deyim, alet çoook rahat 80 KM yapıyor.. 90-95 de yaptım ama yani bence bu aletlerle o kadar basmaya gerek yok..

On gün sonra falan 1000 KM olur, hemen bakıma götüreceğim, bakalım ne kadar tutacak?

Yalnız Honda bundan sonra Türkiye'de üretim yapacakmış, bütün aletler en az 500 TL ucuzlayacak deniyor.. Acaba ne zaman???

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:05 ----------

hacım daha alamadık kartın borcunu bir ödeyeyim alacaz...1 veya 2 hafta sonra bilemedin bu ay içinde kesin alcaz...:queen:peder tutturmuş debriyajlı alalım dio kendne illa küfür ettircek adam ya...yamaha ybr istiomuş bi git ya dedim...cbde güzel dio...hey allahım bu adam öldürcek beni..:pr:

modlar da isterlerse bu topiği wave 110i kullanıcları sayfası yapsın...bu sayfa canlı bir kaç kişiden de olsa biz bize yeteriz...
test edin lan gariiii şu motoru video bkliozz :Dsize diom gsr umut , ozzy heyyyyyy:queen:

Kardeşim hiç gerek yok ya YBR'ymiş CB'ymiş.. Bak Wave enjeksiyonlu!! Yani siz bilirsiniz tabii ama :-/

ve bu çocuk waveyi alır gençler..:))bugün 40 km yaptım...çok yorgunum yarın iş var...yatayım müsait bir zamanda burda olucam:))

bu motorda devir kesici mi var ya...bellirli bir devirden sonra motor kendini korumaya alıyo sanki...ayrıca ne biçim iştir 13.5 liraya depo doldu 3.3kmde benzin aldım şimdi 85km de yarısına bile inmedi benzin göstergesi...ya sonra hızlı bir iniş yapcak dibe yada bu motor harbiden kokluyo

bu motorda devir kesici mi var ya...bellirli bir devirden sonra motor kendini korumaya alıyo sanki...ayrıca ne biçim iştir 13.5 liraya depo doldu 3.3kmde benzin aldım şimdi 85km de yarısına bile inmedi benzin göstergesi...ya sonra hızlı bir iniş yapcak dibe yada bu motor harbiden kokluyo

Hadi hayırlı olsun darısı benim basıma :)

ve bu çocuk waveyi alır gençler..:))bugün 40 km yaptım...çok yorgunum yarın iş var...yatayım müsait bir zamanda burda olucam:))

Güle güle kullan kardeşim, siyah alaydın bari.. Ama kırmızı da fena durmuyor.. Devir kesici olduğunu sanmıyorum yalnız benimki bugün 95 KM'deyken bana 'Usta istersen abartma' dedi, kırmadım kendisini gazı kestim :) arka tekerlek lımbır lımbır başlayacaktı yoksa oynamaya.. Bu aletler zaten öyle deli hızlar için değil.. 80-85 KM arası kral gibi gidiyor..

Ben de ilk benzin aldığımda 12 TL falan tuttu. 1 LT ile şimdilik 45-50 KM falan gidersin.. Sonra dedikleri gibi 56 KM'yi bulur.. Alet sana bir alışsın köpek gibi hızlanıyor yalnız yokuş performansını ben beğenmedim, cılız gibi geldi..

Arkaya sepet için demir lazım, onu da bayiye sordum.. Yapcaz bir şekil, rahat ol dedi.. Rahat rahat bekliyorum şu anda ;-)

Zinciri yağlamayı unutma!!!!!!

Wave'in tok bir sesi var doğru!

Vites geçerken elinizi gazdan çekmeyin, 'Anaaaaan' diye bir hönküruyor, benim 200'lük Piaggio'dan öyle ses duymadım.

Bir de velet en çok 3 hatta 4. viteste rahat ediyor.. Dinamiktir kendisi küçük ninjam benim :)

Güle güle kullan kardeşim, siyah alaydın bari.. Ama kırmızı da fena durmuyor.. Devir kesici olduğunu sanmıyorum yalnız benimki bugün 95 KM'deyken bana 'Usta istersen abartma' dedi, kırmadım kendisini gazı kestim :) arka tekerlek lımbır lımbır başlayacaktı yoksa oynamaya.. Bu aletler zaten öyle deli hızlar için değil.. 80-85 KM arası kral gibi gidiyor..

Ben de ilk benzin aldığımda 12 TL falan tuttu. 1 LT ile şimdilik 45-50 KM falan gidersin.. Sonra dedikleri gibi 56 KM'yi bulur.. Alet sana bir alışsın köpek gibi hızlanıyor yalnız yokuş performansını ben beğenmedim, cılız gibi geldi..

Arkaya sepet için demir lazım, onu da bayiye sordum.. Yapcaz bir şekil, rahat ol dedi.. Rahat rahat bekliyorum şu anda ;-)

Zinciri yağlamayı unutma!!!!!!

ya hacı bunun benzn 140 kmye geldiğinde bitti...:) bitmedide yolda kalırım diye 5 liralık benzin aldım..:)

yalnız abicim çok zevkli bir makina ya...gelen geçen hasta kalıyor sesine...1 de 50 km ye gelior..vu tututu 2 ye atıyorum önünü kaldırıo velet...70 te yine aynı ses...:)

3 te 90 nı gördm daha sonra rampaya g,rdim...100 e geldi tekrar aynı ses...4 e aldığnda sabit 105-110 fazlasını yapıyorum diyene inanmam...crypton ile arasında dağlar taşlar fark var...

her 2 motoruda kullandım..arkadaşta crypton var hatta onu bnm kara böcümden fazla kullanmışımdır...hissedilir fark var hızlanma ve torkunda asılışı gayet güzel...

özellikle analamadığım şey bnm motor 80- 90 km hızlara ulaşınca rahatlıyor...crypton rahatsız etmeye başlıyor...ayrıca önde titreşim var arka tarafa geçtiğinde neredeyse sıfıra yakın

titreşim...

oda ayrı bi ilginç geldi normalde arkanın titreemesi gerekiyor...

yalnız o değilde o kesicimidir nedir çok hoş birşey ya...

Hayirli olsun taksitleri soylemissin nerden aldn ne renk aldm anlatta gdip bende almayi dusunuom o y uzdn

ya hacı bunun benzn 140 kmye geldiğinde bitti...:) bitmedide yolda kalırım diye 5 liralık benzin aldım..:)

yalnız abicim çok zevkli bir makina ya...gelen geçen hasta kalıyor sesine...1 de 50 km ye gelior..vu tututu 2 ye atıyorum önünü kaldırıo velet...70 te yine aynı ses...:)

3 te 90 nı gördm daha sonra rampaya g,rdim...100 e geldi tekrar aynı ses...4 e aldığnda sabit 105-110 fazlasını yapıyorum diyene inanmam...crypton ile arasında dağlar taşlar fark var...

her 2 motoruda kullandım..arkadaşta crypton var hatta onu bnm kara böcümden fazla kullanmışımdır...hissedilir fark var hızlanma ve torkunda asılışı gayet güzel...

özellikle analamadığım şey bnm motor 80- 90 km hızlara ulaşınca rahatlıyor...crypton rahatsız etmeye başlıyor...ayrıca önde titreşim var arka tarafa geçtiğinde neredeyse sıfıra yakın

titreşim...

oda ayrı bi ilginç geldi normalde arkanın titreemesi gerekiyor...

yalnız o değilde o kesicimidir nedir çok hoş birşey ya...

Evet arkadaşlar,

Cumartesi km 575 iken çıktığım Tekirdağ istanbuldan sonra 1000 km ye ulaşmış bulunuyorum . Cumartesi ilk bakıma gideceğim . 40 tl benzin ile 450 km yol gittim. Çok keyifli bir yolculuktu hiç yormadı gidişide harika motor açılmaya başladı.

Benzin ibresi evet duruyor duruyor birden düşüyorki bu deponun yapısından kaynaklandığını düşünyorum. Ayrıca kırmızıya girip dibe vurduğunda bile içinde çok kez denedim 0,8 lt benzin oluyor. 140-150 km gittiğinde full depodan benzin alırsan 3 lt gibi benzin alıyor.

Neyse demek istediğim bence küçük gibi görünen büyük bir canavar bu . Bu cuma veya haftaya olabilir iki arkadaş bu sefer Çanakkaleye gitmeyi planlıyoruz.

ARKADAŞLAR LÜTFEN ÇANTA VE DEMİRİ KONUSUNDA BEYİN FIRTINASI YARATALIM. Bir an evvel bir çanta takmak için aparat yapmamız veya yaptırmamız gerekiyor. Ben demircide Youtube bir wave gördüğüm demiri yaptırmayı planlıyorum. Bir motosiklet bayisinde İnnova için yapılan bir aparat görmüştüm bizimkine uymuyormuş ama fiyatı 167,50 tl idi altı üstü bir demir demircide yaptırsan 20-30 tl vereceğimiz bir aparata bu paraları vermeyelim. Toplanalım kaç kişi istiyorsa birimiz yaptırsın. Bu konuda fikri olan arkadaşların fikirlerini rica ediyorum .

agirligi 2kg alti ise ben sana uygun fiyatli gonderebilirim, orjinal hondadan ve faturali ( kar almadan ), 2kg uzeri ise postasi cok tutar degmez

Arkadaslar cub eksozlari bogazdan degsirmi 2.egsozum performans egsozu oluck sokup takabilirmiym?

evet cok rahat sokebilirsin, yanimda calisan kiz bile kendi degisiyor :) esi performans takiyor, o normali :)

agirligi 2kg alti ise ben sana uygun fiyatli gonderebilirim, orjinal hondadan ve faturali ( kar almadan ), 2kg uzeri ise postasi cok tutar degmez

Hacım, yuvarlak bir fiyat söyleyebilir misin? Bilmediğim için soruyorum.. Yani senden rica etsek göndermeni, nasıl olacak, ödemeyi havale mi yapalım sana... Cidden bilmiyorum :-/ bir de parça kesin uyar değil mi?? Wave 110i....

burada senede sifir olarak yaklasik 1milyona yakin wave 110i satiliyor, ve cok fazla goruyorum koso ve bir de dragon sanirim, her ikisi birebir ayni, bildigim kadari ile koso 35tl civari ( 550baht ) ve dragon 20tl civari, agirligini bilmiyorum ama guzel gorunuyor ve hafife benziyor, ben motoru yeni aldigim icin degistirmeyi dusunmedim, gonderi olarak posta ile ve kayitli olarak gonderebilirim, yuvarlak olarak 50tl civari posta ile birlikte, dusunurseniz almadan tekrar sorarim wave 110i ile uyar mi diye, hatta isterseniz takili gorursem resim eklerim daha guzel olur

Hayirli olsun taksitleri soylemissin nerden aldn ne renk aldm anlatta gdip bende almayi dusunuom o y uzdn

Kardsm Makineyi delikanlidan aldim izmir tire honda bayiden...yamahayi aklindan gecirme bana kalirsa..cok memnun kalacaksin wavem siyah renkterenkte...kirmizisida hos o zevk meselesi gozune hangisi hos gelise onu al artik...teledondan giriorum pcden gelince yardimci olurum ozellikleri hakkinda isten dolayi bu aralar pek giremiyorum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar