Arkadaslar ne zamandir bu basliga birseyler yazayim diyordum, kismet buguneymis
Bu motoru Subat'ta aldim ve su ana kadar 6800 km yaptim. Edindigim izlenimlerim sunlar;
Olumlu yonleri:
- Ilk baslarda sehir icinde, trafikte vs. zorluyor fakat alisinca cok da yormuyor.
- Motorun standart hali bile inanilmaz guclu. Hangi devir ve viteste olursa olsun, guce ihtiyaciniz oldugu zaman alabiliyorsunuz. Trafikteki anormal insanlardan kacip kurtulmaniz cok kolay oluyor :cat:
- Ben daha sonradan hypercharger taktirdim (jet kit ile beraber) Ilk basta sadece goruntusu icin taktirmistim fakat motora cok fazla hava girdigi icin hava-yakit karisimi bozuldu ve motor dusuk devirlerde gucten dustu. Bunun uzerine Jet kit'i de taktim. Sonuc: Motor dip gaz kalkinca 3. viteste dahi arkayi salliyor
- Standart 100 km'de 5.5 - 6 lt arasi yakiyordu. Hypercharger'i ilk taktirdigim zamanlar bu deger 8 lt'ye kadar cikti. Su anda 6.5 - 7 lt arasi yakiyor. (ev is arasi, Ankara Incek yolunda gidip geliyorum, genelde 120-130 km/h arasi bir hizla)
- 130'u gecmeyecekseniz, uzun yol cok keyifli. Motordan gelen tatli hirilti ile titresim vs. olmadan yolun tadini aliyorsunuz :cat:
- Motor cok dikkat cekiyor. Ustune oturup resim cektirmek isteyenler vb. insana mutluluk veriyor :rendeer:
- Motor gercekten cok saglam. Ne kadar agresif kullansam da, kac tane kasise girsem de simdiye kadar hic sorun cikarmadi (civatasi bile gevsemedi).
- Altinizda papyon gibi durmayacak bir motor ariyorsaniz, bu motor ideal
Olumsuz yonleri:
- Vergisi: yillik 840 YTL. :salut: motoru almadan vergisinin bu kadar oldugunu bilsem almazdim. :farao:
- Boyum 1.85, kilom 82 ve bundan onceki motorun shadow 750 idi. Buna ragmen motor dolu depo, koruma demiri ve diger aksesuarlar ile 350 kiloyu buldugu icin ilk basta baya zorlandim. Daha sonra alisiliyor fakat ilk zamanlar Rocky'nin antremanlari tadinda geciyor (aci yok Rocky, aci yok! :mrgreen
- On cam sart. 140'dan sonra ruzgara karsi koymaktan boynunuz agrimaya basliyor.
- Dusuk devirlerde verdigi 123 Nm'lik tork ve 75 beygir, yeni baslayan biri icin cok tehlikeli olabilir.
- Viraj kabiliyeti cok kotu :farao: . Naked, SS vb. motorlarin oldugu gezilerde, arkamdan gelenler, "nasil yatirdin oyle motoru, egzoz yere degecekti" vs. diyor. Bilmiyorlar ki motor anca viraji aliyor
- Bu motorla 3 kere yolda kaldim. 3'unde de, motoru bir iki gun kullanmamistim ve benzin deposunu rezervde unutmusum. Benzin gostergesi olmamsi benim gibi unutkan insanlar icin buyuk sorun :farao: . Yolda kaldiginizda arayacaginiz kankalar yoksa, buyuk sikinti

. Bu vesile ile
St,
rayjay ve
marcos'a sevgilerimi iletiyorum :cat:
- 130'la yolda giderken bir anda benzininiz bitebiliyor ve siz o hizda bir yandan debriyaji sikarken, bir yandan sag elinizle, deponun altindaki ve sol taraftaki rezerv muslugunu cevirmek zorunda kalabiliyorsunuz :queen:
- Tum shadow'larda olan kronik plakaliktan ses gelme sorunu bu motorda da zamanla basliyor. Cozum 10 YTL'ye sanayida yaptirabileceginiz plakalik. :cat:
- Motor asiri derecede alcak. Bazi tumseklerden ne kadar yavas gecerseniz gecin (neredeyse duracak kadar yavas gecseniz dahi) altini surtebiliyrosunuz :farao:
- Aksesuarlari cok pahali ve bircok aksesuar Turkiye'de bulunmuyor.
Bu da bahsi gecen canavar

(resimler onizlemede kucuk gorunuyordu, burada buyuk gorunuyorlar, kusura bakmayin)
Sissy bar ve yan cantalar takilinca ve motor daha cok bir gemiye benzemeye basliyor

Gemi halinin resimlerini de daha sonra buraya eklerim. :rendeer: