Honda Türkiye'de Motosiklet Üretimine Başlayacak.

Honda, Türkiye'de motosiklet üretimi için çalışmalara başladı. Honda'dan yapılan açıklamada birkaç ay içerisinde resmi açıklamanın yapılacağı duyuruldu.

honda-turkiye-fabrikasi-gebze-sek-kcOW.jpg

Japon otomotiv ve motosiklet üreticisi Honda, ülkemizde otomobil üretimini 2021 yılında sonlandırmıştı. Honda, Türkiye'de üretime yeniden başıyor. Honda marka motosikletler Türkiye'de üretilecek.

Honda Türkiye, dün PCX 125'in yenilenen versiyonunu tanıttı. Lansmanda Honda'ya Türkiye'de motosiklet üretimi hakkında soru soruldu. Honda Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Bülent Kılıçer, Türkiye'de motosiklet üretimi için çalışmaların başlandığını ve birkaç ay içerisinde resmi açıklama yapılacağını duyurdu. Kılıçer, şunları söyledi:

“Motosiklet pazarının geldiği yer küçümsenecek bir yer değil. Bizim hedefimiz bu ülkede sağlıklı bir motosiklet pazarı oluşturabilmek. Bildiğiniz gibi Şubat 2025 itibarıyla yeni gümrük gözetim vergisi devreye alındı ve yüzde 400’e varan bir artış söz konusu. Biz de ithalatçı bir firma olarak Türkiye’de avantajlı bir konuma gelebilmek için üretim için fizibilite çalışmalarına bir süre önce başlamıştık. Hangi model hangi kapasiteyle üretilecek, önümüzdeki dönemde konuşacağız. Marka olarak, 100 birimlik işin 60 birimini planlamaya ayırıyoruz. Çok uzun sürmeyen bir süre içerisinde bu çalışmalar bitecek ve üretim için kararımızı verip, açıklayacağız. Bir veya iki ay içerisinde bu çalışmalarımızı tamamlayıp resmi açıklamayı yapmayı planlıyoruz."

Habertürk

Aksesuar da üretsin. Hatta aklıma bir fikir geldi. Motosiklet satmak için aksesuarı zorunlu yapsın. Müthiş olur. Yutupçu takımının elinede üç beş kuruş verirlerse sabah akşam pcx överler. Oldu bitti işte daha ne

Motosikleti
Honda CBR500R
Umarım güncel Cruiser modellerini de üretir.

Motosikleti
D400
maliyet dediğimiz şey herşeyden üstündür. hepsinin bir matematiği var. Bunu böyle demeyip pazarlama gösterisi olarak verecekler tabi.

Devlet tarafından bu desteklenecek şekilde düşülmüş. çünkü ülke olarak acayip şekilde döviz açığımız var. hükümetin TL derdi yok, çünkü sınırsız basar istediği takdirde ama bu durumda da doviz i tutamaz. dovizi müdahale ile sabit tutulduğu hali ise durum ortada, faizi yüksek yapmak. Doviz bulundurmak zorundaki ticareti döndürecek kadar hazinede kalsın. şuanki yaklaşım ile malesef çocuklarımızın torunları bile aşırı fazla ödeyecek şekilde yurtdışına faiz borçlanıyoruz. bugünleri mumla arayacağımız zamanlar gelecek malesef.

Evet insanlar araba alamadığından artık motor kullanımı arttı, bu sektörün geleceğini hesaba katıp, ona göre değişikliğe gidilmiştir.

Markaların TR de sadece montaj hattı yapması ile de olsa bir miktar da doviz girmesini sağlamak. ne kadar yararı olur o tartışılır. şuanki döviz açığında 5-10 markanın bu ve benzeri girişimi diş kovuğunda nokta bile olamaz bana göre ama yinede yokluktan deniyorlar bence :)

motosiklet sektörü üzerinde deneyip, diğer sektörlere de benzerini uygulamaya çalışma düşüncesi de arkada bekliyor olabilir. kim bilir :)

Motosikleti
D400
İzmir ya da Manisa'ymış.

Maşallah son 10 yılda manisaya açılacak diyip açılmayan 50 tane büyük firma oldu.

Honda TR satışları globalde 2 yada 3. sırada diye izledim bir videoda yanlış hatırlamıyorsam Selçuk'du yayımlayan , yani Honda burada üretim yapmıyorsa hem ayıp eder hemde zarar eder , umarım elektrikli modellerini de çoğaltır ve TR de de üretir..

yec

Motosikleti
Joymax Z+ 250
Aradaki farkı da faturaya yansıtmayıp fiyatları düşürmedikten sonra, ister Hindistan olsun üretim yeri ister Japonya.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
bunu keyiflerinden yapmadıkları belli şuandaki fiyatları düşürmez ama bu yeni vergi muhabbeti ciddi ki böyle bi eylem alınıyor

Turkiyede montajlariz. Ama fiyata yansitmayiz diye yorumladim😂
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Turkiyede montajlariz. Ama fiyata yansitmayiz diye yorumladim😂

Markaların TR de sadece montaj hattı yapması ile de olsa bir miktar da doviz girmesini sağlamak. ne kadar yararı olur o tartışılır. şuanki döviz açığında 5-10 markanın bu ve benzeri girişimi diş kovuğunda nokta bile olamaz bana göre ama yinede yokluktan deniyorlar bence :)

motosiklet sektörü üzerinde deneyip, diğer sektörlere de benzerini uygulamaya çalışma düşüncesi de arkada bekliyor olabilir. kim bilir :)
Reis boğaza üçüncü köprü yaptık, Avrasya tüneli yaptık, İzmir otobanı yaptık diye hava bastı. Tabi bunlar hep elin parası ile yapıldı. Adamlar çuval çuval dolarları getirip burada harcayıp onları inşa etti. Bizde o paralar sayesinde pembe rüyalar gördük, ekonomi uçuyor kaçıyor diye şimdi inşaat bitti adamlar harcadıkları parayı gişeden geçiş ücreti olarak tahsil edip dolara çevirip geri götürüyorlar haklı olarak.

Tabi böyle olunca artık bir yerlerden para bulmak lazım. Gıdım gıdım yok yurtdışı alışverişleri otuz euroya düşür, yok şuna vergi, yok buna vergi, yok asgari ücreti artırırsak enflasyon yükselir, üç beş bir şeyler yapmanın gayretindeler.

Dediğiniz gibi yokluktan ne yapacaklarını şaşırdılar.

Honda TR satışları globalde 2 yada 3. sırada diye izledim bir videoda yanlış hatırlamıyorsam Selçuk'du yayımlayan , yani Honda burada üretim yapmıyorsa hem ayıp eder hemde zarar eder , umarım elektrikli modellerini de çoğaltır ve TR de de üretir..

Abi mümkün mü öyle bir şey yahu, Dünyanın en çok motosiklet satan firmasının 2. 3. sıradaki pazarı nasıl Türkiye olsun =)
Zaten söyleyene bakarsak yanlış bilgi olma ihtimali yüksek :D

Bu haberde olumsuz bir şey yok ki beğenilmeyen ne? Honda gelmiş Türkiye'de sadece vidaları sıkıp motoru teslime hazır hale bile getirmiş olsa zararı ne? Yerli ve milli diye televizyonlarda reklam mı çevirdiler de ona mı kızdık?

Oğlum niye Manisa ya? Hala akıllanamadık, tüm üretimi, yönetimi aynı yerlere yığmaya devam ediyoruz. Bir gün tüm sanayi Karaman ve çevresine taşınacak, hiç bir başka sebep olmasa bile deprem riskinden ötürü.

Selçuk'muş evet videoyu tekrar izledim , yanlış anlaşılacak şekilde anlatmış Honda satışlarını en çok Ukrayna ve Türkiye'de arttırmış..

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bu ülke çok kuvvetli bir ülke, her imkana da sahip, gerçek anlamda donanımlı insan kaynağımız da var. Diyanet ve Allahsız tarikatlar gibi skindirik kurum ve oluşumlara harcamadığımız sürece paramız da bol.

Ak Parti iktidarı döneminde doğan ve bugün 20'lerinde olan genç kardeşlerim canlarını sıkmasın, daha 8 haneli apartman yönetemeyen bu boş, beleş adamlar elbet bir gün başımızdan gidecek. O zaman Honda da gelir, Suzuki de gelir, Kawasaki de gelir.

Bu ülkenin başındaki en büyük habis, din kisvesi altında madrabazlık yapan, Anadolu halkının şeref ve ahlak yoksunu, seyrek bıyıklı ve sesi günümüzde çok çıkan azınlık kesimi.

Son düzenleme:
Gerçekleşirse gayet güzel olur. Tahmin ediyorum sadece scooter modellerini burada montaj ederler ama şu bir gerçek honda Türkiye de yedek parça konusunda fiat reno gibi bir şey olur ve satış adedini bundan kaynaklı çok çok arttırır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar