Herkese merhaba ve günaydın...
Hakan geçmiş olsun diyeyim öncelikle ama Syanur'un dediği gibi en kötü günün böyle olsun. Gelelim zincir temizleme ve jant temizleme olayına, bende ilk önce gaz yağı ile zinciri temizliyorum daha sonra Motul marka (HONDA Güvenli Sürüşten Tayfun hoca tavsiye etmişti) zincir yağı ile yağlıyorum ki zincir yağı ile birlikte küçük kamış verirler yanında onunla yağlarsan diğer yerlere pek sıçramaz. Aslında zincir temizleme apayrı bir ritüeldir.
Janta bulaşmış olan zincir yağınınsa zaten çaresini Syanur söylemiş. Kesinlikle en iyi çözümü ve tek çözümü de odur zaten. Jant temizleme spreyleri daha çok balata tozunu temizleme de iyidir ki onlarda bile diş fırçası ile biraz fırçalamak şart zaten yoksa yüzeysel temizlik yapıyorlar. Gaz yağı bulamazsan bana haber ver ben sana 0,5-1lt arası getirebilirim hem Acıbademde de kahve içeriz.
Kasktaki buğu için bir şey söyleyemiyorum şimdilik daha başıma gelmedi, ama bu sene kaskımı değiştirmem gerekiyor. Geçen sene Shark marka almıştım, ilk kaskım olduğu için ilk taktığım zaman sıkı olmuştu ama iç pedleri zamanla esnedi ve şimdi kafama büyük geliyor. Bu sene yine Shark marka alacağım Speed-R modelini ki www.sharp.direct.gov.uk sitesinden de iyi çarpma sonuçları çıkmış Schuberth S1 modeline göre biraz rüzgâr alıyor ama görüş açısı ve sağlamlığı ile tercihim olacak.
Zincir temizlemek için de link: http://www.motosiklet.net/forum/mt-atolye-teknik-servis/20952-zincir-bakimi-%5Btemizlik-ve-yaglama%5D.html
Çok sağol Emre. Olur buluşalım acibadem bana çok yakın libadiye de oturuyorum zaten. Bir akşam kahve içeriz karşılıklı.
o bahsettiğin kask daha yeni piyasa ya sürüldü ve güzel bir kaska benziyor. Görüş açısı en üst seviyeye çıkarmışlar. ben daha yeni shoei xr 1100 aldım ve memnunum tavsiye ederim emre