Honda Spacy 110 Mars Yememe Hk.

Merhaba saygıdeğer forum üyeleri geçen hafta Honda Spacy 110 2012 model bir motor aldım ilk motorum kendisi ve birkaç küçük sorunu vardı stop lambası yanmiyordu mesela bundan 3 gün önce ustaya gidip yaptırdım stop lambasının kabloları kesikti ve ampul de patlamıştı onları bir güzel bağlayıp yeni ampul taktı 1 gün sonrasında hiçbir sebep yokken marş yememeye başladı yani kontak çeviriyorum göstergeler yanıyor marş düğmesine basıyorum hiçbir ses yok sanki hiç basmamışım gibi ustaya anlattım durumu akun zayıflamış dedi ve doldurdu çalışmaya devam etti ve bugün yine akü bitti sanırım çünkü aynı sorunu tekrar yaşadım bu motorun sorunu nedir sizce bilginize ihtiyacım var teşekkür ederim.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Akü manuel olarak şarj edilip yine de sürekli bitiyorsa muhtemelen statörünüz yanmıştır ya değiştireceksiniz ya da yeniden sardıracaksınız, konjektörünüz sizlere ömür olabilir ve değişim gerekebilir, son olarak akünüz ölmüş ve yeni akü gerekiyor olabilir. İyi bir usta ya da bir oto elektrikçisinde tüm elektrik değerlerini ölçtürmek en bilimsel çözüm bence. Öyle bir imkanımız yoksa da konuya ucuzdan pahalıya mantığıyla yaklaşmak sağlıklı olur.

Bir ustaya gösterdim alt arka elektrik aksamı komple değişecek ve 450 500 lira gibi bir şey tutar dedi ancak bahsettiğiniz hiçbir şeyi yapmadı sadece sonuç bildirdi 😑

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Yine de farklı ve deneyimli 1-2 kişiye daha göstermenizi tavsiye ederim.

Elektrik tesisatında bir sorununuz var. Tesisattaki problem şarj sisteminizi etkilemiş ve en iyi ihtimalle konjektörü, daha kötü ihtimalle konjektörle birlikte statorda yanmıştır. önce tesisattan emin olun, sonra şarj akımınızı kontrol ettirin, ardından akünüzü şarj ettirip tekrar deneyin.

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:34 ----------

Yazıyı yazdım, çocukla uğraşırken gönder e basamadım. O arada zaten tesisat sorunu var demişsiniz.

İstanbul'da deneyimli bir usta bulmam gerekecek de herkes ben en iyisiyim dediği için hangisine gideceğimi bilemiyorum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar