- Konu Yazar
Arkadaşlar 8 aydır RR Daytona 250 kullanmaktaydım. 5000 km civarı yaptım. Motorun belli kronik sorunlarıyla debelendim, fan sorunu beni çok uğraştırmıştı en sonunda Regale Hyosung GV250 fanı taktım, ardından sibop kamınun burçları ile debelendim. Atölyemde burçlar işlettirdim, denemeler yaptım, kamı değiştirdim ve sonunda iyileştirdim. Makine canavar gibi olmuştu, Artık sorunsuz binmeye başlamıştım ki uzun yollara kafa rahat gitme isteği dürttü. Uzun araştırmalar sonrası benim taleplerime uygun olan Honda Shadow VT750c'yi seçtim. Tabiki Suzuki, Kawasaki, Yamaha'da da aynı sınıfta çok iyi makineler mevcut ancak zevk meselesi mi denir bilemiyorum. Bunlardan biri size göz kırpıyor, kanınızı kaynatıyor. Neyse amacımda lafı uzatıp burada şu iyidir bu iyidir gibi bir tartışma konusu yaratmak değil. Marmaris'de sahibinin iş yoğunluğundan dolayı çok fazla kullanmadığı 2007 bir shadow buldum. Çift renk (bej-siyah), aksesuar tamtakır, bazı bölgeleri şeffaf jelatin kaplı çilçil bir makine. Makineyi aldıktan sonra aslında ilk çalıştırmada zorlandığını hissettim. Ancak motora binip bir an evvel Aydın'a gazlama isteği çok ağır bastı. Muğla tek molada aydına vardım. Şıkır şıkır makinayı görünce arkadaşların nazarımı değdi nedir, aldığımın ertesi günü marş basmadı. Dinamoda hareket başlıyor ancak tam tura varmadan koltuk altındaki aküden cızırtı geliyor. İşin garibi aydın efeler'de bir honda servisde yok. Kuşadası ise 55 km var. Muhtemelen aküyü kendim şarz edeceğim veya değiştireceğim. Sorularım aşağıdadır madde halinde cevaplarsanız sevinirim;
1- Değiştirme aşamasında HISS key dedikleri sisteme bir zarar verir mi ?
2- Tahminimce ilk sahibi ön tarafa iki adet sis lambası ve teyiple kullandığı için bu sorunla karşılaştığını düşünüyorum. Henüz açıp bakmadım ancak akü yetersiz. Teyipi sökülmüş şekliyle aldım ancak sis lambaları duruyor. Sis lambası hariç başka bir ilave kullanmayacağım. Sizce kaçlık akü almak gereklidir ?
3- Bunu sanayiden mevcut bir oto veya motor elektrikçisi halledebilir mi ?
Mekanik olsa hiç sorun değil. Regalin mekaniğini adam edene kadar bayaa uğraştım. Ancak lanet olası elektrik işleri kafama bir türlü girmiyor.
ale:
1- Değiştirme aşamasında HISS key dedikleri sisteme bir zarar verir mi ?
2- Tahminimce ilk sahibi ön tarafa iki adet sis lambası ve teyiple kullandığı için bu sorunla karşılaştığını düşünüyorum. Henüz açıp bakmadım ancak akü yetersiz. Teyipi sökülmüş şekliyle aldım ancak sis lambaları duruyor. Sis lambası hariç başka bir ilave kullanmayacağım. Sizce kaçlık akü almak gereklidir ?
3- Bunu sanayiden mevcut bir oto veya motor elektrikçisi halledebilir mi ?
Mekanik olsa hiç sorun değil. Regalin mekaniğini adam edene kadar bayaa uğraştım. Ancak lanet olası elektrik işleri kafama bir türlü girmiyor.