Arkadaşlar uzun bir süredir yoktum aranızda,malum o günlerde de yazmıştım bu belimle ilgili sıkıntılarım vardı,geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ediyorum.Forumu o günden bugüne kadar okudum,maşallah Eskişehir gezisi çok güzel olmuş,çokta eğlenmişsiniz,gidemesem de yazılanlar ve resimler çok güzel gözüküyor.
cbf1000,hayabusa ve vfr1200 ile ilgili bende bildiklerimi paylaşmak isterim.
Hayabusa,özellikle uzun ve dar olmayan virajlarda gayet başarılı bir model,2010 modelini arkadaşlarımla kefken e giderken kullanmıştım.O zaman bende Bandit 1200s vardı,giderken değiştirdik bu arkadaşımla.Tabi Bandit ten sonra hayabusa bambaşka bir şeydi ama gördüğüm kadarıyla o motor uzun düzlükleri ve uzun virajları daha çok seviyor.Ama kısa ve dar sürekli virajlı bir yolda 600rr arkasından ayrılmaz,en büyük sebebi de h.busa nın tekerlekler arası mesafesinin uzun oluşu.Zaten bu mesafe dikkat edin SS lerde çok kısa dır,touring ve nakedlarda ise uzundur daha çok.
Onun dışında gücü ile,sesi ile,dengesi ile tadına doyum olmaz.(benzin tüketimini saymazsak

cbf1000 i olan bir arkadaşımla da (ben vfr1200 ü yeni almıştım) ist-ayvalık yapmıştık,ben binmedim kullanmadım da ama arkamdan gayet güzel geliyordu.Tabi konforlu bir 2.motor istersen ben olsam cbf1000 alırdım.105hp olmalı şu anki satılan model.Denildiği gibi hem dik oturuyorsun hemde selesi çok rahat.Bisiklet gibi bence,hele de artçı konforunu da düşünürsen rahatlığı vfr ile karşılaştırılmaz fikrimce.O motorun tüketiminin de iyi değerlerde olduğunu düşünüyorum,şu anki satılanlarda yol bilgisayarı gibi birşey var,göstergelerin sağ alt kısmında,sanırım anlık ve ortalama tüketimi gösteriyor.Bandit i sattığımda bana herkes o modeli almamı tavsiye etmişti,o zamanki cbf1000 ler arkadan çift eksoz çıkışlı idi.Ben de bilemiyorum sanırım takıntı oldu o günlerde,çünkü Bandit in arka lastiği 180 55 idi,cbf ile şimdiki gibi 160 60 tı.İçimden dedimki, 180 lik arka tabanı bırakıp 160 a mı düşüceğim ne alaka.....gibi hissi ve saçma bir düşünce oldu.Zaten şimdiki motorumu görünce aklım başımdan gitmişti.Ama ne zaman mototal e gitsem cbf1000 in üzerine oturup ne kadar rahat keşke bunu mu alsaydım dediğim de oluyor.
Gelelim 1200F e...
Ben 7.000 km de aldım motorumu.İlk işim güzel bir takım lastik alıp,tüm bakımlarını yapmaktı.Öyle de yaptım,ama bir hata yaptım(bu tamamen şahsi fikrimdir) michelin pure 2ct aldım..

(neyseki bitti o kötü günler şimdi M5 ile çok mutluyum)
Benim bu motorda gördüğüm ilk güzel şey torkunun ne kadar yüksek ve üst devirlere gerek kalmadan yürüdüğü idi.(128kgm/8500 dd)hiç bir devirde motor yığılmıyor vites düşürmeden de gayet iyi ilerliyor.Ben ilk başlarda alışamadım eğilmeye,sonrasında direksiyon yükseltme aparatı aldım ebay'den,şimdi daha touring gibi oldu

Sert seleye alışmak biraz zaman aldı,yanlış anlaşılmasın bu yazacağim,ama bu motor tecrübesiz bir kullanıcı için pek iyi olmayabilir çünkü gaz tepkisi çok hassas,pek hata affetmez diye düşünüyorum.Beni en çok frenleri ve viraj dengesi etkiledi,ilk aldığımda bir kaç kez virajda sıkıntı yaşadım,ama hepsi benim hatam idi...
Frenleri neden etkiledi,çünkü çok iyi tepki veriyor,hatta belki inanmazsınız çoğu zaman arka freni sıkmak bile yeterli kalıyor.Zaten kombine fren var ama bu kadar iyi bir fren beklemiyordum japon yapımı bir motordan.Tek kelime ile kusursuz!
Viraj dengesine gelince,ilk aldığım zamanlarda pek cesaret edemedim yatırmaya,high side filan olurum dedim,kaçırırım dedim.Hep korka korka girdim,sonra hissettim ki,siz çektikçe motoru o daha da yatır beni diyor.İşte bu hissettiğim aslında motora alışma safhalarımdı demek.
Konfor var mı derseniz,bence artık var,çünkü iyice alıştım ama ilk zamanlar her geziden sonra satıp cbf1000 alayim ben dedim.Alışamamıştım.
Ne kötü yanı var derseniz...Bence tek bir kötü yanı var.Bu kadar güce ve cüsseye yakışmayan küçücük bir depo.Bence küçük,bir çok site de de bu konu çok eleştirildi.17,5lt deniliyor ama yok arkadaş,bence 15lt

hiç bir zaman bu menzil size yetmeyecek,hatta 180km yol gidince gözleriniz benzinci arayacak ve bir benzinlik geçince yanıp sönmeye başlayan son çubukla aranızda duygusal bir bağ oluşup,''acaba bir sonraki benzinlik nerede'' diyeceksiniz.Geçen hafta gene iğneada taraflarında aynısı başıma geldi ve en son çubuk+iman power ile uyduruk bi benzinciden 5lt kadar benzin aldım..
Birde seleyi değiştireceğim yakında artık iyice sertleşti sanırım..