Herkese selam yeniden.Mert övgülerin için teşekkür ederim,evet lastiğinde büyük payı var herkesin bildiği gibi.(Bu arada Ozan geç oldu ama,mutlu ve güzel bir yıl dilerim sana)
Japon üreticiler genelde motorlarına biraz milliyetçilik yapıp,genelde dunlop yada bstone takıyorlar.Yalnız bu arada Bstone bt020 lastiği hem daha hesaplı hem de yumuşak,kullananlar da memnun diye duyuyorum.Ben tırnağımla yoklamıştım yumuşak bir etki bırakmıştı.Geçen haziran ayında bende araştırma yaparken m5 in 900 tl lerde olduğu zamanlar Bstone bt020 750 tl civarlarında idi ve 1 sene yol yardımı veriyordu.Tabi Euro kuru sürekli değişiklik gösterdiğinden fiyatlar da değişmekte.
Pirelli Angel st ye gelince,o lastiği de çok öneren olmuştu bana,özellikle Triumph un touring modellerinde,kawasaki gtr1400 te fabrika çıkış lastiğidir.Ben virajları çok sevdiğim için m5 tercih ettim.Daha sportif lastiklerde vardı mesela pirelli supercorsa yada diablo rosso II gibi,ama onlar bana fazla kaçardı

M5 e gelince,neden michelinleri çıkardım çünkü iki takım m3 kullanmıştım,metzeleri daha çok sevmiştim şimdi de hiç pişman değilim ki,metzelerin sitesinde M5 lerin yağmurda daha iyi olduğu yazıyor.Metzeler z8 de bmw rt1200 gibi modellere tavsiye ediliyordu.
Avon u bilmiyorum,ama tebrik etmek lazım Ergin in olayında,helal olsun adamlara diyorum.Avon u ben buluşmada dediğim gibi pist yarışlarından hatırlıyorum,carrera cup vs gibi.Tabii ki iyidir..
Ama eğer ben fazla yatmam,çok zorlamam dersen z8 de olabilir.İzmir deki site motolastik.com olmalı,oradan da kuzenimin aprilia rs125 ine ross II getirmiştik,yeni üretimdi.Bir bey ile görüştüm,'' biz toptancısıyız,genelde stok tutmayız gibisinden konuşmuştu.
Sonuç olarak ben durumum elverdiği müddetçe metzelerden vazgeçmeyeceğim
Not:Mert ben M5 leri,mototal aracılığı ile Lapaş'tan getirtmiştim,2013 nisan üretimi idi,temmuz başı takmıştık.Ama İzmir deki yer(motolastik) de eminim yeni lastikler vardır.